Marco Kessels

Hallo! Ik ben een Britse fotograaf met een interesse in portretten en hedendaagse sociale verhalen, die vaak gedurende een langere periode met gemeenschappen werkt.

Sinds mijn afstuderen werk ik met klanten als The FT Weekend Magazine, The New York Times en The Guardian Weekend Magazine; maar als ik geen foto’s maak, zie je me door Londen fietsen of foerageren naar wild voedsel.

Ik begon met spelen met camera’s voordat digitale fotografie er was, dus het leerproces en onverwachte resultaten van film, evenals uren in de donkere kamer, zijn wat me aantrok (en me nu nog steeds inspireert).

Waar ik kan zal ik nog steeds op film schieten, hoewel het niet altijd mogelijk is, dus deze kit roteert vaak van baan naar baan. Sommige van mijn spullen zijn bij me sinds het begin van professioneel werken, terwijl andere onderdelen zijn geëvolueerd naarmate de technologie wordt bijgewerkt of ik gewoon oude uitrusting draag.

Camera

Sony A7R III: Mijn digitale werkpaard. Het is veel lichter en compacter dan mijn oude DSLR’s en het klapscherm zorgt ervoor dat ik vanuit verschillende hoeken werk, maar een van mijn favoriete dingen is de mogelijkheid bij weinig licht.

Mamiya 7: Een plastic fantastische 6×7 afstandsmeter met geweldige lenzen. Dit gaat met me mee op de meeste plaatsen en is vrijwel alles wat ik wil in een camera, ik wou gewoon dat Mamiya ze had gemaakt met een metalen behuizing omdat de mijne worden misbruikt.

Mamiya RZ67: De ideale camera als je wat extra gewicht aan je cameratas wilt toevoegen. Afgezien daarvan is het geweldig voor portretwerk of voor een andere benadering van het werken met de afstandsmeter.

Lenzen

Ik probeer lenzen tot een minimum te beperken waar ik kan, zolang ik maar iets heb om de basis van groothoek, standaard en tele te dekken. Waar mogelijk houd ik het bij prime lenzen, die veel grotere diafragma’s bieden en helpen bij situaties met weinig licht.

Sony 35mm f/2.8: Geweldig als een betaalbare lens die zeer compact is en inpakbaar om groothoeken te dekken.

Sony 55mm f/1.8: Dit is mijn go-to lens voor het meeste werk als ik weg kan komen met fotograferen op 55mm. Ongelooflijk scherp en veel beter dan canon’s L-serie die ik gebruikte voordat ik overstapte naar Sony.

Sony 70-200mm f/4: Dit objectief is eigenlijk maar een back-up, maar als het wel gebruikt wordt, is het vooral op commerciële klussen.

Mamiya 65mm f/4: Deze lens is bevestigd aan mijn Mamiya 7 – ik beweeg liever meer om iets te framen zoals ik wil in plaats van lenzen te veranderen.

Mamiya 110mm f/2.8: Hetzelfde geldt voor mijn RZ67; Ik houd de 110 vast aan deze camera die onvermijdelijk meer wordt gebruikt voor portretwerk.

Verlichting/Triggers

Het grootste deel van mijn werk maakt gebruik van natuurlijk licht; dit is echt meer een persoonlijke voorkeur, maar er zijn momenten waarop ik met lampen werk.

Elinchrom ELB 400: Krachtig, inpakbaar, met een geweldige kwaliteit van licht voor de prijs en Elinchrom maakt ook mijn favoriete modifiers die er zijn.

Reflector: Technisch gezien geen licht, maar ik ga nergens heen zonder een soort reflector. Een van de meest nuttige (en goedkope) stukken kit, of u nu flitslicht of natuurlijk licht gebruikt.

Hardware en software

Al mijn film wordt gescand door een Hasselblad Flextight en minimale aanpassingen / spotverwijdering wordt gedaan op Adobe Photoshop.

Digitaal werk wordt bewerkt via Capture One of Adobe Photoshop en ik maak mijn eigen presets om te proberen dingen consistent te houden tussen film en digitaal.

Photo Mechanic is mijn go-to voor een snelle en eenvoudige workflow.

www.marcokesseler.com | @marcokesseler

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer