Namrata Rupani

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Namrata Rupani. Ik hou ervan om oude architectuur en dieren in het wild voor mezelf te fotograferen. Commercieel fotografeer ik bruiloften, evenementen, portretten en familieportretten. Ik fotografeer al zo’n elf jaar, commercieel zeven jaar.

Fotografie en ik waren bedoeld om te zijn. Ik ben ook kaakchirurg, zie je wat ik bedoel?

Ik gebruik momenteel een hybride systeem – een Canon en een Sony – om de eenvoudige reden dat mijn rechterschouder huilt van de pijn met de hoeveelheid spullen die ik rondsjouw.  Ik had een paar jaar geleden wat langere lenzen.

Ik heb in 2018 de Twomann Workshop gedaan en mijn Canon 70-200mm f/2.8 en de Canon 135mm f/2 laten gaan. Vanaf dat moment probeert het te leren gebruiken wat ik heb en er de beste output uit te halen.  Maak het leven eenvoudiger voor mezelf – zodat ik me kan concentreren op alleen het maken van foto’s.

Camera

Canon 1Dx: Hou van de kwaliteit van de beelden, het dynamisch bereik, het geluid van de sluiter, de FPS, hoe mijn handen eromheen wikkelen en het voelt – praktisch alles. Het enige wat ik zou zeggen is een probleem is het gewicht van de camera.

Sony A7III: Hou van de compactheid, hoe licht het is. Het kantelbare scherm is een enorme opluchting voor mijn rug. Maar ik ben nog niet erg overtuigd van het dynamisch bereik.

Ik gebruik dit hybride systeem al ongeveer een jaar.

Lenzen

Canon 50mm f/1.2: Hou van de output en de scherpte van dit objectief. Het is geweldig voor portretten op kleine plaatsen. Ook een zeer snelle lens.

Canon 16-35mm f/2.8: Een van mijn oudste objectieven. Altijd op mij tijdens bruiloften. Dansvloerfoto’s zouden niet hetzelfde zijn zonder.

Canon 100mm f/2.8: Recente toevoeging aan mijn kit.

Batis 85mm f/1.8: Fantastisch voor portretten.

Batis 18mm f/2.8: Mooie brandpuntsafstand om te hebben tijdens het fotograferen van wides – hou van het fotograferen van ruimtes en ook bruiloft decor ermee.

Sony 35mm f/2.8: Mijn go-to lens met de Sony A7III voor reizen, straatfotografie of zelfs op bruiloften.

Verlichting/Triggers

Canon 600 EX II-RT x2

Godox AD200

Canon ST-E3-RT Speedlite Zender

Godox XPRO – S trigger voor Sony

Tassen/Riemen

Manfrotto PRO ROLTAS 70

BlackRapid dubbele band

HoldFast dubbele camerariem

Statieven

Manfrotto MT055XPRO3 055 Aluminium

Manfrotto Balhoofd

Hardware en software

SanDisk- en Lexar-kaarten

Sandisk 1tb SSD

Seagate 4tb Hdd

Apple Macbook Pro 15

Adobe Creative Suite

Lightroom en Photoshop in de eerste plaats.

Ontwerp albums op Indesign

TWOMANN presets – gebruik ze af en toe.

MISC.

Lippenbalsem
Energierepen
Een sjaal
Visitekaartjes

Fotografie is voor mij iets dat dingen tot leven laat komen – zelfs het meest alledaagse. Het liet me ervaren hoe het leven in het moment voelde, en daar ben ik voor altijd dankbaar voor.  Voor mij is het een vertaling geweest van wat ik voel en wil communiceren zonder iets verbaals te hoeven zeggen.

www.capturelife.in | @studiocapturelife

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer