Lyndsey Goddard

FacebookPinterestDelen

Hallo! Ik ben Lyndsey, een documentaire trouwfotograaf. Ik woon aan zee in Kent met mijn man (een andere fotograaf) en onze hond (die slaapt voor de kost), en ik ben al 10 jaar in bedrijf.

Ik begon bruiloften te fotograferen in ongeveer 2006 en ging fulltime in 2009, hoewel ik mijn allereerste bruiloft in 2003 heb gefotografeerd (wat een ramp was – koop me een drankje en ik zal je er alles over vertellen).

Ik woonde in Londen toen ik begon met Lyndsey Goddard Photography en het grootste deel van mijn werk is er nog steeds, hoewel ik voor mijn werk naar alle uithoeken van het Verenigd Koninkrijk reis en bruiloften heb gefotografeerd in Frankrijk, Spanje, Italië, Polen en India.

Mijn stijl is documentair; geen geënsceneerde shots, geen interventie en geen geforceerd plezier. Ik zal een klein aantal groepsfoto’s en 15 minuten portretten maken (als het paar ze wil), maar verder ben ik volledig ‘hands-off’.

Mijn allereerste camera was een Olympus OM-10 die mijn vader me gaf toen ik een jaar of 13 of 14 was. Ik ben daarna overgestapt naar Canon en ben sindsdien bij hen geweest, van de EOS-filmcamera’s van de rebellen tot de 10D, de 20D en elke iteratie sindsdien.

Ik studeerde kunst aan de Montfort University in Lincoln, maar voelde me altijd aangetrokken tot fotografie. Nadat ik de kunstacademie had verlaten, reisde ik, schoot ik enkele albumhoezen, hield ik me bezig met geboortefotografie en maakte ik deel uit van het team dat het filmfestival van Cannes in 2006 coverde voor de Franse krant Le Monde.

Ik deed een paar fotografiecursussen aan het Londense LCP (nu LCC) onderdeel van The University of the Arts (waar ik een keer per jaar word uitgenodigd om met de postdoctorale studenten fotografie te spreken), begon bruiloften van vrienden te fotograferen, ze raadden me aan anderen aan, en het sneeuwbalde van daaruit.

Ik heb nu meer dan 350 bruiloften gefotografeerd en hou van de creatieve vrijheid die mijn koppels me geven.

Mijn huidige body’s zijn de Canon 5D MK lVs, na een upgrade van de MKlll, de MKll en de originele 5D. Ik gebruik ook een Fuji X-T2. Hoewel ik dol ben op het Canon-systeem, zal af en toe de kleinere en lichtere body van de Fuji meer bij een situatie passen.

Veel van mijn bruiloften zijn in het centrum van Londen, waar ik het openbaar vervoer gebruik en niet rijd, dus het is belangrijk dat ik al mijn uitrusting in één tas kan dragen. Ik heb de LowePro ProTactic 350 AW gebruikt voor een paar jaar en het is de perfecte tas voor mij. Ik kan er al mijn kit in kwijt, plus een telefoonoplader, een fles water in het zijzakje, een Kindle, snacks, etc; plus het heeft een veilige clip om de tas rond de voorkant van je lichaam te bevestigen (goed om ’s avonds laat in de stad te lopen)

Dit is wat er in mijn tas zit:

Canon 5D MK IV x 2

Mijn hoofdlichamen op elke bruiloft.

Fuji X-T2

Ik gebruik de Fuji als de Canon te groot aanvoelt. Ik merk dat ik dichterbij kan komen en een beetje onopvallender kan zijn met deze camera.

Fujinon 23mm f/1.4

De perfecte brandpuntsafstand om tussen de gasten binnen te komen zonder al te opdringerig te zijn. Ook afgebeeld is de Fuji 56mm f/1.2. Ik neem dit niet mee naar bruiloften, maar als ik alleen familiespullen fotografeer, neem ik de Fuji en beide lenzen mee en draag ze in de Ona Bowery Bag.

Canon 85mm f/1.8

Ik was vroeger eigenaar van de 85mm f/1.2 maar verkocht het omdat het zo zwaar en zo traag was om te focussen. De f/1.8 is een snelle lens, klein en echt lichtgewicht. Ik ben in de loop der jaren door drie van deze lenzen gegaan.

Canon 24-70mm f/2.8.

Mijn meest gebruikte lens. Ik ben geen prime lens purist! Ik gebruik deze lens het grootste deel van de dag, meestal bij f/ 5.6 en hoger (het is niet afgebeeld omdat het is waarmee ik de foto heb gemaakt).

Canon 35mm f/1.4

Ik vind het heerlijk om deze lens op de dansvloer te gebruiken, in de lichten te fotograferen, bij de grootste opening. Het creëert een geweldige look, echt etherisch, en het raakt ook de focus goed, zelfs wijd open. Ik gebruik graag een mix van flitser en ambient voor de dansvloer, dus ’s avonds heb ik deze lens vaak op de ene Canon body en de 24-70mm op de andere body, met de flitser op die camera.

Canon 135mm f/2

Een geweldige portretlens, het creëert zo’n prachtige bokeh. Ik zal deze lens ook gebruiken tijdens de ceremonie als de ruimte het toelaat.

Godox V860ll

Ik was vroeger eigenaar van de Canon 580EX ll Speedlite, maar verloor het op een bruiloftsreceptie rave in een woestijn in Rajasthan (waargebeurd verhaal). Ik vroeg wat andere fotografen rond en het unanieme advies was om de Canon Speedlite te vervangen door een Godox.

Deze flitser is briljant op de dansvloer, die is de enige plaats waar ik flash gebruik. Ze werken op een oplaadbare batterij (Hoera! Geen AA’s meer om een keer te gebruiken dan bak!), de batterij gaat een tijdje mee (ik kan twee bruiloften uit één lading halen) en de recycletijden zijn snel.

Holdfast Moneymaker

Ik heb de twee Canons hier aan bevestigd en de Fuji om mijn nek. Terwijl iedereen zit te eten, doe ik vaak de bandjes uit en loop ik gewoon met de Fuji rond.

Ik heb ook een paar energierepen, wat oordoppen en mijn Kindle of een boek bij me voor de reis naar huis.

Ook afgebeeld is mijn hond, die ik niet meeneem naar bruiloften, maar hij zou waarschijnlijk graag willen komen.

Ook mijn schoenen. Ik zweer bij Vivo Barefoot schoenen voor bruiloften. Geen enkele andere schoen is na 14 uur nog comfortabel. Dit zijn de Gobi woestijnlaarzen, die er zijn in heren en dames.

www.lyndseygoddard.com | @lyndseygoddardphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer