Lowepro ProTactic BP 450 AW Camera Rugzak Review

Aan het begin van deze review is het belangrijk om op te merken dat ik niet vaak een camerarugzak gebruik. Ik heb er meerdere gehad en in bijna alle gevallen ga ik onvermijdelijk terug naar een roltas als mijn dagelijkse cameratas.

Dat gezegd hebbende, als je een avonturenfotograaf bent, of bepaalde gelegenheden hebt waar rugzakken vereist zijn, is de Lowepro ProTactic BP 450 AW II misschien wel de juiste tas voor jou.

Lowepro ProTactic 450 AW Beoordeling0028

Lowepro Protactische BP 450

Robuuste tas voor alle weersomstandigheden met een serieus indrukwekkende hoeveelheid spullen.

Controleer de huidige prijs

Zoals Lowepro belooft, is deze tas een “high-performance modulaire fotorugzak ontworpen voor dslr-camera’s met portretgreep.”

Laten we in de recensie duiken om te zien hoe het standhoudt.

Inhoudsopgave

Lowepro Protactic BP 450 AW II Technische Gegevens

Pros

 • Draagt veel apparatuur
 • Modulair
 • Bouwkwaliteit, tactisch, heavy-duty
Tegens

 • Oncomfortabel (als gevolg van algehele stijfheid)
 • Zijtoegangspunten onbruikbaar (in bepaalde configuraties)
Controleer de huidige prijs
 • 4-punts toegang
 • Tailleriem kan worden omgezet in een nutsgordel
 • Lichtgewicht FormShell constructie
 • SlipLock modulaire toegang
 • ActiveZone-comfort
 • Gewicht: 284 kg / 6.26 lbs
 • Externe afmetingen: 36 x 22 x 52 cm / 14,17 x 8,66 x 20,47 in
 • Interne afmeting: 30 x 16 x 44 cm 11,81 x 6,30 x 17,32 inch
 • Laptop Compartiment Afmetingen: 29 x 2,2 x 37 cm (past 15 in laptop)
 • Totaal volume 25 L
 • Hoofdkleur: Zwart

Bouw &uiterlijk

De ProTactic 450 AW II ziet eruit en voelt aan extreem duurzaam. Zoals de naam al doet vermoeden, is het ontworpen voor zwaar, tactisch en all-weather gebruik.

(Als je iets lichts, compact en geweldigs wilt om te wandelen, kijk dan meer naar de PhotoSport AW III.)

Het is gemaakt met wat lijkt op een dik, nylon materiaal dat structureel stijf is en zijn vorm behoudt, waardoor de inhoud vrij veilig aanvoelt.

De rits, gespen en riemen voelen allemaal goed gemaakt aan. De hoes voor alle weersomstandigheden – gemakkelijk opgeborgen in het onderste compartiment van de tas – is klaar voor gebruik in zelfs de slechtste omstandigheden.

Ik zou geen enkele aarzeling hebben om deze tas op elk terrein of in elke staat te gebruiken.

Uiterlijke kenmerken

Het modulaire systeem “SlipLock”.

Je ziet lussen rond de hele buitenkant van de Lowepro ProTactic BP 450 AW II. Dit is lowepro’s “SlipLock” modulaire systeem, dat u bijna eindeloze manieren biedt om extra opslag te bevestigen of te regelen.

De tas werd geleverd met een statiefbekersteun, flessenzakje, universele utility punch en snel te bevestigen riemen, die elk naar wens kunnen worden bevestigd of verwijderd.

Ik ontdekte ook dat een paar van mijn Thinktank-zakjes konden worden gevinagled en bevestigd (hoewel niet helemaal gemakkelijk) voor extra veelzijdigheid.

Delen van de buitenkant hebben een harde “FormShell” constructie. Dit is ontworpen om zelfs meer bescherming tegen stoten op cruciale gebieden.

De ProTactic BP 450 AW II bevat een riem die kan worden gebruikt om hem strak om uw middel te houden of die kan worden verwijderd en gebruikt met lowepro’s andere 16 “SlipLock” compatibele accessoires.

Zoals gezegd, de onderkant van de tas bevat een all-weather hoes die de hele tas stevig kan omhelzen voor extra bescherming.

Deze All-Weather cover kwam in gebruik tijdens deze besneeuwde fotosessie.

De tas heeft dikke riemen, met D-ringbevestigingen, evenals volledig verstelbare borst- en taillebanden. Dit maakt het aanpassen van de tas aan elke lichaamsvorm zeer eenvoudig.

Het heeft vier toegangspunten, die, afhankelijk van de indeling van het interieur, gemakkelijke toegang mogelijk maken terwijl de tas nog steeds op een enkele schouder wordt gehouden.

Voor de lay-out die voor mij het beste werkte, waren de bovenste en achtertoegangspunten het meest praktisch.

Het grote toegangspunt aan de achterkant gaf me gemakkelijk toegang tot het hele interieur, terwijl het bovenste toegangspunt me in staat stelde om gemakkelijk een camera te krijgen, met mijn favoriete lens.

Again, dit wordt allemaal bepaald door hoe je het interieur indeelt.

Interieur kenmerken

De ProTactic biedt tal van manieren om uw camera-uitrusting te organiseren en te beschermen.

Het interieur van de ProTactic BP 450 AW II heeft klittenbandverdelers, een functie die we allemaal gewend zijn van cameratassen. Hoewel ze weinig speciale verdelers hebben, vond ik niet dat ze overdreven behulpzaam waren.

Ik speelde met verschillende configuraties, maar helaas, met een paar van hen (ironisch genoeg degenen die het beste werkten voor mijn behoeften), zouden de klittenbandverdelers losraken bij het gebruik van de zijtoegangspunten.

Een eenvoudige oplossing zou zijn om de klittenbandbevestigingspunten helemaal tot aan de voorste opening uit te breiden, zodat een deel van de scheidingswanden bevestigd blijft, zelfs nadat de zijtoegangspunten zijn geopend. Ik zou Lowepro aanraden om het klittenband uit te breiden naar het ritspunt rond de hele tas in toekomstige modellen.

Het grote achtertoegangspunt is bekleed met meerdere semi-transparante pakketten voor het opslaan van kleinere items zoals SD-kaarten, sleutels, portemonnee, enz. Ik vind het fijn om makkelijk te kunnen zien wat er in deze zakken zit. Dit is ook de locatie waar men een grote 15″ laptop kan opbergen.

Opslagcapaciteit

Je kunt een indrukwekkende hoeveelheid uitrusting in de Lowepro Protactic BP 450 AW II plaatsen.

Als trouw- en portretfotograaf, om de tas uit te testen, wilde ik kijken of ik hem kon gebruiken als mijn enige tas voor bruiloften, inclusief bestemmingsbruiloften.

In die context is een van de belangrijkste voordelen van deze tas dat het kan veel spullen dragen.

Ik ben een zelfverklaarde gear junky; Ik heb vaak meer spullen bij me dan ik nodig heb, en met deze tas kan ik dat gemakkelijk doen. Het kostte me wat tijd om de configuratie van de tas aan te passen, aan te passen en opnieuw aan te passen, maar toen ik het eenmaal had zoals ik het leuk vond, kon ik elk item dat ik nodig zou hebben voor een bruiloft comfortabel inpakken.

Volledig geladen met meer dan genoeg camera-uitrusting om een bruiloft te fotograferen.

Dit betekent dat ik met alleen deze tas naar een bruiloft op een bestemming kon reizen en erop kon vertrouwen dat er rekening werd gehouden met al mijn apparatuurbehoeften, direct op mijn rug.

Met een beetje finagling kon ik AL het volgende inpakken:

 • Sony A7R III (x2)
 • Sony 16-35 GM
 • Sony 24-70 GM
 • Sony 70-20 GM
 • Sony 90
 • Vlampunt AD-200 (X2)
 • Vlampunt V860II (x2)
 • Flashpoint R2 triggers (x2)
 • MagGrid (x4)
 • MagGel (x2)
 • MagSphere
 • MagGrip (x2)
 • Pelican SD Hoesje
 • Raketblazer
 • PeakDesign-band
 • Manfrotto Mini Standaards (x2)
 • Magshoe
 • Batterijen (x5)
 • Opladers (x2)
 • 15″ laptop
  Sony hear.on Hoofdtelefoon (voor op reis)
 • 32oz Waterfles
 • Diverse andere kleine, diverse artikelen

De bevestigingsriemen aan de voorkant zijn handig voor het vastzetten van lichte statieven of statieven, en de modulaire accessoires helpen bij eventuele restjes.

Ik weet dat dit misschien veel lijkt om te dragen, en dat is het zeker, maar de Lowepro Protactic BP 450 AW II zou het kunnen doen. Dit is een ENORME PRO voor mij.

Tijdens het reizen bespaart het dragen van slechts één tas me geld en zorgt ervoor dat mijn spullen veilig zijn en aan mij zijn bevestigd.

Natuurlijk, zelfs met de uitstekende schouderbanden en rugvulling die deze tas biedt, met zoveel uitrusting erin, is het niet het meest comfortabele ding om mee te nemen, maar ik ken geen enkele tas die dat zou zijn, gezien het gewicht van al mijn fotografie-uitrusting.

Gebruiksgemak/Comfort

De Lowepro Protactic BP 450 AW II is een grote tas – hier is mijn vrouw die hem draagt.

Omdat de tas zoveel toegangspunten heeft en zo verstelbaar is, is deze, zodra je de lay-out hebt bepaald, supergemakkelijk te gebruiken.

In bepaalde configuraties kan het zijtoegangspunt eenvoudig worden gebruikt, terwijl de tas nog steeds op één schouder wordt gehouden.

Als u ervoor kiest om via de bovenkant toegang te krijgen tot de apparatuur, staat de tas op zichzelf en voelt hij stabiel aan om naar uw apparatuur te graven.

Voor mij was het achterste toegangspunt het meest logisch en de grote rits maakte het openen van de hele achterkant super eenvoudig.

Het enige echte nadeel van deze tas is voor mij dat hij oncomfortabel is om te dragen. Toegegeven, we zijn allemaal verschillende soorten en maten, en voor sommigen is dit misschien wel de meest comfortabele tas die ze ooit hebben gedragen, maar voor mijn 5’8 “, 155-lbs frame zou dit niet mijn eerste keuze zijn voor een avontuur van de hele dag, zelfs met lichte uitrusting.

De stijfheid van de tas – hoewel noodzakelijk voor de veiligheid – maakt het niet in staat om zich aan te passen aan en mooi tegen de rug te rusten.

Hoewel de tas dikke pa heeftdding en een “actieve zone” langs de achterkant, ik vond deze onvoldoende om de tas echt comfortabel te maken, vooral bij het dragen van een laptop.

Waar voor je geld

Op de Lowepro-website wordt deze tas vermeld voor $ 279,95 USD, hoewel deze momenteel te vinden is bij B &H Photo hier voor $ 179,95 USD (ik vraag me af of er binnenkort een versie III uitkomt?) Klik hier om te zien of Amazon momenteel nog goedkoper is.

Ik denk dat het zich op beide prijspunten positioneert in het midden- tot high-end bereik en ik denk dat het veel waar voor je geld biedt.

Controleer de huidige prijs

Lowepro ProTactic 450 AW II Review | Conclusie

Over het algemeen vond ik de Lowepro Protactic BP 450 AW II leuk. Als ik op zoek was naar een grote rugzak die een hoop spullen zou dragen en zelfs op de meest ruige locaties geweldig zou zijn, zou dit zeker een goede keuze zijn.

Als ik echter op zoek was naar een tas die ik dagenlang wilde meenemen terwijl ik reisde en wandelde, moest deze tas lichter worden verpakt of zo worden aangepast dat hij beter paste.

Lowepro ProTactic 450 AW Beoordeling0028

Lowepro Protactische BP 450

Robuuste tas voor alle weersomstandigheden met een serieus indrukwekkende hoeveelheid spullen.

Controleer de huidige prijs