Tsvetelina Deliyska

Hallo daar, fotografieliefhebbers!  Mijn naam is Tsvetelina Deliyska, een trouwfotograaf uit Bulgarije.

Ik ben al meer dan 17 jaar bezig met fotografie. Het is wat ik heb gestudeerd, mijn hobby, mijn werk en mijn passie.

Ik ben begonnen als trouwfotograaf, misschien omdat ik van de emoties van mensen hou. En ik vertel heel graag verhalen, dus daarom geef ik de voorkeur aan de journalistieke benadering in mijn stijl, samen met een vleugje creatieve kunst en portretfotografie.

Gedurende mijn professionele carrière als fotograaf heb ik mezelf vertrouwd met één merk en dat is Nikon! Ik heb veel van hun modellen gehad sinds de tijd van de filmfotografie.

Camera

Op dit moment fotografeer ik met twee body’s – Nikon D850 als de belangrijkste, en Nikon D750, als de tweede.

Ze zijn zeer betrouwbaar voor mijn behoeften – snelle en correcte autofocus, hoge ISO, eenvoudig te gebruiken interface en de verplaatsbare schermen zijn erg handig als ik een opname met een andere hoek wil maken.

Naast mijn camera’s gebruik ik de volgende…

Lenzen

AF-S NIKKOR 50mm f/1.4 – Een snel, normaal objectief dat ik vooral gebruik tijdens de voorbereiding van de bruid of in de kerk. Het heeft een mooie bokeh en het is echt lichtgewicht.

AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8 – Dit is een van mijn favoriete objectieven. Hoewel het een beetje zwaar is, is het perfect voor portretten en details. Ik gebruik het heel vaak vanwege de prachtige kleuren, scherpte en absoluut nauwkeurige scherpstelling – ik kan zien dat ik er geen verspilling mee heb.

AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8 – Een van de beste objectieven die Nikon ooit heeft uitgevonden! Het is snel en scherp en het is mijn echte maatje voor de dansvloer. Als je niet in de actie bent, ben je eruit!

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4 – Als ik een lichtere versie van mijn Nikkor 70-200 wil, gebruik ik dit objectief. Naast de mooie kleuren heeft het één heel belangrijk voordeel; het heeft een metalen kap. Deze kap heeft mijn lens tot nu toe een paar keer van ernstige schade behoed!

Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art – De must-have lengte voor elke fotograaf. Deze lens is perfect voor veel situaties – ik heb er portretten, reportages, straat, details mee geschoten. Het contrast, de kleuren, de scherpte die het me geeft – ze zijn allemaal geweldig!

Verlichting/Triggers

Licht is een zeer belangrijk onderdeel van mijn werk, en hoewel ik het liefst met natuurlijk licht werk, combineer ik het graag met kunstmatig.

Ik gebruik sommige Nikon flitsers (SB600, SB900, SB910), altijd off-camera, omdat ik op de meeste van mijn bruiloften een assistent bij me heb.

Ik gebruik verschillende bliksemschema’s tijdens de receptie, of de dansvloer. Ik bedien ze met mijn Pixel King Pro Transceiver en ik gebruik een King X Trigger voor elke flitser. Door de jaren heen heb ik veel zenders getest en ontdekt dat Pixels het meest betrouwbaar zijn.

Maar als ik maar één lamp nodig heb, geef ik de voorkeur aan mijn Profoto A1 – de ronde kop, accessoires voor magnetische bevestigingsmiddelen, de extreem eenvoudig te gebruiken interface en de snelle oplaadtijd maken hem perfect voor veel moeilijke situaties.

Tassen/Riemen

Ik bewaar al mijn spullen in één tas.  De Tenba Roadie 21 Hybrid Roller – hij past op veel van mijn apparatuur – 2 body’s, alle lenzen, flitsers, er is plaats voor een laptop, statief en hij heeft ook veel vakken voor kleine accessoires.

Omdat ik met twee lichamen tegelijk fotografeer, gebruik ik een leren dubbele band WEFF (deze is gemaakt in Bulgarije). Het heeft een stijlvol ontwerp en het is gemaakt van duurzaam leer, en de bevestigingsmiddelen zijn extreem veilig.

De baby is al 3 jaar het belangrijkste onderdeel van mijn spullen. Hij zat 7 maanden in mijn buik terwijl ik actief aan het fotograferen was. Ik hoop dat hij ooit het stokje overneemt!

Bedankt voor het lezen van mij tot het einde!

www.deliysky.com | @tsvetelina_deliyska

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer