Maak kennis met Tokina’s nieuwste 11-18mm f/2.8 lens voor Sony APS-C camera’s

FacebookPinterestDelen

Lensmaker Tokina heeft een nieuwe supergroothoekzoomlens onthuld voor spiegelloze camera’s, maar met een bijzondere nadruk op Sony’s E-Mount APS-C-apparaten. De lens, genaamd de atx-m 11-18mm f/2.8 E, biedt een 17-27mm full-frame 35mm equivalente brandpuntsafstand bij gebruik met APS-C cameramodellen en een diafragmabereik van f/2.8 tot f/22 door zijn negenbladige diafragmamembraan.

Tokina heeft de atx-m ontworpen met wat het beschouwt als een compacte behuizing en een lichtgewicht constructie. Ze hielden ook rekening met ondersteuning voor zowel foto- als video-opnamen. Aan de binnenkant is de atx-m 11-18mm f/2.8 E samengesteld uit 13 elementen in 11 groepen. Van de elementen zijn er twee asferisch en twee bieden superlaag dispersieglas dat volgens Tokina chromatische aberraties krachtig onderdrukt.

Bovendien beweert Tokina dat de “uitstekende” optiek van zijn nieuwe apparaat een rijke kleurweergave oplevert met minimale vervorming en een lage lichtuitval.  Bovendien levert de atx-m 11-18mm f/2.8 E volgens het merk een uitstekend oplossend vermogen van het brede uiteinde tot het lange uiteinde en levert hij een hoog contrast. De autofocusresponstijd is ook “snel en nauwkeurig” voor zowel foto-opname als video-opnamebehoeften vanwege een lensstapmotor (STM) in de optiek.

De atx-m 11-18mm f/2.8 E is in alle opzichten volledig compatibel met Sony’s E-Mount APS-C camera’s, waaronder hun beeldstabilisatietechnologie, directe handmatige scherpstelling, oog autofocus, optische correctie-instellingen en directe handmatige scherpstelling.

Deze video van Tokina biedt een overzicht van de camera.

Dit objectief kan zelfs tot op zekere hoogte worden gebruikt voor macrofotografie dankzij de minimale scherpstelafstand van 0,19 meter en de macroverhouding van 1:9,2, waardoor groothoek macrobeelden met een uniek effect mogelijk zijn. De voorfiltergrootte van de atx-m 11-18mm f/2.8 E is 67mm en de body bevat een USB Type B-poort voor firmware-updates.

Waar is deze lens bijzonder nuttig voor? Volgens Tokina is het bij uitstek geschikt voor landschapsfotografie, foto’s van mensen, omgevingsfoto’s en architectuurfotografie. Het kan ook worden gebruikt voor straatfoto’s, macro-opnamen tot op zekere hoogte en voor documentaire video-opname. Over het algemeen is de atx-m 11-18mm f/2.8 E een goed stuk glas voor elke opnamecontext waarin gebruikers een brede beeldhoek nodig hebben.

Een paar foto’s hieronder van Tokina’s website laten de prestatiekwaliteiten van de lens zien. De Tokina atx-m 11-18mm f/2.8 E gaat vanaf 16 september in de verkoopÞ voor een redelijk redelijke adviesprijs van $ 699.

Afbeelding Credits: Tokina

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer