Maria Vandenberghe

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Maria Vanonen Ik ben 30 jaar oud Industrieel Ontwerper die samen met mijn man mijn eigen twee merken runt en onderweg foto’s maakt. Zonder Yoda mijn hond zou ik waarschijnlijk nog steeds de persoon zijn die niet begrijpt waarom het niet genoeg is om gewoon te kijken en te ervaren.

Toen Yoda langskwam, bereidde ik me voor om me aan te melden voor school, zodat ik niet meteen in mijn fotoreis sprong. Nadat ik echter op school was gekomen, begon ik meer foto’s van Yoda op mijn telefoon te maken en op Instagram te plaatsen en ontdekte al snel dat ik fotografie eigenlijk leuk vind.

Dus na een jaar experimenteren met fotografie met mijn telefoon en iPad, ik kreeg mijn eerste camera. Het was een Olympus om-d e-m10 en twee jaar lang heb ik ermee gespeeld en geleerd hoe ik een camera moet bedienen en handmatig moet fotograferen.

In 2015 werd ik uitgelicht door Instagram en ineens had ik duizenden volgers. Het hebben van meer mensen om mijn werk te zien, heeft me echt aan het denken gezet over wat ik wil posten, en dat heeft me als fotograaf veel ontwikkeld en doet dat nog steeds.

In 2016 ben ik met Panasonic Lumix gaan werken en natuurlijk ook met hun gear gaan fotograferen. Ik vind het geweldig dat ik met het Micro Four Thirds-systeem AL mijn camera-uitrusting plus wat andere dingen in een kleine Fjällraven Kånken kan passen.

Ik geniet ervan om buiten te zijn met Yoda om nieuwe plaatsen te ontdekken, of het nu in de buurt van huis of in het buitenland is en geef de voorkeur aan zo min mogelijk gewicht op mijn schouders.

Als ik naar buiten ga neem ik meestal één camera mee, Panasonic Lumix GH5 en twee lenzen die typisch één groothoek zijn, zoals Panasonic Leica 8-18mm f/2.8-4 en een portretlens zoals Panasonic Leica 42.5mm f/1.2.

Welke lenzen ik meeneem hangt natuurlijk altijd af van wat ik doe en wat het weer is. Als ik bijvoorbeeld ga skiën neem ik bovenstaande niet mee omdat het niet weerbestendig is en ook bij snel bewegende objecten geef ik de voorkeur aan zoomlenzen voor veelzijdigheid.

Mijn set voor activiteiten zoals skiën is meestal Panasonic Lumix 12-35mm f/2.8 en Panasonic Lumix 35-100mm f/2.8 – deze twee geven een goede dekking voor verschillende soorten foto’s die ik misschien op zoek ben op de bergen.

Omdat ik meestal met een hond werk, heb ik een aantal trucs geleerd om de juiste look van haar te krijgen die bij de omgeving past en het gevoel beschrijft dat ik het beste ben. Gelukkig doet mijn uitrusting een deel van het werk voor mij. Ik gebruik de 6k-fotomodus veel om die oogwenkmomenten vast te leggen.

Een ander ding dat ik erg handig vind, is het feit dat de meeste van mijn lenzen Power O.I.S. hebben, dat is het eigen stabilisatiesysteem van de lenzen dat magisch werkt samen met het Dual I.S-stabilisatiesysteem van de camerabody.

Dit is geweldig voor iemand zoals ik die liever uit de hand fotografeert. Hoewel ik graag met goede apparatuur werk, geloof ik echt dat de camera die je bij je hebt de beste is. Ik heb geweldige foto’s gemaakt met mijn iPhone op momenten dat het de enige camera bij de hand was.

Mijn belangrijkste uitrusting:

Camera:
Panasonic LUMIX DC-GH5
Panasonic DC-GX-800

Lenzen:
Panasonic 8-18mm f/2.8-4
Panasonic 12-35mm f/2.8
Panasonic 25mm f/1.4
Panasonic 42.5mm f/1.2
Panasonic 35-100mm f/2.8

Driepoot:
SIRUI STATIEF T-024X + C-10S (ik gebruik het voor zelfportretten en nachtopnamen)

Zak:
Fjällraven Kånken met Fjällraven camera insert, Wayks, willekeurige kleine inserts voor elke tas.

@mariavanonen

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer