Luminar Neo vs Luminar 4: welke software is beter voor u?

FacebookPinterestDelen

Luminar is Skylum’s vlaggenschip beeldbewerkingssoftware voor Windows en macOS. Luminar 4 werd uitgebracht in november 2019.

De nieuwste versie is Luminar Neo, die in februari werd uitgebracht en sindsdien verschillende functie-upgrades heeft gezien. We beoordelen Luminar Neo hier.

Luminar Neo en Luminar 4 hebben veel overlappende functies, met name een selectie van AI-bewerkingstools die een revolutie teweeg hebben gebracht in digitale beeldbewerking.

Luminar Neo
Luminar Neo

Krachtige AI-bewerkingstools verbeteren foto’s in minder tijd. Betaalbare eenmalige prijs en uitbreidbare functies.

Gebruik code shotkit10neo om $ 10 te besparen.

Krijg korting

Inhoudsopgave

Waarin verschilt Luminar Neo van Luminar 4?

1. Luminar Neo heeft meer geavanceerde tools dan L4

Ai verbeteren (voorheen AI verbeteren) analyseert uw afbeelding en maakt meerdere aanpassingen met één schuifregelaar.

Deze tool is ontworpen om te dienen als een AI-aangedreven vervanging voor veel nietjes van beeldbewerking, zoals schaduwen en hooglichten, contrast en verzadiging.

Sky AI (voorheen AI Sky vervanging). Skylum was in 2019 de pionier van AI-luchtvervanging – een revolutionaire en tijdbesparende tool die sindsdien is geïmiteerd door andere beeldbewerkingstoepassingen.

Ai onder ogen zien (voorheen AI Portretversterker) detecteert gezichtsdetails en biedt een selectie van hulpmiddelen om de primaire kenmerken van het gezicht van een persoon te markeren en te verbeteren.

Ai voor de huid (voorheen AI Skin Enhancer) detecteert de huid en biedt hulpmiddelen om de textuur glad te strijken en vlekken te verminderen.

Hoewel deze kernfuncties ongewijzigd blijven, biedt Luminar Neo fotografen veel krachtige nieuwe functies om op een intuïtieve en snelle manier prachtige bewerkingen te maken.

2. Luminar Neo heeft een niet-destructieve workflow en aanpassingsgeschiedenis

Luminar Neo presenteert aanpassingen op een andere manier dan Luminar 4, met een geschiedenis van alle aanpassingen, die afzonderlijk kunnen worden gewijzigd of verwijderd.

U kunt ook meerdere aanpassingen toevoegen met hetzelfde gereedschap.

Als u een lijst met aanpassingen wilt zien die op een afbeelding zijn toegepast, klikt u op de knop Bewerken en klik vervolgens op Bewerkingen aan de rechterkant.

U kunt vervolgens op de knop Snel voorbeeld (oog)-pictogram bij elke aanpassing om het effect in en uit te schakelen en te zien hoe dit uw bewerking beïnvloedt. U kunt elke aanpassing afzonderlijk wijzigen of een aanpassing helemaal verwijderen.

U kunt hier meer lezen over het gebruik van de catalogus in Luminar Neo.

3. Luminar Neo kan stofvlekken en hoogspanningslijnen verwijderen

Het is een feit van het leven als fotograaf dat het wisselen van lenzen uiteindelijk zal leiden tot stofvlekken in de camerabehuizing.

Deze verschijnen op uw foto’s als vlekken en zijn vooral merkbaar bij het vastleggen van foto’s met een smal diafragma, meestal f / 11 en hoger.

Naast het handmatig verwijderen van het stof met een borstel, kunt u Luminar Neo’s gebruiken Wissen tool als een oplossing met één klik die deze vlekken voor u detecteert en verwijdert.

Wissen heeft ook een knop om hoogspanningslijnen en andere bovengrondse kabels uit uw afbeelding te verwijderen – een grote tijdsbesparing voor landschaps- en vastgoedfotografie.

4. Luminar Neo biedt nieuwe portrettools

Naast Ai onder ogen zien en Ai voor de huid, Luminar Neo introduceert twee krachtige nieuwe tools voor portretfotografen.

Lichaam AI biedt twee schuifregelaars om de romp en buik te vormen in portretten van het hele lichaam.

Portret Bokeh AI detecteert automatisch uw onderwerpen in een portretafbeelding en past een bokeh toe op de achtergrond. U behoudt de controle over de sterkte en diepte van het effect (zie hierboven.)

5. Luminar NEO beschikt over AI Masking

Elke tool en laag in Luminar Neo heeft een Maskeren tab, waarmee u het gereedschap kunt toepassen of de laag selectief kunt weergeven op basis van een masker dat u definieert.

Luminar Neo kan objecten automatisch maskeren met een enkele klik. De AI-engine kan negen soorten objecten detecteren en maskeren met één klik op de knop:

  • Mensen
  • Hemel
  • Flora
  • Architectuur
  • Gebergte
  • Kunstgras
  • Natuurlijke grond
  • Water
  • Vervoer

Wanneer u Masker AI op het tabblad Maskeren neemt de engine van Luminar Neo even de tijd om uw afbeelding te beoordelen en een lijst met geïdentificeerde objecten te retourneren. Klik op een objecttype en alle objecten van dat type worden gemaskeerd. U kunt dan gebruik maken van de Borstel tool om het masker verder te verfijnen als u dat wilt.

6. Luminar Neo kenmerken Relight AI

Met dit hulpprogramma maakt u een dieptekaart van uw afbeelding, zodat u de achtergrond en voorgrond selectief lichter of donkerder kunt maken.

Portretfotografen en fotografen bij weinig licht zullen dol zijn op deze functie, omdat je hiermee een flitser of voorgrondlichtbron kunt simuleren waar er geen beschikbaar was om het effect in de camera vast te leggen. De Diepte schuifregelaar geeft u controle over hoe ver weg het effect wordt toegepast.

Voor nog meer controle over dit effect kun je Relight AI combineren met een masker.

7. Luminar Neo beschikt over Atmosphere AI

Een ander hulpmiddel dat afhankelijk is van de dieptekaart van uw afbeelding is Atmosfeer AI, die de dieptekaart gebruikt om atmosferische omstandigheden ( mist, mist of nevel ) in uw foto te simuleren.

U kunt de sterkte van het effect regelen met de schuifregelaars:

Wijze. Kies uit mist, gelaagde mist, mist of nevel.

Aantal. Bepaal de intensiteit van het effect.

Diepte. Pas aan waar het effect wordt gesimuleerd in uw afbeelding. Het verhogen van deze waarde brengt het effect dichter op de voorgrond.

Lichtheid. Pas aan hoe licht het effect is ten opzichte van de omringende scène.

Voor nog meer controle over het Atmosphere AI-effect kun je deze tool combineren met een masker.

Hoe Luminar Neo up-to-date te houden

Het Skylum-team is nog steeds bezig met het uitrollen van nieuwe functies voor Luminar Neo. Om uw software up-to-date te houden, opent u eerst Luminar Neo.

Ga op macOS naar Luminar Neo > controleren op updates.

Ga in Windows naar Help > controleren op updates.

Als er een update beschikbaar is, kunt u ervoor kiezen om de nieuwste versie te downloaden en te installeren.

Zoals u kunt zien, is Luminar Neo in verschillende opzichten superieur aan Luminar 4. Tik op de onderstaande knop om het vandaag nog te krijgen.

Luminar Neo
Luminar Neo

Krachtige AI-bewerkingstools verbeteren foto’s in minder tijd. Betaalbare eenmalige prijs en uitbreidbare functies.

Gebruik code shotkit10neo om $ 10 te besparen.

Krijg korting

FacebookPinterestDelen