Maaike Ronhaar

Mijn naam is Maaike Ronhaar Ik ben een autodidact fotograaf uit Nederland. Ik werk onder de naam Maron Stills. Mijn belangrijkste focus is muziek- en documentairefotografie. Voor mij betekent dat het fotograferen van evenementen die rond muziek bewegen; op het podium, backstage in de studio en onderweg.

Ik wil de rauwe energie van de kunstenaars vastleggen, dat werkt voor mij het beste in zwart-wit; je kunt je niet verschuilen achter mooie kleuren. Muziek is de helft van je leven, het is iets magisch dat je door goede en slechte tijden begeleidt. Muziek live beleven kan magisch zijn en dat is wat ik de mensen wil laten zien die naar mijn werk kijken.

Ik heb een heel specifieke stijl, een rauwe, donkere, intense stijl. Ik denk dat het belangrijk is om dat een kenmerkende stijl te hebben die je onderscheidt van de menigte.

Ik begon te fotograferen met de Sony a6000 in 2016 maar al snel wilde ik een camera die me wat meer kon geven en ben ik overgestapt op full frame.

Momenteel bezit ik de A7III en de A7RIII, die altijd in mijn cameratas zitten. (Lees hier onze aanpassingsgids)

Ik selecteer lenzen afhankelijk van wat ik fotografeer. Als ik met de band op tournee ben neem ik al mijn lenzen mee, maar als ik op een kleine(re) locatie fotografeer, neem ik gewoon de 16-35mm f/2.8 GM mee. en 24-70mm f/2.8 GM.

Voor de backstage en on the road klussen gebruik ik altijd de Zeiss 35mm f/1.4 het is een geweldige lens bij weinig licht. Zeker in combinatie met de A7 body’s die ik gebruik zijn beide geweldig bij weinig licht kan ik in 10000 ISO fotograferen en toch een goede foto maken.

Ook het dynamisch bereik van beide camera’s is krankzinnig en zeer noodzakelijk bij het fotograferen in kleinere zalen met soms net een beetje LED-licht.

In 2018 viel het me op dat Sony geen vrouwelijke ambassadeur in de muziekscene op hun website had staan. Ik nam contact met hen op en vroeg of ik de eerste vrouwelijke Sony European Imaging Ambassador in de muziekscene in Europa kon zijn.

Ze accepteerden en ik ben zo blij dat het merk waar ik van hou met me wil werken en van mijn stijl houdt.

Mijn uitrusting:

Sony A7RIII

Sony A7III

Sony RX-100V

Sony 16-36mm f/2.8 GM

Sony 24-70mm f/2.8 GM

Sony 70-200mm f/2.8 GM

Zeiss Distagon FE 35mm f/1.4

Zeiss Sonnar FE 35mm f/2.8

Sony HVL-F60RM flitser

ONA Bowery Tas

ONA CameraRiem

Hold Fast Camera Swag Riem

ND-filter

Elancin Oordoppen

www.maronstills.com | @maron_stills

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer