Leon Villagomez

Hoi. Ik ben Leon, een fotograaf gevestigd in Arcata, CA, ongeveer 5 uur ten noorden van San Francisco – dus je kunt zien dat ik woon en werk in het echte Noord-Californië.

De afgelopen 8 jaar heb ik bestemmingshuwelijken en -ontginningen gedocumenteerd in het hart van het sequoiabos of waar een liefdesverhaal me ook brengt.

De meeste van mijn bruiloften en recepties zijn in de buitenlucht, soms ver van een stad of stad, dus terwijl ik probeer alles wat ik nodig zou kunnen hebben bij de hand te hebben, houd ik mijn spullen graag zo eenvoudig mogelijk zonder mijn werk en stijl in gevaar te brengen.

Camera’s & Lenzen

Ik werk alleen met prime lenzen, dus tijdens bruiloften heb ik altijd twee camera’s bij me: een camera met een groothoeklens en de andere met een standaard of medium tele.

Voor grotere bruiloften, of wanneer ik niet gemakkelijk in de buurt van de actie kan komen, gebruik ik de combo 35mm / 85mm en tijdens elopements en kleine bruiloften past de combo 24mm / 50mm beter bij mij.

Canon EOS R (x2): Jarenlang heb ik met de Canon 5D-lijn gewerkt, maar sinds de release eind 2018 ben ik volledig overgestapt op Canon’s FF-systeem zonder spiegels en tot nu toe ben ik erg blij met mijn beslissing.

De nieuwe Canon EOS R werd een tool met nieuwe opties, instellingen en geweldige innovatieve functies die de verandering echt leuk maakten. Ook kon ik mijn EF-objectieven blijven gebruiken, dus de investering was relatief klein.

De volformaat sensor in de EOS R geeft me het uiterlijk en de kwaliteit waarmee ik bekend ben van mijn oude Canon camera’s, maar met nieuwe knoppen en met het EVF en AF System is de creativiteit tijdens het fotograferen verfrissend.

Canon 35mm f/1.4: Dit is mijn favoriete objectief. Een groot percentage van mijn werk tijdens bruiloften gebeurt met deze lens. Deze brandpuntsafstand is zo veelzijdig dat ik hem kan gebruiken voor het documenteren, portretten en details. Omdat het een snelle lens en weerbestendig is, is het perfect om de hele tijd op een van mijn camera’s te blijven.

Canon 50mm f/1.2: Normaal gesproken trek ik dit objectief uit tijdens koppelsessies, kleine groepsportretten of tijdens ceremonies waar ik dicht bij de actie kan komen. Dit objectief is erg snel, scherp en zorgt voor mooie bokeh in de opnames.

De 50mm f/1.2 was mijn eerste L lens en het is al heel lang bij me, dus ik heb een speciaal gevoel voor dit specifieke objectief.

Canon 85mm f/1.4: Mijn favoriete lens voor portretten en voor ceremonies waarbij ik wat afstand moet houden. De AF in dit objectief is ontzettend snel en de Beeldstabilisatie is een pluspunt, bij weinig licht zoals diep in het sequoiabos (zie tips) of binnenshuis.

Sigma 24mm f/1.4: Ik gebruik dit objectief tijdens elopements in de sequoia’s of wanneer ik een hele brede scène wil vastleggen. Ik gebruik het ook op de dansvloer tijdens recepties.

Fujifilm X100T: Mijn favoriete camera ooit. Deze kleine, maar krachtige camera is normaal gesproken bij me, niet alleen tijdens bruiloften, maar ook tijdens mijn dagelijks leven.

De 23mm f/2 (35mm FF equivalent) is echt veelzijdig. Ik ben begonnen met het meenemen van deze camera naar mijn bruiloften vanwege de WIFI-mogelijkheden en, zelfs nu Canon bluetooth heeft en de X100T vaker in mijn tas blijft als back-up, verschijnt hij nog steeds tijdens sommige evenementen.

Het is een geweldige camera om openhartige foto’s te maken, en tijdens portretten helpt het om mijn klanten aan het lachen te maken, omdat ze het als een speelgoedcamera zien zonder te weten dat sommige van mijn favoriete trouwfoto’s afkomstig zijn van dit kleine beest.

Fujinon TCL-X100: De aanvulling op de X100T. Het verandert de 35mm native lens in een 50mm lens (FF Equivalent) waardoor het ideaal is voor portretten. Ik neem deze lens mee als back-up, zodat hij normaal gesproken in mijn tas blijft tijdens evenementen.

Verlichting

Normaal gesproken zijn mijn bruiloften overdag, dus ik werk meestal met natuurlijk licht. Voor de portretsessie van de koppels, of tijdens elopements, gebruik ik nauwelijks (of nooit) flitsen. Maar tijdens recepties, en af en toe voor sommige groepsportretten, heb ik de hulp van een flitser of LED-lampje nodig. Dit is wat er bij mij komt kijken:

Canon Speedlite 600EX-RT: Normaal gesproken gebruik ik deze speedlite als off-camera flitser, omdat hij draadloze radiotransmissie heeft. Ik gebruik deze flitser alleen tijdens de receptie, vooral tijdens de eerste dans en het feest van het paar in het algemeen.

Orlit ST-RT TTL 2,4 GHz draadloze zender: de aanvulling om de 600EX-RT te activeren. Na een paar merken te hebben geprobeerd, besloot ik dat Orlit mijn beste optie was.

Ik vind het leuk dat ik alle instellingen van de flitser rechtstreeks vanuit de camera kan wijzigen. Het ondersteunt ook ETTL en het heeft connectiviteit op lange afstand. Het is klein, betaalbaar en gemakkelijk te gebruiken.

Canon Speedlite 430EX II: Ik gebruik deze flitser tijdens recepties en op de dansvloer. Het helpt me bij het maken van actiefoto’s met een lange sluitertijd en kan ook klaar zijn voor elk aangevraagd groepsportret tijdens de receptie.

Manfrotto Lumimuse 8 On-Camera LED: Deze kleine LED blijft in mijn zak tijdens de receptie en is geweldig om details of zelfs een volledige scène te belichten. Het heeft 3 verschillende intensiteiten en de interne oplaadbare batterij, via mini-USB, maakt het de perfecte zaklamp.

Extras

Naast camera’s, lenzen en flitsers, zijn hier enkele accessoires die bij me worden geleverd tijdens de bruiloften en die ik als essentieel vind om mee te nemen:

Canon LP-E6N (x4): Ik heb 4 extra batterijen in mijn tas. Ik kan tot 16 uur dekking krijgen met mijn huidige uitrusting. Ik gebruik graag de originele Canon-batterijen, omdat ik het gevoel heb dat ze langer meegaan dan merken van derden.

SanDisk 64GB Extreme PRO UHS-I SDXC (x12): Ik heb altijd meer kaarten dan ik nodig zou hebben, maar ik vind het leuk om ze bij me te hebben voor het geval dat. Ik gebruik een snelheid van 170 MB/S in mijn kaarten.

Langly geheugenkaart geval: Ik hou van dit hoesje omdat ik kan dragen en houden mijn kaarten georganiseerd gedurende de dag. Het model dat ik heb is momenteel stopgezet, maar de nieuwe ziet er best cool uit.

Fujifilm INSTAX SP-2: Deze kleine printer maakt deel uit van mijn uitrusting sinds de lancering in de zomer van 2016. Ik vind het gewoon leuk om afdrukken aan mijn klanten te geven tijdens hun trouwdag, dus ik vind het altijd leuk om de printer voor elke bruiloft vol te hebben met film in mijn tas.

Rode Wireless Go-microfoon: Het is niet gebruikelijk voor mij om met professionele videografen te werken en zelfs als de foto’s voor altijd herinneringen zullen bewaren, realiseer ik me dat audio de beste manier is om de ceremonie te onthouden, dus voor dit laatste seizoen heb ik de ceremonies opgenomen in audio en als verrassing naar mijn klanten gestuurd.

Normaal gesproken klem ik de microfoon in de revers van de officiant of een discrete plaats in de buurt van de ceremonieplaats en bewaar ik de ontvanger in mijn tas tijdens het opnemen.

Omars Power Bank: Trouwdagen kunnen lang zijn, dus ik vind het leuk om mijn telefoon onderweg of zelfs mijn camera’s (ja, ik kan de Canon EOS R opladen met de USB C-kabel) indien nodig op te laden.

Met de 10000mAh kan ik mijn iPhone tot 2 keer opladen en zelfs een groot percentage van de batterij in mijn camera’s. Het zou de dag kunnen redden in geval van nood.

iPhone: Ik gebruik momenteel mijn telefoon tijdens bruiloften om het schema van de dag te hebben, de lijst met familieportretten op orde te houden en om snel afbeeldingen te bewerken en af te drukken met de INSTAX SP-2. Het is ook handig voor het opnemen van korte videoclips voor IG-verhalen. Behalve dat het de rest van de bruiloft in stille modus in mijn zak blijft.

Visitekaartje geval: Ik hou ervan om mijn visitekaartjes bij de hand te hebben, wanneer dat nodig is. Ik heb een blikje dat de perfecte maat heeft voor mijn kaarten.

HoldFast-riem: Deze dubbele camerariem is een prachtige aanvulling op mijn uitrusting en een grote hulp voor mijn rug en schouders tijdens lange bruiloften. Ik kan gemakkelijk 2 camera’s met verschillende lenzen meenemen en mis nooit een opname terwijl ik me na uren nog steeds comfortabel voel.

En niet op de foto, maar meestal bij mij omdat ik vaak in het sequoiabos werk: een goed paar wandelschoenen, een regenjas, muggenspray, zonnebrandcrème, een energiereep, Advil, waterfles en een extra paar sokken.

www.leonvillagomez.com | @leonvillagomez

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer