Lachlan Stürmer

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Lachlan Stumer en ik kom uit een klein stadje in Queensland, Australië. Ik woon momenteel in Sydney, waar ik al ongeveer 2 jaar woon.

Mijn interesse in fotografie begon toen ik 16 was op een snowboardreis. Ik ging eigenlijk gewoon en kocht de goedkoopste Nikon DSLR om de reis te documenteren omwille van herinneringen. Tijdens deze reis begon het met het maken van foto’s van mezelf en mijn vrienden, maar tegen het einde begon ik echt te houden van het documenteren van het landschap, samen met de kleine dingen die onderweg gebeurden.

Naarmate de tijd verstreek, gaf mijn vader me een 35mm filmcamera en ik begonnen ons nog meer onder te dompelen in fotografie. Ik hield van het proces van analoog fotograferen, zelfs als ik soms met een lege rol eindigde. Ik denk voor mezelf dat het niet meteen kunnen zien van de beelden echt de moeite waard is.

Ik ben meer aanwezig in het moment en kijk er steeds meer naar uit om de shots te zien als ik ze terugkrijg uit het filmlab. Het terugkrijgen van de negatieven en het zien van de scans is voor mij veel lonender dan digitaal fotograferen, het is een veel tastbaarder proces.

Ik begon alleen met het fotograferen van landschappen, maar ik richt me nu veel meer op portret / redactioneel werk. Het landschap loopt nog steeds als primaire onderstroom voor mijn werk. Ik heb al een paar jaar niet meer met een digitale camera gefotografeerd en fotografeer voornamelijk alleen met middenformaat film, die ik gebruik voor mijn portretten en landschappen.

Hier is mijn camera-uitrusting:

Mamiya 7 II – Mijn favoriete camera voor landschaps-/reisfotografie. Dit is een van de weinige middenformaat camera’s die ik heb gevonden die niet echt zwaar is om mee te nemen, wat geweldig is om mee te nemen. Ik gebruik alleen de Mamiya 80mm f/2.8 lens hiervoor.

Sekonic L-308S-U – Ik gebruik dit altijd als ik film aan het filmen ben om een nauwkeurige lichtmeterstand te krijgen. Het is heel gemakkelijk te gebruiken.

Kodak Portra 160/400 – Zonder twijfel de beste film die ik ooit heb gebruikt. Heb geen andere films kunnen vinden die dicht bij de kleuren liggen die deze produceren en die zo’n grote belichtingsruimte hebben.

Velbon Statief – Ik gebruikte dit bijna elke dag op een reis naar Nieuw-Zeeland, het was zo koud dat ik me niet zeker voelde om veel uit de hand te fotograferen. Het werd de hele tijd rondgegooid tijdens het wandelen, maar wist toch te overleven.

Lowepro Camera tas – Ik neem dit altijd mee als ik een van mijn middenformaat camera’s meeneem voor een shoot omdat ze te zwaar zijn om mee te nemen. Het heeft genoeg compartimenten om ook 2 camera’s en accessoires te passen.

Mamiya RZ67 Pro II – Mijn ga naar de camera voor portretten. De zoeker is zeer uniek en ik vind het cruciaal voor het samenstellen van elke opname. Het helpt me echt om te vertragen en ervoor te zorgen dat ik niets mis. De Mamiya 110mm f/2.8 lens is de enige die ik gebruik voor deze camera.

@lachystumer

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer