Orlando Suárez

Hallo, ik ben Orlando, een trouwfotograaf uit Denver, Colorado, maar ik noem momenteel Atlanta, Georgia, mijn thuis.

Samen met mijn vrouw Lissette run ik Viridian Images Photography. Samen reizen we graag de wereld rond en doen we vrijwilligerswerk in onze vrije tijd.

Persoonlijk zul je me zowat elke middag zien rennen of ’s avonds mijn volgende bucketlist-vakantie onderzoeken … Als ik niet aan het bewerken ben.

Ik ben altijd artistiek ingesteld geweest. Eerst was het tekenen, schilderen en animatie. Toen mijn vrouw echter haar liefde voor fotografie met mij begon te delen, werd het al snel de perfecte manier om mijn creativiteit te uiten. Het stelde me in staat om mijn liefde voor kleur en compositie te combineren met de directheid van ongescripte menselijke emotie.

Fotografie is niet alleen mijn manier om een gevoel uit te drukken van wat er in het moment gebeurt, dus het gevoel komt over jaren door; het is ook beeldende kunst die is gemaakt om de identiteit van een paar te weerspiegelen.

De afgelopen negen jaar heeft huwelijksfotografie ons over de hele wereld gebracht – van de spuitende watervallen van IJsland tot de warme stranden van Mexico en de kleurrijke landschappen van India. Om nog maar te zwijgen van talloze steden hier in Amerika.

Ervaring heeft gevormd wat ik meeneem in bruiloften. Hoewel mijn camera, lens en belichtingsapparatuur in de loop der jaren is verfijnd, is mijn liefde voor het opnemen van extra hulpmiddelen om artistieke foto’s te maken toegenomen. Over het algemeen kan ik ongeveer 80% van wat ik gebruik in een grote rugzak passen. Dus, dit is wat we meenemen in zowat al onze bruiloften:

CAMERA

De Nikon D4S is mijn huidige camera bij uitstek. Het zit vol met functies en presteert als een kampioen bij weinig licht. Ik heb een felblauwe Peak Design camerariem erop die een cool retro-gevoel heeft – zoals opa’s veiligheidsgordels op een oude Chevy uit de jaren ’60.

Zo nu en dan pak ik de Nikon D850 van mijn vrouw als ik wat van de extra toeters en bellen wil gebruiken die unit met zich meebrengt. We hebben een SpiderPRO V2 handriem en taille riem op dit toestel.

Ik kan niet liegen: ik heb de nieuwe spiegelloze Sony-camera’s in de gaten gehouden, maar ik vrees het idee om alles uit te moeten schakelen. Ik hoop dat Nikon snel zijn zaakjes op orde krijgt en een echt systeem met dubbele kaartsleuf levert.

LENZEN

Nikon 50mm f/1.8 – Ik gebruik dit alleen met mijn Vario-Spiegelvorsatz gespiegelde lens als ik wat extra-funky caleidoscoopeffecten wil creëren. Het is zo klein dat het de moeite waard is om meegedragen te worden – alleen voor die kunstzinnige kansen.

Sigma 35mm f/1.4 Art Serie – Een fantastische 35mm voor een deel van de prijs van een Nikon equivalent. Beelden zijn altijd scherp en deze lens is al snel een van mijn favorieten geworden.

Nikon 85mm f/1.8 – Mijn vrouw houdt van de 85mm voor portretten. Af en toe pak ik het ook. Maar het is vooral van haar.

Sigma 105mm f/2.8 DG MACRO Prism – We gebruiken dit bijna uitsluitend voor ringfoto’s of andere details.

Nikon 17-35mm f/2.8 – Ik hou van deze lens om in het midden van de dansvloer te komen tijdens de receptie. Een zoom als deze biedt een beetje extra flexibiliteit om een groot aantal onderwerpen tegelijk te begrijpen.

Nikon 24-70mm f/2.8 – Een werkpaard. Ik probeer tegenwoordig meer primes te fotograferen, maar de algehele waarde van deze lens valt niet te ontkennen. Dus ja, ik gebruik het vrij vaak in combinatie met de Sigma 35mm f/1.4.

Nikon 70-200mm f/2.8 – Hier in het zuiden worden we vaak gedwongen om de ceremonie van ver weg te fotograferen door kerkdames. Met deze lens kunnen we dus een aantal fatsoenlijke close-ups maken, zelfs als we vanaf de spanten of de achterkant van de kerk moeten fotograferen.

Ik hou ook van deze lens om de reactie van de bruidegom over de schouder van de bruid te krijgen terwijl ze zich een weg baant door het gangpad naar hem toe. Tijdens creatieve portretten of verlovingssessies gebruiken we deze lens graag voor bepaalde situaties vanwege de mooie bokeh die het weergeeft bij het scheiden van een onderwerp van de achtergrond.

VERLICHTING

Nikon SB900 & SB910 Speedlights – Onze originele flitsen. Ze hebben ons goed gediend over de jaren maar nu trekken we naar de Profoto A1’s. Deze gebruiken we samen met de Yougnuo modellen voor ontvangstdekking.

Profoto A1 Profoto B2 systeem – Ik hou van deze producten. Ze zijn betrouwbaar en zo gemakkelijk te gebruiken. Ik mis nooit een schot met deze eenheden. Deze gebruiken we uitsluitend voor creatieve portretten en verlovingssessies. Het B2-systeem levert gels en rasters en we hebben paraplu’s voor familieportretten. We hebben het Magmod-systeem van modifiers achteraf op de A1 geïnstalleerd, gewoon omdat we het geweldig vinden hoe gemakkelijk hun opstellingen zijn voor speedlights.

Vooruitgaand is het B10-systeem de volgende voor ons.

Yongnuo YN560 IV Speedlights – Deze flitsers worden uitsluitend gebruikt voor ontvangstdekking. Specifiek voor dansvloeropnames. Ze zijn goedkoop en werken prima. Ook als iemand ze omver stoot, ben je niet uit op een high-end speedlight.

Yongnuo YN360 LED Video Licht – Constant licht is altijd fijn. Dus zo nu en dan gebruiken we dit voor snelle, dramatische portretten met één licht.

We gebruiken ze ook voor samengestelde foto’s bij het maken van afbeeldingen van de ontvangstruimte, tafelgezichten of zelfs grote bruidsfeestopstellingen. Omdat deze toverstaf dimbaar is en wordt geleverd met verschillende kleuropties, gebruiken we hem vaak voor lichte schilderportretten.

Gekleurde LED-sleutelhangerverlichting – Ja, dat klopt, sleutelhangerlampjes. Af en toe gebruik ik deze graag voor portretten met lange belichtingstijd waarbij ik het onderwerp in meerdere keren in een enkel frame wil schilderen met verschillende kleuren – zoals RGB-kleurspreiding (gids). Het stelt ons in staat om een enkele afbeelding te maken die eruitziet als een meervoudige belichting.

Omdat de meeste van onze paren “kunstzinnig” van aard zijn, stelt dit ons in staat om unieke portretten te maken.

Nitecore Klein Monster TM15 Jacht LED zaklamp – Rondrennen en je speedlights zijn niet bij je? Dit licht heeft een sterke straal die over lange afstanden kan worden geworpen. Of het kan worden aangepast met een eigen diffuser voor kortere afstanden. Het zit altijd vast aan mijn riem.

Nogmaals, dit is een constant licht, geschikt voor specifieke situaties. Flitsen en flitsers zullen altijd domineren. Maar deze man zal je er in een mum van tijd doorheen helpen.

LED Pen Licht – Elke grote doos of bouwmarkt heeft deze. We gebruiken ze om macro ringopnames te maken.

ACCESSOIRES & GADGETS

Als u ons kent, weet u dat we graag schaduwen, reflecties en allerlei beeldvervormingsmethoden opnemen in onze dekking. Afgezien van de gebruikelijke verdachten zoals monopods en statieven, vinden we ook fotovormers op de meest onwaarschijnlijke plaatsen.

Cosmetische 3-weg opvouwbare reisspiegel – Combineer dit met een prime lens en je kunt een aantal funky reflectieportretten maken waarbij je onderwerpen of landschappen kunt pakken vanuit hoeken die niet mogelijk zijn met een standaard spiegel. Het lijkt erop dat er een biljoen opties beschikbaar zijn op Amazon. Probeer er gewoon een te vinden die zo dun mogelijk is met minimale randen.

Truck – Zijaanzicht vervangende spiegel – U kunt een van deze pakken voor ongeveer 10 of 15 dollar bij elke auto-onderdelenwinkel. Heb je ooit gemerkt dat je je prijzige smartphone probeert te gebruiken om een reflectiefoto tegen je cameralens te maken? Ooit laten vallen en krassen op die telefoon? Ooit gevochten met het donkere telefoonscherm dat je reflectie kleurt? Of misschien heeft de telefoon een hoesje dat zo omvangrijk is dat het moeilijk is om de randen van de opname uit te zoeken?

Daarom gebruik ik deze vrachtwagenspiegel. Geen donkere tinten op je spiegelbeeld. De spiegel is groter en gemakkelijker te balanceren op je vingers als je de reflectie waterpas zet. Het grote formaat maakt het gemakkelijker om de breedte van je opname te bedekken.

En als het valt en breekt? Wat maakt het uit!

Koperen pijp – Zie Sam Hurd’s overzicht hierover. Hij is echt de vernieuwer op het “ring van vuur” -effect.

LED-slingers – Geweldig voor het krijgen van grote bokehballen om doorheen te schieten voor trouwportretten. Zet ze gewoon aan en plaats de draad tot aan je lens. Fotografeer zo wijd mogelijk open, stel je onderwerpen samen in het midden van een bokehbal of omlijst het onderwerp gewoon met de lichten eromheen. Je kunt deze soms in dollarwinkels vinden en Amazon heeft er natuurlijk tonnen van.

Fractals – Fractals zijn gemaakt voor fotografen en zijn cirkelvormige prismafilters die je tot aan je lens plaatst om een caleidoscoopeffect in je foto’s te krijgen. Ze zijn er in verschillende patronen.

Prisma – Een van de originele beeldvervormingstools. Net als veel van de andere items die ik beschrijf, plaats je dit gewoon recht tegen je leuningen en speel je met de positionering. Prisma’s zijn niet alleen goed voor psychedelische reflecties. Ze hebben ook hijlp verberg je rommel in een shot. Ik gebruik deze soms in rommelige hotelkamers tijdens het klaarmaken van de dag om Chick-Fil-A-kopjes en vuile handdoeken te verbergen terwijl ik de actie rond de bruidegom fotografeer.

Sam Hurd is hiervoor weer een prima referentie.

Metalen stencilpatronen – Ik gebruik deze met speedlights om schaduwpatronen te creëren of ik gebruik gewoon een speedlight en richt het gekleurde licht op het stencilpatroon en schiet vervolgens door een van de openingen om het paar in de verte in te kaderen – maar binnen het gekleurde patroon. Ga naar Hobby Lobby of Michaels en pak een set van deze. Ik geef de voorkeur aan de geometrische patronen, maar er zijn veel opties om uit te kiezen.

Promaster Statief XC525 – Het perfecte reisstatief voor mij. We hebben grotere, professionelere statieven, maar deze heeft de beste mix tussen lichtgewicht en toch stevig. Ik doe veel lange belichtingen dus een betrouwbaar statief is een must en deze is ideaal.

Manfrotto 290 Monopod – We hebben meestal een Profoto A1 hier de hele tijd mee verbonden. De vrouw en ik gebruiken dit om de beurt om portretten voor elkaar te laten zien wanneer je een hoek nodig hebt die alleen een mens in een oogwenk kan bieden.

Tiffen 77mm Variabele ND Filter – Wanneer ik een zonnebril op mijn lens nodig heb voor een lange belichtingstijd bij daglicht. Dit is het!

Het is altijd een goed moment om kunst te maken van herinneringen. Als je een bruid bent, maken we graag voor je. Als je een fotograaf bent, werken we graag samen!

www.virimages.com | @viridian_images

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer