Lindy Clarbull

Hallo. Mijn naam is Lindy Clarbull en ik fotografeer moederschap, pasgeborenen en gezinnen hier in Wanaka, Nieuw-Zeeland. Ik ben altijd een creatief persoon geweest, maar mijn liefde voor fotografie begon drie jaar geleden toen ik, na de geboorte van mijn jongste dochter, een aantal pasgeboren foto’s liet maken.

Toen realiseerde ik me wat voor magie een fotograaf kan doen en hoe mooi foto’s kunnen zijn.

Ik besloot me aan te melden voor een online cursus en om toegelaten te worden tot de cursus moest ik mijn allereerste DSLR kopen.
Na veel onderzoek heb ik voor Canon gekozen en sindsdien ben ik dol op het merk. Ik hou van de lenzen, de kleuren die ze produceren en hoe gemakkelijk Canon te gebruiken is, dus ik heb helemaal geen noodzaak gezien om van merk te veranderen.

Fototoestel

Ik kocht in eerste instantie een crop frame camera (Canon EOS 80D) maar ik heb snel een upgrade uitgevoerd naar de Canon EOS 5D Mark IV. Ik heb twee kinderen, maar mijn camera heet mijn ‘derde baby’.

Het is op vele reizen en avonturen geweest met mij en mijn familie. Ik zou graag de nieuwe Canon EOS R5 Mirrorless (review) proberen en mijn droom zou zijn om hem aan mijn uitrusting toe te voegen.

Lenzen

Ik heb gemerkt dat ik de voorkeur geef aan prime-lenzen en elke lens wordt gebruikt voor verschillende shoots.

Mijn favoriete objectief is de Canon EF 85mm f/1.4. Het is mijn go-to portretlens. Ik hou ervan om fotoshoots in de bergen te doen en het comprimeert de achtergrond mooi.

Als ik een gezin (gids) fotografeer met jonge kinderen gebruik ik graag mijn Canon EF 70-200mm f/2.8 III. Ik krijg dezelfde mooie compressie maar het is zo handig om de zoom met kinderen te kunnen gebruiken.

Mijn verborgen juweeltje moet de macro Canon EF 100mm f/2.8L zijn. Ik kocht het in eerste instantie voor macrofotografie van bloemen, maar het is ook de meest prachtige portretlens. Het is extreem scherp en produceert de beste onscherpte en bokeh.

Ik kocht de Canon EF 24-70mm f/2.8 in eerste instantie voor op reis. Het is de perfecte lens voor het vastleggen van landschappen en architectuur, en dan inzoomen voor een familieportret in de straten van een cool stadje ergens.
Ik wilde ook niet van lens wisselen als toerist in een grote stad, dus ik had iets nodig dat flexibeler is. Het bleef op mijn camera voor de meeste van mijn reizen.

Ik gebruik het nu ook om pasgeborenen binnen te fotograferen. Hoewel ik de voorkeur geef aan primes, vind ik deze lens gewoon zo handig op de camera.

Dat brengt me bij mijn Canon EF 35mm f/1.4. Ik gebruik deze lens het minst, hoewel het op mij groeit. Het vergezelt me altijd op fotoshoots omdat het een ander perspectief biedt voor een galerij en zo goddelijk is in het gouden uur. Het is een prachtig scherpe lens.

Ik hou ervan om creatief te zijn, dus ik heb ook de Lensbaby 56mm f/1.6. Het is een handmatige scherpstellens en zo zacht dat het moeilijk is om goed te krijgen, maar als ik het doe, is het mooi. Ik doe geen portretsessies met deze lens, maar ik heb erover nagedacht om er helemaal aan het einde van een fotosessie een paar te maken.

Verlichting/Triggers

Ik hou wel van de schoonheid van natuurlijk licht. Ik zoek locaties voor het licht en de achtergrond. Ik zoek naar kamers met mooi licht dat binnenkomt voor mijn portretten. Het licht is echter niet altijd consistent en ik gebruik ook een Speedlite. Ik heb de Canon 600 EXII-RT.

Bovenop staat de MagMod MagSphere, ik gebruik ook een Newer 5 in 1 Reflector. Ik gebruik mijn Speedlite off camera dus ik heb een Canon Speedlite Transmitter ST-E3-RT om dat mogelijk te maken.

Tassen/Riemen

Ik gebruik de Peak Design Slide Camera Strap. Het is zo comfortabel, sterk en een goede lengte. Al mijn kit leeft in mijn Lowepro Pro Runner 450 AW II, maar als ik op pad ga, neem ik mijn Lowepro Photo Hatchback 22L AW.

Statieven

Ik gebruik een Manfrotto statief maar niet voor mijn zwangerschap (gids), newborn of familiefotografie. Ik gebruik het voor mijn hobbyfotografie, zoals lange belichtingstijd, nachtfotografie of landschappen.

Hardware en software

Ik gebruik Adobe Camera Raw en Photoshop 2020 om mijn foto’s te bewerken. Ik gebruik Lightroom helemaal niet. Ik bewerk al mijn foto’s met de hand. Ik heb erover nagedacht om een aantal presets te proberen om te zien hoe ze zijn, maar dat heb ik nog niet gedaan.

Ik geniet ook van het maken van mijn eigen texturen om toe te voegen in Photoshop. Ik hou ervan om nieuwe en creatieve dingen uit te proberen, dus in mijn fotografietas zie je naast reserve SD-kaarten en batterijen ook koperen ringen en kralen op draad om creatieve effecten uit te proberen.

Ik werd helemaal verliefd op fotografie, omdat het een vorm van kunst is om zo creatief te zijn als je wilt. Het is niet alleen klikken op een knop, het houdt rekening met zoveel elementen.

Ik vind het geweldig dat er altijd iets te leren valt, nieuwe manieren van bewerken en zoveel verschillende stijlen. Ik heb de rest van de Canon objectieven zo’n beetje op mijn droomlijstje staan omdat ik ze allemaal wil uitproberen. Misschien ooit.

www.auroralanephotography.com | @auroralanephotographynz

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiƫle tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer