Lume Cube 2.0 Recensie

FacebookPinterestDelen

LED-verlichting heeft een lange weg afgelegd sinds de introductie vele jaren geleden.

De eerste modellen hadden inconsistente lichttemperaturen, een lage helderheid en boden zeer weinig voordeel ten opzichte van conventionele lichtbronnen.

Net als de eerste spiegelloze camera’s is LED exponentieel verbeterd en is het nu een geweldig alternatief geworden.

Lume Kubus

LUME KUBUS 2.0

Draagbaar verlichtingsgereedschap voor gebruik met alle camera’s, drones en mobiele apparaten.

Controleer de huidige prijs

Lichtstaven worden een veel voorkomend verschijnsel op nachtopnamen en er zijn nu honderden modellen van lichtpanelen. Het voordeel van LED is het WYSIWYG resultaat en het compacte formaat.

De Lume Cube 2.0 is een compacte LED lamp. Met een naam die 2.0 bevat, heb je waarschijnlijk al geraden dat dit de tweede iteratie van de Lume Cube is.

Laten we eens kijken naar wat het is en hoe het is veranderd sinds het origineel.

Inhoudsopgave

Lume Cube 2.0 Technische Gegevens

Pros

 • Grootte
 • Batterijleven
 • Draagbaarheid
Tegens

 • Heeft iets meer kracht nodig om veelzijdiger te zijn
 • Kleine lichtbron stelt uitdagingen
 • Hotshoe mount werpt schaduw met grotere lenzen
Controleer de huidige prijs
 • 1,6″ x 1,6″ grootte (ongeveer de grootte van een golfbal)
 • True Daylight Gebalanceerd 5600K Color Temp &95+ CRI
 • Aangepaste lens / w 80º stralingshoek en NUL hot spots
 • Opladen via USB-C
 • Duurzaam aluminium lichaam &water tot 30 voet
 • 750 LUX bij 1m
 • 1,5 uur looptijd @ 100% output
 • 2-knops controlesysteem (verhoog en verlaag de helderheid handmatig)
 • Draadloos bedienen via Lume-X iPhone / Android-app vanaf 60 voet afstand
 • 360º optische sensor voor Slave Flash-mogelijkheid
 • Ingebouwde 1/4″ 20 voor statiefmontage
 • Low Light Mode (aanpassen in stappen van 1%) voor nachtfotografie
 • Accessoires inbegrepen (schoenhouder, verwarmende gel, diffuser, enz.)

Bouwkwaliteit

De Lume Cube 2.0 heeft een volledig metalen constructie die dagelijkse stoten en stoten aankan.

In het vak vindt u het volgende:

 • Lume Cube 2.0 LED-licht
 • Modificatie Frame voor montage Gels &Diffusers
 • Magnetische onthardingsdiffusor
 • Magnetic Warming CTO Gel voor het verwarmen van de kleurtemperatuur (tot 4500K)
 • Camera Schoen Mount
 • USB-C-oplaadkabel
 • Snelstartgids

De Cube 2.0 is gemaakt van aluminium, dus duurzaamheid zou geen probleem moeten zijn. De kwaliteit van de knoppen lijkt goed – ze hadden solide persen nodig om te werken, maar het is niet zo overdreven dat ik grote zorgen zou hebben.

In tegenstelling tot het vorige model wordt de nieuwe versie geleverd met een modificatieframe, gels / diffuser en een hotshoe-bevestiging.

Het gelfilter en de diffuser zijn een mengsel van plastic en magneten die effectief zijn voor wat ze zijn ontworpen om te doen. De magneten zijn sterk genoeg om ervoor te zorgen dat ze er niet af vallen, zelfs niet met stevige stoten.

Een van de ergernissen die ik had met de vorige versie was de muntachtige cover aan de achterkant om toegang te krijgen tot de oplaadpoort. De nieuwe versie maakt gebruik van een rubberen afdekking voor de oplaadpoort, maar is nog steeds waterdicht.

Het is goed om te zien dat ze nu USB-C zijn gegaan voor de oplaadpoort over de micro-USB-versie die ze in het verleden hadden.

Dit is een van de eerste dingen die ik tegenwoordig controleer, omdat ik een hekel heb aan het moeten dragen van te veel kabeltypen. (Ik was geschokt toen een nieuwe helm Bluetooth-headset van een gevestigd (en duur) merk werd geleverd met een mini-USB-kabel. Over lui ontwerpen gesproken.)

Maat &handling

Het diffusiepaneel verzacht het licht, maar je verliest een beetje output in het proces.

Met een grootte van ongeveer anderhalve centimeter is de Lume Cube 2.0 super klein en draagbaar.

Laat je echter niet misleiden door het kleine formaat – de lichtopbrengst is aanzienlijk. Helder genoeg om extreem onaangenaam te zijn als iemand het in je gezicht stopt!

Er zijn twee knoppen op de Lume Cube 2.0. Degene aan de linkerkant heeft een aan / uit-pictogram en een minpictogram erop, degene aan de rechterkant heeft een pluspictogram.

Houd de aan/uit-knop iets meer dan een seconde ingedrukt en het lampje gaat branden. Druk op de plusknop om het vermogen te verhogen. Druk op de minknop tot dEcrease. Vrij eenvoudig.

Er zijn wat extra stukjes functionaliteit; sommige beschikbaar in de app, sommige beschikbaar via het ingedrukt houden van knoppen.

De modus voor weinig licht is handig voor versnellingsfotografie, waarbij u beide knoppen 3 seconden samen indrukt, zodat u het vermogen in stappen van 1% naar 1% kunt aanpassen.

Met de app-functionaliteit kunt u schakelen tussen continu en stroboscoop, het vermogen aanpassen of redeye-reductie inschakelen.

Lichtkwaliteit

Genomen met een enkele Lume Cube in een softbox van 25cm. Er was geen andere nabewerking dan standaard import (+10 contrast) en witbalanscorrectie. Ik heb wel stofvlekken verwijderd. Sony A7R iii + Tamron 28-75mm f/2.8 | 70mm | 1/20 sec | f/8 | ISO500.

De makers van de Lume Cube 2.0 beweren dat het een daglichttemperatuur van 5600K produceert. Met mijn tests pakte ik ongeveer 5970K zonder de diffuser.

Voeg de diffuser toe en deze verandert in 5640K, dus het diffusiepaneel is vereist als u iets dichter bij 5600K wilt. Je betaalt wel de prijs, want je verliest stroom door het gebruik van de diffuser.

De kleurtemperatuur veranderde in 5930K (zonder diffuser) bij minimaal vermogen, dus er is niet veel variatie in kleurtemperatuur over het vermogensbereik van hoog naar laag.

De kwaliteit van het licht is redelijk gezien de grootte van het apparaat en de kosten. Uiteraard zal de verwarmende gel dit iets aanpassen.

Met de Lume Cube 2.0 gemonteerd op de flitsschoen, is er één probleem: als de lens te lang is, werpt deze een schaduw. Om dit te omzeilen, moet u het gebruiken met kleinere lenzen of met het licht buiten de camera.

Macht

De Lume Cube 2.0 buiten. Dit is een open grasveld dat zich uitstrekt met 7-8 meter. De foto is gemaakt met ISO2500 in beide om de helderheid en lichtval te laten zien.

Lume Cube claimt 750Lux op 1 meter (ongeveer 3 voet). Mijn testen leken aan te geven dat het daalde tot ongeveer 300Lux op een meter. Ik heb getest met de batterij opgeladen.

Voeg de diffuser toe aan de Lume Cube 2.0 en het vermogen op 1 meter daalt tot ongeveer 150Lux. Ik moest hem op zo’n 30cm afstand van de lichtmeter hebben om 750Lux af te lezen.

Het is nog steeds behoorlijk helder voor een eenheid van die grootte, maar het is vermeldenswaard dat het een te kleine lichtbron is om te gebruiken voor portretten (zonder een modifier). Helaas verzachten de modifiers het licht te veel.

De lensfoto werd op ongeveer 30cm van het onderwerp op vol vermogen genomen in een softbox van 25cm, en daar was het net genoeg vermogen voor.

Als je van plan bent om de Cube te gebruiken voor portretfotografie, moet je de stroombeperkingen omzeilen en het is geen ideale lichtbron – zie onze gids voor softboxverlichting hier.

Ik zou aanraden om het te laten stuiteren van een zilveren reflector of een beauty dish met een sterk reflecterend oppervlak. Ik heb het getest met een beauty dish (met de Lume Cube 2.0 aan de achterkant geplakt) en het was niet slecht.

Het was een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de diffuser en ik denk dat Lume Cube zou moeten overwegen om een reflecterende beauty dish te maken. Het zou een aantal betere portretopties bieden.

Ik zie dit niet als een portretbelichtingsopstelling, tenzij je naar videotoepassingen kijkt met het licht op de hotshoe gemonteerd.

Het is ook vermeldenswaard dat deze eenheden geen priming-lichtbron hoeven te zijn – je zou ze kunnen gebruiken om bestaand licht te accentueren. Ze zijn krachtig voor hun grootte en heel gemakkelijk mee te nemen.

Waar voor je geld

Ik ben altijd blij als ik USB-C op een apparaat zie.

Met ongeveer $ 90 is de Lume Cube 2.0 laag genoeg geprijsd om toegankelijk te zijn voor de meerderheid van de fotografen.

De vraag voor velen is of het geschikt zal zijn voor hun vereisten en natuurlijk zullen alleen zij dat kunnen beantwoorden.

Er zijn niet veel concurrenten, althans niet in dit formaatbereik.

Het verkrijgen van een meer substantiële lichtbron gaat meer kosten. De Godox LC500 is een van de meer kosteneffectieve lichtstaven en verkoopt voor meer dan twee keer de prijs. Bovendien is het niet zo gemakkelijk mee te nemen als de Lume.

De Lume Cube 2.0 is klein genoeg om permanent in je tas te blijven waar de LC500 alleen zou worden gedragen wanneer dat nodig is.

Als je daar rekening mee houdt, en de flexibiliteit van de Cube, denk ik dat de prijs redelijk is.

Controleer de huidige prijs

Lume Cube 2.0 Review | Conclusie

De Lume Cube 2.0 werd met een semi-coöperatief kind op de achterkant van een beauty dish geplakt (ze glimlachte maar veranderde niet van positie). Niet de beste portretlichtbron, maar het zal werken.

De Lume Cube 2.0 is een grote verbetering ten opzichte van de vorige versie. De diffuser en gels bieden extra flexibiliteit, maar het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de stroombeperkingen.

De realiteit is dat dit een 1,5 “lichtbron is en een vrij goede voor de grootte. Daar wonderen van verwachten is jezelf onrealistische verwachtingen stellen.

Ik ga er permanent een in mijn cameratas laten zitten, omdat ik denk dat er veel gelegenheden zijn waar het beschikbaar hebben een extra voordeel zal zijn.

In combinatie met een compacte reflector zoals een Lastolite Halo, kan dit een aantal compacte verlichtingsopties bieden voor noodgevallen (of wanneer u niet van plan bent er een nodig te hebben).

Lume Kubus

LUME KUBUS 2.0

Draagbaar verlichtingsgereedschap voor gebruik met alle camera’s, drones en mobiele apparaten.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen