Paul Tansley

Hallo, ik ben Paul Tansley, een documentaire trouwfotograaf, gevestigd in Hampshire, VK. Samen met mijn vrouw Carol zijn we Tansley Photography en fotograferen we sinds 2008 samen bruiloften.

Ik ben al meer dan 30 jaar betrokken bij professionele fotografie, meer dan de helft van mijn leven (ik ben 55). Ik begon op 23-jarige leeftijd als assistent van een fotograaf en vervolgens als freelance, professionele fotograaf voor de laatste 26 jaar. (Zie gids voor freelance fotografie hier.)

Ik ontmoette mijn vrouw, Carol, tijdens een reis in San Diego terwijl ik assisteerde bij een modeshoot; zij was de art director. We zijn in juni van dit jaar getrouwd, na 25 jaar samen te zijn geweest.

Ze is een essentieel onderdeel van ons bedrijf en heeft een rol gespeeld tijdens mijn fotografiecarrière. We hebben de afgelopen 11 jaar samen bruiloften gefotografeerd en hebben tot nu toe meer dan 300 bruiloften vastgelegd.

Op 23-jarige leeftijd reisde ik naar Rome om te studeren als modefotograaf aan het Istituto Europeo di Design.

Bij mijn aankomst kreeg ik een baan als assistent van een fotograaf van een van de topfotografen van Rome, waarna ik ’s ochtends twee jaar naar de universiteit ging en elke middag assisteerde.

Na mijn studie keerde ik terug naar Londen en werd ik freelance assistent van een fotograaf. In die tijd werkte ik met veel gerenommeerde modefotografen, waaronder een paar banen bij Annie Liebovitz, toen ze in Londen was.

Assisteren is een geweldige manier om de kneepjes van het vak te leren en het werk van veel verschillende fotografen te zien.

Vlak voordat ik 30 werd, begon ik voor mezelf. Voornamelijk het fotograferen van tienermodebladen en vervolgens mijn weg omhoog werken naar enkele van de belangrijkste vrouwenbladen en trouwmagazines. Ik bracht de volgende 16 jaar door met het fotograferen van modetijdschriften en kranten.

Het grootste deel van mijn modecarrière werd opgenomen op een Mamiya 645-systeem, waar ik dol op was. Het was een vriend en een prachtige camera om te gebruiken.

In 1999 kreeg ik mijn eerste freelance modebaan voor de Daily Mail. Na een paar klussen op film vroegen ze me of ik de volgende digitaal kon opnemen.

Ik huurde een Kodak DCS520 (2 megapixels) en schoot de klus. Dat was de laatste keer dat ik voor hen filmde. Vanaf dat moment was alles wat ik voor hen fotografeerde digitaal.

In 2000 lanceerde Canon de Canon D30 (3 megapixels), de eerste betaalbare professionele digitale camera, ik kocht er een.

In 2002 heb ik een upgrade uitgevoerd naar de, net uitgebrachte, Canon D60 (6 megapixels). Toen kreeg ik een 10D, toen die uitkwam. Uiteindelijk heb ik dat vervangen door een 1Ds, daarna een 5D.

Ik heb toen nog voor de meeste tijdschriften gefilmd. Het duurde even voordat ze beseften dat digitaal de toekomst was. Een paar jaar later verkocht ik de Mamiya en sindsdien heb ik geen filmrol meer geschoten.

Ik mis het niet. Ik geef de voorkeur aan de flexibiliteit die digitaal me geeft bij het maken van afbeeldingen in de camera en in de post.

Na 12 jaar de best betaalde modefotograaf van de Daily Mail van die tijd te zijn geweest, vroegen ze me om mijn vergoeding met 25% te verlagen. Ik weigerde en werkte nooit meer voor hen.

Dus uiteindelijk moest ik ander werk zoeken. Het hielp niet dat veel andere klanten tijdschriften hadden gesloten en het werk in heel Londen op redactionele wijze opdroogde. Dus werd ik trouwfotograaf!

We hebben onze eerste bruiloft in september 2008 geschoten. Carol kwam langs om te helpen en heeft sindsdien met me geschoten.

Hoewel ze geen getrainde fotograaf is, heeft Carol het belangrijkste element dat een fotograaf nodig heeft. Een groot oog voor beelden en een aangeboren begrip van hoe te zien met een camera.

Te veel fotografen denken dat de uitrusting het werk doet. Dat doet het niet. Goede uitrusting helpt je alleen maar op het pad. Het neemt de foto’s niet voor je.

Dat brengt me, mooi, bij onze Gear.

Wat zit er in de tas, wat nemen we mee naar bruiloften? Ik reis licht!

Paul’s Gear:

Sony A9 Body + Sony 16-35mm f/2.8 lens

Sony A9 Body + Sony 85mm f/1.8 lens

Sony A9 Body + Sony 35mm f/1.8 lens |

Think Tank Retrospective 6 Camera Tas (Zandsteen)

Think Tank DSLR batterijhouder 2 (reserve camera batterijhouder)

Think Tank SD Pixel Pocket Rocket SDHC (SD-kaarthouder)

Iwata GL-01 117 LED lichtpaneel

Neewer NW420s Flash Gun (Godox V350 rebadged)

Neewer N1T-s Trigger (Godox X1T-s rebadged)

Magmod MagSphere + MagGrip

Anker PowerCore 5000 (acculader voor telefoon in noodgevallen)

Think Tank ProSpeed Riem

Spider Holster Clips x2 |

In de loop der jaren ben ik geleidelijk overgegaan op het fotograferen van bruiloften met slechts twee lenzen. Een 16-35 en een 85mm.

Ik heb deze setup gebruikt eerst op de Canons, dus het was logisch toen ik naar Sony verhuisde, om door te gaan met dezelfde combo.

Dit is bijna een klassieke documentaire bruiloft fotografen setup. 35 +85 mm. Ik vind 35 mm echter soms te beperkend in kleine Britse locaties en geniet ervan om heel breed te fotograferen, waarbij de hele scène van een kamer wordt getoond.

Ik hou van beelden die voelen alsof je er bent, in de scène. Niet alleen alles van een afstand bekijken. Het maken van feestfoto’s op 16mm is ook geweldig om ongewone effecten te geven aan beelden op een dicht opeengepakte dansvloer.

Mijn derde A9 is mijn reservelichaam. Het heeft nu de nieuwe Sony 35mm f/1.8 erop. Het is een mooie kleine lens. En is geweldig als de lichtniveaus dalen.

Ik wissel zelden van lens en houd het liever simpel. De 16-35 + 85mm-opstelling geeft me een enorme keuze aan brandpuntsafstanden om bijna alle situaties tijdens een bruiloft te dekken, en op de meeste bruiloften is het alles wat ik zal gebruiken.

Ik heb altijd al een stille camera gewild. De 5D3 die we gebruikten was erg stil. Ook de 5D4 viel mee. Maar ik wilde zwijgen.

Ik heb een Fuji XT1 geprobeerd en die vervolgens vervangen door een Fuji Xpro2, maar geen van beide camera’s paste bij hoe ik fotografeer. Ik heb me nooit één gevoeld met hen.

Toen probeerde ik een Sony A9. Wow, ik was verkocht. Dit ding stelt scherp als geen andere camera die ik ooit heb gebruikt. Zo nauwkeurig, zo vaak. Zoveel in-focus frames. Allemaal 100% geruisloos gedaan.

Met de mogelijkheid om de belichting live te zien, door de zoeker, zodat ik eventuele kleine aanpassingen met eigen ogen kan maken. Geen testframe schieten, dan checken, zoals ik vroeger met de Canon’s deed.

Ik hou van mijn A9’s. Ze zijn klein en licht, veel minder belasten mijn polsen de hele dag. Veel minder gewicht om in de tas te dragen. Ze zijn echt een genot om te gebruiken.

Als trouwfotograaf die natuurlijke trouwmomenten wil vastleggen, is het gewoon briljant om volledig onopvallend, stil, geen flitser etc. te kunnen fotograferen.

Ik gebruik meestal de zoeker, maar zal af en toe wisselen naar het uitklapbare scherm om iets boven mijn hoofd te doen of de camera op heuphoogte te houden om gasten vast te leggen die rond een tafel zitten. Ze zijn zich er veel minder van bewust dat je op deze manier foto’s maakt.

Camera Tas

Think Tank Retrospective 6 (Zandsteen). Het is een klein zakje. Maar kan twee A9-lichamen meenemen, met de 85 mm en 35 mm bevestigd. Plus de flitser, trigger, LED-paneel, reservebatterijen, kaarten, enz.

Bij aankomst op een locatie gaan mijn hoofd-A9 met de 16-35 en de A9 met 85mm op de Spider Clips. De tas wordt dus gewoon met de reservecamera erin gehouden, uit de weg.

Think Tank SD Pixel Pocket Rocket voor SD-kaarten en 1 reserve CF-kaart, in het visitekaartjesvak.

Think Tank DSLR batterijhouder 2. Ik heb 2 reserve A9 batterijen bij me. Normaal gesproken fotografeer ik de eerste camerabatterij tot aan de maaltijd of toespraken en verwissel deze dan voor de 2e batterij om de gebeurtenissen van de avond te dekken. Ik heb ook een reserve Canon-batterij voor Carol’s camera.

Anker PowerCore 5000 draagbare oplader, handig om de telefoon op te laden op lange dagen uit.

Verlichting

Iwata GL-01 117 LED. In mijn linkerhand, camera in mijn rechterhand. Batterij gaat eeuwen mee. Geweldige gelijkmatige lichtbron, die gemakkelijk te bedienen is. Ik gebruik het voor al mijn taart snijden shots en eerste dansfoto’s.

Neewer NW420s Flash Dit is een rebranded Godox V350 flash. Aangedreven door een Lithium Ion batterij die lang meegaat. Geen AA-batterijen om je zorgen over te maken.

Ik gebruik een MagMod MagSphere (siliconen koepel) om een mooie zachte halo van licht rond mijn onderwerpen te geven.

De flitser wordt geactiveerd door een Neewer N1T-s Trigger (een rebadged versie van de Godox X1T-s)

Riemen

De Spider Holster Clips + Think Tank Pro Speed Belt.  Ik heb echt een hekel aan camerariemen. Ze zitten altijd in de weg. Een paar jaar geleden ontdekte ik de Spider Holster.

Ik had echter al een hele goede gewatteerde riem, de Think Tank Pro Speed. Dus besloot ik dat te gebruiken en er gewoon de Spider Clips aan toe te voegen.

Spider maakt eigenlijk een clip die is ontworpen om op deze riem te passen. Ik heb een van deze en ook de originele clip. De originele comprimeert de riem een beetje, maar werkt nog steeds prima.

Spinnenplaten. Ik heb de platen uit mijn Canon setup gehaald en verplaatst naar de Sony’s. Ik zou deze kunnen ruilen voor de kleinere versie, maar de grote werken prima. Ik heb ze echter omgedraaid omdat ze op de normale manier zijn opgelost, ze blokkeren de Metabones-adapter, als ik die moet gebruiken.

Carol’s Camera Uitrusting:

Canon 5D mk4 + Canon 24-70mm mk2 objectief. Een gewoonweg uitstekende combo die ik vroeger zelf gebruikte.

Als het donker wordt, gebruikt ze een Neewer CN-160 LED-lichtpaneel bovenop de camera. Ik heb ditzelfde licht 3 jaar gebruikt, totdat ik overstapte naar de Iwata.

Op / Tech Super Classic-riem met uni-loops, dus het is verwijderbaar (als ik het gebruik, de riem goes).

Andere uitrusting (blijft normaal gesproken in de auto):

Billingham Bag – 25 jaar oud. Ik kocht het in mijn eerste jaar als fotograaf. De innerlijke vulling is allemaal verdwenen, het is nu gewoon een holdall.

Sony 24-105mm f/4 – Gekocht met de 3e body. Is een goede back-uplens en handig als je bijvoorbeeld achterin een kerk vastzit.

Metabones mk5 Adapter – Sony / Canon lens adapter – het werkt geweldig met mijn oude Canon lenzen en de Sigma 35mm f/1.4, maar native Sony lenzen scherpstellen sneller en zijn eenvoudiger te gebruiken.

Canon 70-200mm f/2.8 mk2 – Houd het om vogels in de tuin te schieten, nu zelden gebruikt op bruiloften.

Canon 16-35mm f/2.8 mk3 – uitstekende optiek. Vroeger was mijn belangrijkste lens voordat ik overstapte naar Sony.

Sigma 35mm f/1.4 Canon fit – Vroeger was een van mijn belangrijkste objectieven. Bewaard, voor het geval dat.

Canon 85mm f/1.8 – Was vroeger een van mijn belangrijkste objectieven. Bewaard, voor het geval dat.

Reserve batterijen voor de Canon 5D4 en Sony.

Reserve Neewer flash en trigger (dubbele set).

Neewer V860 II – net gekocht voor mogelijke winter groepsfoto’s.

2 reserve Neewer LED CN-160’s.

Reserve Iwata GL-01 LED paneel.

Reserve AA-batterijen, in Think Tank AA-batterijzakje.

Neewer Battery Pouch, voor reserve Canon batterijen, LED light batterijen, etc.

Twee lichtstandaards (voor indoor groepsfoto’s), Westcott Ice Light, Gitzo Tripod, nu zelden gebruikt.

Een nieuwe Camera tas – Think Tank Retrospective 7 mk2 (grenen steen). Als ik iets groters nodig heb dan de 6.

www.tansleyphotography.co.uk | @tansleyphoto

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer