Maciej Suwalowski

Hallo! Mijn naam is Maciej Suwalowski, maar noem me alsjeblieft Magic. Ik kom uit de ruimte, maar leef op planeet Aarde met mijn menselijke vrouw en vier kinderen. Ik reis over de hele planeet om de liefde van andere mensen vast te leggen, mensen noemen het bestemmingshuwelijksfotografie.

Ik ben een Sony Europe Imaging-ambassadeur, dus al mijn belangrijkste camera’s zijn Sony-camera’s, maar ik gebruik wel een handvol aangepaste lenzen om sommige dingen en looks een beetje te mengen. Ik fotografeer met twee Sony A7R III camera’s.

Om het simpel te houden (met nabewerking en ergonomische redenen), gebruik ik altijd twee van dezelfde camera’s. Waarom Sony A7R III? Ik hou van bestanden met een grotere resolutie, het geeft me de mogelijkheid om bij te snijden, plus foto’s zijn waanzinnig scherp.

Met lenzen speel ik graag met verschillende, afhankelijk van het type bruiloft dat ik fotografeer, maar over het algemeen vind je altijd een 35 mm-lens in mijn tas en de afgelopen maanden heb ik Sony Zeiss 35mm f / 1.4 gebruikt, waar ik dol op ben vanwege het compacte formaat en de scherpte. Ik heb nog steeds zijn grotere broer Sony 35mm f/1.8, maar bijna gestopt met het gebruik ervan ten gunste van de 1.8.

De tweede hoofdlens in mijn tas is Sony Zeiss 55mm f/1.8, die ik altijd op mijn tweede body houd voor een groter bereik. Het is ook compact, scherp en heeft een supersnelle autofocus. Deze twee lenzen zullen worden gebruikt voor 75% van de afbeeldingen (dat zijn eigenlijk mijn statistieken van vorig jaar, die je op de onderstaande foto kunt zien).

De derde meest gebruikte lens zou Sony 24mm f/1.4 zijn, die ik vooral gebruikte voor feestfoto’s en ik kon niet blijer zijn met zijn geweldige bouw – super klein voor 1.4 lens en super scherp.

Behalve deze 3 hoofdlenzen heb ik ook een paar “leuke” lenzen om mee te spelen tijdens trouwportretten, en dit zijn Leica 50mm f/1.4, Canon 45mm f/2.8 Tilt-Shift en Canon 24mm f/3.5 Tilt-Shift via adapters.

De laatste lens die van tijd tot tijd zijn weg naar mijn tas zou vinden, is compact Sony 85mm f/1.8, maar ik ben geen grote 85mil-man, dus ik gebruik hem nauwelijks.

De flitser die ik gebruik is Profoto A1X en het is zonder twijfel de beste flitser die ik ooit heb gehad. Super betrouwbaar, brandt altijd, heeft een geweldige batterij en is zeer intuïtief in gebruik. Ik hou er ook van om het LED-modelleringslicht te gebruiken om wat dansactie op te lichten. Mijn back-up flash unit is een beetje Sony HVL-F45RM.

Mijn andere accessoires die het vermelden waard zijn, zijn Sony Tough-kaarten, die onbreekbaar zijn en die me extra gemoedsrust geven, en Instax vierkante printer SP-3, die ik gebruik voor het afdrukken van een paar foto’s voor mijn klanten om ze op de trouwdag te overhandigen in een kleine houten bananendoos met mijn logo.

Hoe pak ik alles in? Ik heb een rugzak gemaakt door het Duitse bedrijf Compagnon, en het past de meeste van mijn spullen als ik reis. Op een trouwdag gebruik ik een HoldFast Camera Swagg Strap met een extra zakje genaamd Small Sightseer om mijn benodigdheden (zoals kaarten, batterijen en extra lenzen voor snelle veranderingen) bij me te houden.

Mijn belangrijkste machine om te bewerken is Macbook Pro 13 (2018-model met 4 core processor en 4 Thunderbolt 3-poorten). Thuis sluit ik hem aan op de eGPU-eenheid – Razer X Core met Radeon RX580 8GB en hij voedt mijn Eizo CG2730-monitor.

Ik sluit hem ook via USB-C aan op een dock genaamd Hengedocks en hij heeft mijn audioverbinding met luidsprekers, ethernetverbinding voor hogere internetsnelheid en een ethernetverbinding met mijn archief NAS-eenheid Synology DS1618+.

Onderweg gebruik ik mijn Macbook alleen met externe SSD-schijven – Sandisk Extreme Portable SSD’s en kaartlezer van Prograde met dubbele SD-sleuven. Ik ruim mijn afbeeldingen met Photo Mechanic en bewerk in Lightroom.

Ik gebruik de rest van Adobe-software ook voor verschillende andere projecten (Premiere voor video, Audition voor audio, Indesign en Illustrator voor sommige brochures voor klanten, enz.). Ik ontwerp trouwalbums in SmartAlbums, lever diavoorstellingen met SmartSlides, bouw blogs met Narrative en lever foto’s via Pic-Time Gallery.

Camera

2x Sony A7R III |

Lenzen

Sony 24mm f/1.4
Sony Zeiss 35mm f/1.4
Sony 35mm f/1.8
Sony Zeiss 55mm f/1.8
Sony 85mm f/1.8
Canon 45mm f/2.8 Tilt-Shift
Canon 24mm f/3.5 Tilt-Shift
Leica 50mm f/1.4

Verlichting/Triggers

Sony HVL-F45RM
Profoto A1X

Tassen/Riemen

Compagnon Rugzak
HoldFast Camera Swagg
HoldFast Kleine Sightseer

Accessoires

Sony SF-G UHS-II 64 GB
Instax SP-3
Houten Bananenkisten
Sony WX1000M2
Apple Powerbeats Pro

Hardware Software

MacBook Pro 13 (2018, Touch Bar)
eGPU Razer X Core met Radeon RX580 8 GB
Prograde Dual-Slot USB-C kaartlezer
Synology DS1618+ (+ Synology Router RT2600AC + 2x MR2200AC)
Eizo CG2730W
Sandisk Extreme Draagbare SSD

Adobe CC-lidmaatschap
Camera Bits Foto Monteur
Pic-tijd
Verhaal
SmartAlbums
SmartSlides

www.magicweddingphotographer.com | @magicweddingphotographer

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer