Khoi Le

Hallo allemaal, ik ben Khoi Le!  Ik ben een gelukkig getrouwde man met een geweldige vrouw en een 10-jarige zoon die echt speels is.

Na twee van de meest opmerkelijke mijlpalen van het leven te hebben meegemaakt, weet ik hoe betekenisvol deze gebeurtenissen voor iedereen zijn, en ik wil deze mooie herinneringen altijd voor altijd bewaren. Daarom heb ik er altijd naar verlangd om iets gedenkwaardigs te maken, een aantal visuele erfenissen, dus wanneer je ernaar kijkt, kun je die oude goede dagen weer beleven.

Camera

Nikon Z6

Leica Q: Ik hou van de rijke en kenmerkende kleuren van Leica.

Lenzen

Nikon 35mm f/1.8

Leica 28mm f/2

Nikon 85mm f/1.8

Nikon 24-70mm f/4

Nikon 70-200mm f/2.8

35mm is altijd mijn meest favoriete lens aller tijden na het proberen van zoveel verschillende brandpuntsafstanden van 24-70mm voor een dramatische benadering van allerlei prime lenzen. 35mm geeft me altijd het gevoel van focus terug, genoeg om de verhalen met de nodige informatie te vertellen.

Het zou de tijd van het beoefenen van straatfotografie kunnen zijn die me veel heeft geleerd over het beheersen van het frame en de momenten.

Verlichting/Triggers

Profoto: Dit is precies goed voor mij, omdat ik hou van hoe zacht het licht produceert, zelfs als het een directe flitser naar het onderwerp is. Smart TTL & naadloze controle over opties.

Godox AD200: Ik zal deze flitser gebruiken voor buitenbruiloften samen met MagBeam. Dit zal de flitser in kracht en lengte versterken. Snellere herstelsnelheid voor continu fotograferen vermindert de kans op het missen van mijn favoriete momenten van een bruiloft.

Tassen/Riemen

Peak Design Everyday Messenger 15″ Versie 2

Manfrotto Pro Light Reloader Air-50 Carry-On Camera Roller Bag (Zwart)

Think Tank Foto Camera Strap V2.0

Hardware en software

Meestal gebruik ik Adobe Lightroom om mijn foto’s te bewerken nadat ik de favoriete foto’s van Photo Mechanic (review) heb verwijderd. Ik gebruik een mix van verschillende DVLOP-presets en maak aanpassingen aan de huidskleur, sfeer van de lokale omgeving. Het kunnen Christman Studios presets zijn, Twomann Presets, Davina presets…

MISC.

Magbox

MagMod Bruiloft Starter Kit

MagBeam-kit

Tot slot, hier zijn enkele feiten over mij, voor het geval je me net hebt leren kennen. Voorheen was ik architect voordat ik mijn baan opzegde om mijn fotografiepassie na te streven. Ik was ook een professionele basketballer.

Ik had nooit gedacht dat ik fotograaf zou worden totdat ik mijn eigen trouwfoto’s maakte. Ja, we hebben de camera ingesteld, onszelf ingelijst en gefotografeerd met een afstandsbediening. Het was grappig en memorabel.

We konden wat kosten besparen voor de fotospullen, maar het proces was niet zo eenvoudig als we dachten. Nadat ik van onze eigen ervaring heb geleerd, wil ik onze paren een ontspannende huwelijksfotografiesessie bieden waar ze om kunnen vragen, evenals mijn sterkste vaardigheid van “fotoverhaal” toepassen om alle zinvolle momenten op de meest natuurlijke en artistieke manier vast te leggen.

Ik hou van openhartige momenten. Ik ken een aantal gevallen die maar één keer gebeuren en ik wil je volledige verhaal vertellen via mijn camera. Iedereen wil dat hun bruiloft perfect is en het zet hen meestal onder druk om de dag ondefecteerbaar te maken en zelfs te vergeten te genieten van hun eigen feest.

Het is echter ouderwets als alles volledig geregeld is en de ceremonie op dezelfde baan gaat als elke andere. Mensen maken zich nu meer zorgen over hoe ze zich voelen dan hoe ze eruit zien. Heb je er ooit een beetje raar uitgezien op je foto’s?

Ik denk dat het een paar keer is gebeurd, en zeker weten dat deze afbeeldingen meestal niet op je favorietenlijst staan. Maar als je je herinnert dat het de grootste lach is die je ooit hebt gehad toen je je partner iedereen hoorde vertellen over hoe onhandig je was op je eerste date, of de gelukkigste tranen die naar beneden vielen toen hij zijn geloften uitsprak, wed ik dat je die foto’s als een schat zult bewaren.

Een trouwdag is alleen voor de bruid en bruidegom. Je hoeft niets voor te bereiden. Het gaat allemaal om de ware gevoelens, de herinnering aan liefde en alle goede dingen die je elkaar geeft. Je bent vrij om te huilen, te lachen en volledig te genieten van je grote dag of pre-wedding reis.

Het is natuurlijk niet eenvoudig om klanten te vinden die dezelfde smaak en hetzelfde standpunt delen, maar zodra mijn klanten en ik erachter komen dat we een goede match zijn, zijn we niet alleen klanten en dienstverleners. We worden vrienden.

www.khoilestudios.com | @khoilestudios

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer