Maagd Haan

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Maagd Haan en ik ben een Cinemagraph/living fotomaker uit Estland. Cinemagraphs zijn een mix van foto en video, waarbij de beste functies van beide worden gecombineerd. De foto’s mogelijkheid om het hele verhaal in één keer te vertellen met beweging uit video.

Ik ontdekte Cinemagraphs in 2011 uit een krantenartikel over Kevin Burg en Jamie Beck. Ze beschreven hoe ze geïnspireerd raakten door een Harry Potter-film en dachten dat ze een nieuw fotografieformaat moesten ontwikkelen met een subtiele beweging.

Ik maakte mijn eerste Cinemagraphs in 2011 en sindsdien ben ik verslaafd aan dit nieuwe magische fotografieformaat. In 2014 eerde Cinemagraph-softwarebedrijf Flixel me om hun Flixel-tovenaar te zijn en in 2015 werd een van mijn Cinemagraphs verkozen tot beste Cinemagraph van het jaar.

In 2016 werd ik gekozen om deel te nemen aan het Sony Imaging Ambassador-programma. Ik gebruikte Sony-fotografieapparatuur voordat ik ambassadeur werd, omdat ik het geweldig vind hoe moedig ze nieuwe en bestaande technologie aan hun klanten introduceren.

Ik ben erg geïnteresseerd geweest in alle nieuwe technologische ontwikkelingen in de fotografie en heb geëxperimenteerd met: 3D-fotografie; interactieve fotografie; lenticulaire fotografie en 3D-fotografie met dieptekaart voor Facebook.

Op dit moment ben ik bezig met het maken van mijn 3e tentoonstelling met behulp van augmented reality. Kijkers kunnen een QR-code scannen naast de gewone afgedrukte foto en wanneer ze er via hun telefoon naar kijken, zien ze er een Cinemagraph-versie van.

Mijn belangrijkste doel is om manieren te vinden waarop kijkers op een nieuwe en leuke manier met foto’s kunnen omgaan.

Mijn belangrijkste uitrusting:

Sony a7R Mark III – Dit is mijn hoofdcamera, die perfect is voor zowel foto als video. Het heeft me nooit in de steek gelaten en ik hoop dat het nooit zal gebeuren.

Sony G Master 85mm f/1.4 – Dit is mijn meest favoriete lens voor portretten. Het heeft de mooiste bokeh die ik ooit heb gezien.

Sony G Master 24-70mm f/2.8 – Waarschijnlijk de lens die ik het meest gebruik, omdat deze de perfecte brandpuntsafstand bestrijkt. Het is super snel en superscherp.

Sony G Master 24mm f/1.4 – Dat is mijn nieuwste lens in mijn tas. Ik hou van hoe licht het is en omdat ik een grote bokeh-fan ben! Ik fotografeer graag met wijd open f/1.4.

Sony G Master 70-200mm f/2.8 – Het is een echt snelle lens, speciaal gezien het een telelens is. Met oog AF mis ik nooit een opname.

Sony 16-35mm f/4 – Dat is mijn breedste lens. Ik heb het veel gebruikt als ik POV-opnames probeer na te bootsen, ik gebruik het ook veel voor 360°-foto’s.

Microsoft Surface Book 2 – Omdat ik niet één permanent bureau heb en ik graag reis, had ik een lichte laptop nodig, een die 4K-video en 80Mb-foto’s zou verwerken. Het voldoet meestal aan al mijn behoeften, het is super cool dat het scherm afneembaar is en ik het als tablet kan gebruiken.

Seagate Backup Plus 4TB – Mijn 4K-video’s en 80Mb-foto’s gebruiken veel harde schijven, ik heb externe harde schijven nodig die licht zijn om te reizen, maar veel capaciteit hebben.

Sony WH-1000x M3 – Ruisonderdrukkende oortelefoon. In eerste instantie klinkt het misschien als iets irrelevants voor fotografie. Soms als je time-lapse fotografeert, gaat het bijvoorbeeld om veel saai wachten, het is fijn om je af te sluiten van omgevingsgeluiden en naar een goed audioboek te luisteren.

Sirui T-2004XL statief – Omdat een statief het meest essentieel is voor cinemagraph creatie, heb ik mijn tool zeer zorgvuldig gekozen. Sirui is zeer goed gebouwd, licht en zeer gemakkelijk te gebruiken.

Sony infrarood afstandsbediening – Het is essentieel voor fotografie met lange belichtingstijd, omdat het aanraken van de camera het beeld zou vervagen.

Verlichtingsuitrusting:

Voor Cinemagraphs kan ik alleen continue verlichting gebruiken, dus in mijn light pack zit een Pixapro LED200D MKII, een Pixapro LED100D MKII en twee VNIX1500B Bi-Colour LED Panel’s.

Voor reguliere fotografie gebruik ik Pixapro CITI600 flitskop. Voor al mijn lichtkoppen gebruik ik verschillende lichtmodifiers.

Mijn laatste aankoop was DJI Ronin. Ik gebruik het voor allerlei microvideo’s die ik doe voor de sociale mediacampagnes van mijn klant, bovenop Cinemagraphs.

www.virgohaan.com | @virgohaan

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer