Lina Hayes

Hallo, ik ben Lina! Ik begon mijn reis naar huwelijksfotografie na een ernstig auto-ongeluk, waardoor ik een frisse kijk op het leven kreeg en de katalysator was om van een hobby een fulltime carrière te maken.

Een favoriete quote van mij van Frances Mayes zegt: “Zoveel teleurstelling komt voort uit wat gewenst is, maar niet gekozen.” Dit kwam zeker uit na dit ongeluk en deed me beseffen dat het tijd was om de sprong te maken om mijn eigen bedrijf in huwelijksfotografie te starten.

Mijn benadering van huwelijksfotografie is eerlijk en oprecht – ik leer de paren kennen met wie ik werk en maak beelden die hun verbinding weerspiegelen en hoe de dag zich ontvouwde. Als fervent reiziger ben ik ongelooflijk dankbaar dat deze baan me de mogelijkheid biedt om koppels in het hele land en de wereld te documenteren.

Ik ben niet iemand voor traditie, en dit is zeker waar als het gaat om mijn camera-uitrusting. Ik fotografeer momenteel op een hybride systeem van Canon en Fuji camera’s. Ik geloof niet dat een enkel systeem perfect is, en ik hou ervan om elke keer dat ik fotografeer verschillende opties tot mijn beschikking te hebben. Werken met de Fuji X-T2 heeft nieuwe manieren van fotograferen voor mij geopend, waarbij ik onopgemerkt kan blijven tijdens een bruiloft. Het is ook een briljante metgezel voor als ik reis.

Mijn uitrusting:

Canon 5D Mark III

Ik hou van mijn 5D’s, ze zijn bij me sinds ik mijn bedrijf ben begonnen. Ze hebben me niet in de steek gelaten!

Canon 35mm f/1.4L II USM objectief

Dit is mijn werkpaardlens, het is degene die het grootste deel van de tijd op mijn camera blijft. Het is heel scherp. De bokeh die door deze specifieke 35mm wordt geproduceerd, zorgt ervoor dat ik er elke keer opnieuw verliefd op word als ik hem gebruik. Als ik maar één lens in mijn kit zou kunnen hebben, zou dit het zijn.

Canon 50mm f/1.2L USM Lens

Ik gooi deze lens graag in de mix om een dichter, intiemer gevoel bij mijn foto’s te creëren. Het heeft een prachtige scherptediepte en brengt wat variatie in de manier waarop ik fotografeer.

Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art Lens voor Canon

Ik gebruik deze lens meestal voor candid foto’s tijdens een bruiloft. Het heeft een prachtige kwaliteit en compressie.

Canon Speedlite 600EX II-RT

Een krachtige en betrouwbare flitser. Het heeft me nooit in de steek gelaten!

Fuji X-T2 spiegelloze camera

Deze kleine camera heeft zo’n punch voor zijn relatief compacte formaat. Ik gebruik het vaak wanneer ik de voorbereidingsfase van een trouwdag fotografeer en voor openhartige beelden gedurende de dag. Het is stil, subtiel en supersnel. Het doet het perfecte werk als ik rond wil dwalen en foto’s wil maken en tegelijkertijd onopgemerkt wil blijven.

Fuji XF 23mm f/1.4 R Lens

Dit is een geweldige allround lens. Ik gebruik het voor bruiloften en reizen. Het is gemakkelijk om de hele dag op mijn schouder te dragen, of ik nu een nieuwe plek verken of gewoon het dagelijks leven documenteer.

Fuji XF 56mm f/1.2 R Lens

Deze lens heeft me echt verrast toen ik hem begon te gebruiken. Ik ben dol op de vloeiende bokeh en het is perfect voor openhartige foto’s en portretten.

Godox VING V860IIF TTL Li-Ion Flitser

Ik gebruik deze flitser op mijn Fuji omdat het me TTL-compatibiliteit biedt en ik ben dol op de lithiumbatterij die het gebruikt. Veel gemakkelijker dan het meenemen van extra AA’s!

Sirui N-2204X + K-30X Hoofd

Ik kan dit statief niet genoeg beoordelen. Het kan worden opgevouwen tot een nette kleine tas voor op reis, het is superlicht en duurzaam. Tot nu toe is de mijne blootgesteld aan sneeuw, stof, zand en water. Ik gebruik dit voor het maken van foto’s bij weinig licht of ’s nachts (en af en toe een selfie als ik alleen reis!).

Polaroid 660 Camera

Ik zou graag meer 35mm-films opnemen in de toekomst, maar voor nu is deze gerestaureerde Polaroid-camera mijn go-to voor het vastleggen van momentos van speciale levensgebeurtenissen. De film verloopt nooit zoals verwacht, maar toch is het buitengewoon bevredigend om een verzameling van deze momenten in de tijd te hebben. Ik kan mijn klanten ook een instant souvenir van hun shoot geven om mee naar huis te nemen.

ONA | De Brixton Messenger Bag

De tas is van zeer hoge kwaliteit en past op alle lenzen en accessoires die ik nodig heb op een trouwdag terwijl ik mijn twee camerabody’s aan mijn Hold Fast-riem draag.

PRVKE Rugzak van WANDRD

Ik gebruik deze rugzak voor trouwdagen die reizen vereisen. Het past op alle spullen die ik nodig heb voor een bruiloft, evenals extra kleding en eten. Het is zwart, strak en een geweldige allround rugzak.

Camera Swagg van Hold Fast

Ik ben dol op de katoenen versie van de originele MoneyMaker van Hold Fast – het is perfect voor hete Australische zomers en het is veel lichter om mee te reizen dan de lederen versie.

LumeCube

Dit is een vrij recente aankoop, maar tot nu toe geniet ik ervan om met dit kleine verlichtingsapparaat te spelen. Het is superlicht en gemakkelijk in mijn tas te gooien en te gebruiken voor opnamen met tegenlicht of om de focus te trekken in situaties met weinig licht

Batterijhouders voor denktanks

Ik gebruik deze om mijn reserve lithium- en AA-batterijen mee te nemen en op te slaan.

www.linahayes.com

2014

Lina_Hayes_Shotkit

Ik heb een voortdurende liefdesrelatie met licht. Misschien is de schuld het feit dat de oorsprong van mijn naam is afgeleid van het woord zelf. Ik heb nog nooit een moment gevonden tijdens Golden Hour waar ik niet geboeid en vol ontzag ben. Het raakt me elke keer weer. Ik ben altijd op zoek naar manieren om de verbinding tussen mens en natuur in beeld te brengen. Je zult merken dat veel van mijn foto’s een menselijk element bevatten, sommige meer voor de hand liggend dan andere. Ik heb altijd gevonden dat dit een nieuw perspectief en betekenis toevoegt aan de persoon die de foto bekijkt.

Voor mij is fotografie een manier om mijn hart en ogen op hetzelfde continuüm te plaatsen en een manier om het leven ten volle te leven. De terugkerende feedback die ik op mijn foto’s ontvang, is hoeveel van mijn passie, geest en persoonlijkheid door hen komt, wat iets speciaals is dat ik nooit hoop te verliezen.

Nadat ik mijn voeten in alle verschillende soorten fotografie heb gedompeld, heb ik langzaam geleerd wat het is dat me enthousiast en gemotiveerd maakt, en wat het is dat niet. Beginnend met een eenvoudige Canon spiegelreflexcamera, kitlens en een 50 mm 1 / 1.8, merkte ik dat ik voortdurend aan het upgraden was en meer uitrusting wilde die de kwaliteit van mijn afbeeldingen zou verbeteren en me in staat zou stellen grenzen te verleggen. Ik merk voortdurend dat ik terugkom naar landschappen als mijn belangrijkste onderwerp om te fotograferen. Daarnaast is mijn meest recente vonk in fotografie het fotograferen van koppels en mensen.

Sinds ik onlangs ben overgestapt van een cropsensor naar een full-frame Canon 6D-camera, heb ik meteen het verschil in kwaliteit opgemerkt en het vermogen om situaties met weinig licht aan te kunnen. Ik kijk hier niet op terug!

Mijn filmcamera staat altijd aan mijn zijde op roadtrips en vakanties. Ik kocht de kleurrijke band in een handgemaakte winkel op Etsy om het een beetje unieker te laten voelen. De filmcamera dwingt me altijd om twee keer na te denken over mijn compositie en wat er voor me ligt dat ik vastleg. Ik ben momenteel op zoek naar een old school camera vergelijkbaar met een Canon AE-1, als ik degene zie die ik wil, zal ik het weten!

De drie belangrijkste items die een thuis hebben gevonden in mijn tas zijn mijn Canon 17-40mm f/4, Canon 70-200mm f/2.8 en een 50mm f/1.4. Ze bereiken allemaal verschillende effecten, en dat is precies wat ik wil.

Ik hou er over het algemeen van om mijn spullen zo licht mogelijk te houden, omdat ik de neiging heb om er veel mee te bewegen. De Canon 17-40mm is een prachtig objectief voor mijn landschapswerk, met zeer scherpe en zuivere resultaten. De Canon 70-200mm is ook een fantastische en hoogwaardige lens en is geweldig voor surfers en andere foto’s op het strand. De 50mm komt uit als een allround lens voor het maken van algemene scènes en al het werk dat ik met mensen doe. Ik ben op zoek naar een Tilt-shift lens om dit jaar ook aan mijn kit toe te voegen!

Mijn Hoya ND-400 Filter wordt veel gebruikt in mijn landschapsfoto’s. Het kan een gewone scène in een buitengewone scène veranderen, waardoor lange belichtingen mogelijk zijn die beweging en drama vastleggen.

Het grootste deel van mijn bewerking gebeurt in Lightroom – ik weet niet waar ik zou zijn zonder!

www.linahayes.com

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer