MasterClass Beoordeling (Annie Leibovitz &Jimmy Chin)

Ik heb deze Masterclass review samengesteld voor fotografen en iedereen die geïnteresseerd is om te leren van wereldberoemde instructeurs.

Masterclass is zeker een uniek concept en een die meer dan 30.000 studenten aantrok binnen een paar maanden na de release, in 2015.

Shk-fs-table__image

AanbevolenInformatief, onderhoudend en handig.

Prijs controleren

Sindsdien is het uitgegroeid tot een populair, zij het enigszins verkeerd begrepen, portaal voor onderwijs en entertainment dat toegankelijk is op uw tv of mobiele apparaat.

In deze review wil ik ontdekken of de Masterclass lessen vermakelijk en nuttig zijn voor fotografen zoals wij.

Inhoudsopgave

Wat is MasterClass?

wat is masterclass

Leer van instructeurs van wereldklasse.

MasterClass is een online onderwijsplatform, waar studenten kunnen betalen om toegang te krijgen tot tutorials en interviews door experts en gerenommeerde persoonlijkheden op verschillende gebieden.

Leren koken van Gordon Ramsey, creativiteit van Anna Wintour, schrijven van Malcolm Gladwell, acteren van Samuel L. Jackson, komedie van Steve Martin, tennis van Serena Williams… er is zeker een indrukwekkende lijst van ‘docenten’ op MasterClass!

Elke expert spreekt rechtstreeks met u, de student, in een videoles en omvat oefeningen, werkboeken, gemeenschappen en interviewsessies.

Een typische MasterClass heeft tussen de 10 ~ 25 videolessen die in totaal 2 ~ 5 uur duren en kan worden bekeken op elk apparaat met toegang tot internet.

Lessen kunnen ook worden gedownload voor offline gebruik, wat vooral goed is als u op een vlucht zit zonder toegang tot WiFi.

Sinds de release van de Apple TV 4 en Google Chromecast heb je ook toegang tot de lessen via een speciale app op een tv met internet.

Wat biedt MasterClass fotografen?

lifetime access fotografie masterclass met annie leibovitz fotoshoot

De mobiele MasterClass-app maakt het leren van fotografie onderweg handig en leuk.

In de loop van het jaar worden verschillende nieuwe MasterClasses toegevoegd aan de bestaande catalogus.

Op het moment van schrijven hier in januari zijn er slechts twee lessen die specifiek gericht zijn op fotografie.

Gezien de abonnementskosten van de All-Access Masterclass Pass (daarover later meer), lijkt dit misschien niet veel inhoud om te consumeren voor een fotograaf.

Op een beter gezicht zijn er echter verschillende andere lessen die nuttig kunnen zijn voor fotografen, vooral professionals of mensen die hun vaardigheden met klanten willen verbeteren.

Ik heb vooral genoten van de MasterClass on Negotiation met de veelgeprezen Amerikaanse gijzelingsonderhandelaar Chris Voss, die verschillende onmiddellijk bruikbare (en verrassend eenvoudige) tips bevatte over hoe je ‘je zin kunt krijgen’ in onderhandelingen, zonder je tegenstander het gevoel te geven dat ze hebben verloren.

Deze les zou bijzonder waardevol zijn voor elke fotograaf die ooit met een klant heeft moeten onderhandelen of persoonlijke verkoop heeft geprobeerd.

Dan zijn er de MasterClass-lessen die zich richten op creativiteit, zoals die van Vogue-redacteur Anna Wintour, twee eigenaren van reclamebureaus waar ik nog nooit van had gehoord, en filmmaker David Lynch.

Een les over selfmade ondernemerschap door de oprichter van Spanx klinkt een beetje belachelijk, maar misschien nuttig voor iemand die een fotografiebedrijf start, of welk bedrijf dan ook.

Neil Gaiman over storytelling, Martin Scorsese over het maken van films… zelfs Ron Howard over regisseren – er is eigenlijk verrassend veel dat fotografen kunnen profiteren van generieke MasterClass-lessen die niet als ‘fotografie’ worden bestempeld.

Dan zijn natuurlijk alle andere hobby’s dan fotografie die je misschien hebt. Misschien wilt u wijnproeven, tennis, basketbal, ballet, make-up leren … er staat een beroemde MasterClass-instructeur klaar om te helpen – bekijk ze hier allemaal.

Als een van deze titels u interesseert, raad ik u aan de All-Access MasterClass te pakken, omdat deze veel voordeliger is dan de lessen afzonderlijk te kopen.

Laten we de twee fotografie Masterclass lessen eens nader bekijken.

Annie Leibovitz doceert fotografie

Annie Leibovitz is een veelgeprezen portretfotograaf, vooral bekend om haar boeiende portretten van beroemdheden.

Hoewel er verschillende boeken van Leibovitz zijn (ik bezit en beveel ‘At Work’ aan), is dit de eerste keer dat er ooit een videocursus is uitgebracht.

Na de stortvloed aan advertenties op sociale media bij de lancering van Annie Leibovitz geeft les in fotografie, bruiste de cameraminnende gemeenschap van opmerkingen over deze specifieke MasterClass-creatie.

Recensies varieerden van uitstekend tot verschrikkelijk, waarbij de laatste meer voorkwam op de populaire fotografiewebsites. Negatieve recensies worden altijd disproportioneel gepubliceerd, wat ik altijd jammer vind.

Ik heb echter meer dan een jaar gewacht om goed te kijken, dus hier is mijn korte recensie van de Annie Leibovitz MasterClass.

Het is belangrijk dat je er niet op ingaat met de verwachting van een Dummies Guide to Celebrity Portrait Photography, of tonnen bruikbare adviezen.

Inderdaad, ik vond de tweede les nogal traag en saai, waarin Leibovitz studenten in een klaslokaal toesprak. Het was ook een beetje vreemd om van een een-op-een naar een multi-student setting te gaan.

Gelukkig is elke les opgesplitst in subhoofdstukken en kon ik doorgaan naar het ‘vlees’ van de MasterClass – advies over hoe de fotograaf fotografeert en hoe ze met klanten omgaat.

Leibovitz is uitgesproken als een ‘niet-technische’ fotograaf, maar als je goed luistert, zijn er nog steeds genoeg klompjes informatie die fotografen van alle niveaus onmiddellijk kunnen gebruiken.

Het hoofdstuk over nabewerking in de Annie Leibovitz MasterClass was vooral interessant, om te zien hoe Leibovitz de computer niet eens aanraakt, maar haar redacteur instrueert om elke kleine bewerking van haar foto’s te maken. Het was fascinerend om een beeld van recht-uit-de-camera naar printklaar te zien gaan.

Er zijn ook downloadbare lesoverzichten en opdrachten – ik vond vooral die over natuurlijk licht leuk, en raad je aan om een onderwerp op 3 keer van de dag te fotograferen en de verschillen te analyseren.

De Annie Leibovitz MasterClass geeft een interessant kijkje in de geest van een wereldberoemde conceptuele fotograaf. Het is iets wat een boek niet gemakkelijk kan overbrengen.

Het enige dat ik dacht dat het ontbrak, was een kijkje achter de schermen bij een echte Annie Leibovitz-fotoshoot – in staat zijn om te kijken terwijl ze onderwerpen regisseert en werkt met haar verschillende belichtingstechnieken zou waardevol en inzichtelijk zijn geweest.

Je maakt misschien niet veel aantekeningen over hoe je een portretfoto maakt, maar de hele ervaring van het kijken naar Annie die haar filosofie uitlegt en ervaringen met het fotograferen van verschillende beroemdheden is de kosten van de MasterClass meerdere keren waard.

Zou je immers $ 100 betalen om Annie Leibovitz meer dan 3 uur te horen spreken? Ik zou het zeker doen, en dit formaat maakt het des te handiger.

Samenvatting

Ik raad je aan om de Annie Leibovitz-lessen fotografie te bekijken met de mindset om vermaakt te worden, in plaats van opgeleid te worden.

Hoewel je een aantal waardevolle tips leert, is de waarde echt een inzicht in de geest van een creatief genie, in plaats van een ‘how-to-photograph’ tutorial.

Educatieve inhoud: 7/10 | Productiekwaliteit: 9/10 | Prijs: 9/10

Controleer de huidige prijs

Jimmy Chin doceert Adventure Photography

Je bent waarschijnlijk de naam Jimmy Chin tegengekomen als je de verschillende rotsklimdocumentaires op Netflix bekijkt – Jimmy heeft in zijn jaren als fotograaf veel beroemde klimmers gedocumenteerd.

Deze MasterClass beweegt zich in een ander tempo dan de Annie Leibovitz. In plaats van een langzame lead-in, worden we meteen in een shoot gegooid met Jimmy die met zijn camera aan een rotswand hangt en het ’talent’ precair voor hem bungelt.

Er is ook een behoorlijke hoeveelheid gear talk die velen van ons zal behagen, waarbij Jimmy zijn verschillende uitrustingskeuzes uitlegt om wendbaar te blijven in potentieel gevaarlijke situaties, terwijl hij nog steeds de veelzijdigheid heeft om zijn schot vast te leggen.

portretfotografie en fotoshoot masterclass op de berg

De downloadbare werkmap bevat aanvullende informatie.

Ik ben niet bang om te zeggen dat ik Niet weggeblazen door de fotografie van Jimmy Chin. Ik geloof dat elke getalenteerde fotograaf een vergelijkbare beeldkwaliteit zou kunnen produceren, zo niet degenen die beter zijn.

Jimmy’s succes lijkt te zijn voortgekomen uit het vasthouden aan een zeer specifieke vorm van fotografie – een die evenveel expertise in de specifieke sport vereist als in fotografie, evenals het smeden van sterke relaties met zijn onderwerpen en klanten.

In staat zijn om je te positionerenrself op een klif in precies de juiste positie om het onderwerp vast te leggen vereist jarenlange ervaring, en deze specifieke MasterClass geeft een goed inzicht in Jimmy’s expertproces.

Voor fotografen die willen doorbreken in commerciële fotografie, is de les in Jimmy Chin’s MasterClass over pitchen en werken met klanten bijzonder interessant en een onderwerp dat niet vaak door succesvolle fotografen wordt aangesneden.

De blik achter de schermen op Jimmy Chin’s montageproces met landschappen en portretfotografie was ook interessant, net als een diepgaande uitleg van Jimmy’s creatieve visie en verhaal.

Er is een gezonde balans in deze Masterclass op technisch advies (versnellingskeuzes, cameramodi, compositie, postproductie), financieel succes als fotograaf (pitchen en omgaan met klanten) en creativiteit (verhalen vertellen, verhalen vertellen, enz.)

Als je het geluk hebt om een Apple TV te bezitten met de MasterClass-app, word je getrakteerd op een aantal ongelooflijke beelden van het buitenleven – een extra bonus van de locaties die Jimmy gebruikt om zijn proces te illustreren.

Samenvatting

Al met al vond ik deze Masterclass les informatiever en leuker dan de hierboven besproken Annie Leibovitz les.

Er is veel bruikbaar advies voor een breed scala aan fotograafniveaus en verschillende lessen verdienen herhaling.

Het is een verleidelijke blik in een wereld van fotografie die velen van ons nooit het geluk zullen hebben om te ervaren.

Educatieve inhoud: 9/10 | Productiekwaliteit: 10/10 | Prijs: 10/10

Controleer de huidige prijs

Voor wie is MasterClass bedoeld?

Terwijl ik deze MasterClass review schrijf voor fotografen, is het duidelijk dat met zijn catalogus van meer dan 50 atleten van wereldklasse, chef-koks, acteurs, ontwerpers en elk ander beroep onder de zon, MasterClass is voor vrijwel iedereen!

Voor deze review heb ik me verdiept in 7 van de Masterclass lessen, over een breed scala aan onderwerpen.

Ongeacht het onderwerp, elke les is een interessant en vermakelijk inzicht in de geesten van verschillende bekende en getalenteerde individuen aan de top van hun spel, met een portie advies dat je kunt meenemen en daadwerkelijk in actie kunt brengen.

Ik vind de verschillende Masterclass lessen vermakelijk, interessant en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Bovendien maakt de gratis smartphone / tablet-app met offline kijkopties het allemaal bijzonder handig om te consumeren, en degenen met een Apple TV of Chromecast kunnen worden getrakteerd op de hoogwaardige beelden op een groter scherm.

Hoeveel kost MasterClass?

Masterclass cadeaukaart

Je kunt ook een MasterClass abonnement cadeau doen.

Een MasterClass All-Access Pass waarmee je toegang hebt tot elke les kost $ 180 / jaar.

Je kunt ook elke klasse afzonderlijk kopen voor $ 90.

Hoewel je deze MasterClass-recensie misschien als fotograaf hebt gelezen en dacht dat je alleen geïnteresseerd bent in hetzij de Annie Leibovitz of de Jimmy Chin lessen, raad ik je aan om te kiezen voor de All-Access Pass.

Als je andere hobby’s hebt die zijn opgenomen in de bestaande lescatalogus, dan is het kopen van een All-Access Pass een no-brainer.

Als je net als ik bent en geïnteresseerd bent om te horen van atleten van wereldklasse, acteurs, ontwerpers, enz gewoon voor de lol, dan de All-Access Pass biedt veel waar voor uw geld.

Het is geweldig om tijdens het reizen lessen op mijn telefoon of tablet te kunnen bekijken (je kunt zelfs lessen downloaden voor offline kijken), en het hebben van de Apple TV-app maakt het kijken thuis comfortabel en eenvoudig.

Hoewel ik me niet kan voorstellen dat je dezelfde lessen steeds opnieuw zou bekijken, zijn er enkele weetjes waarnaar je in elke les zou willen verwijzen, en gelukkig is er een bladwijzerfunctie ’toevoegen aan mijn lijst’, zodat je individuele lessen uit de lessen kunt opslaan.

MasterClass biedt een uniek kijkje in een wereld die velen van ons nooit uit de eerste hand zullen ervaren. Toegang hebben tot zulke getalenteerde en succesvolle individuen voor deze prijs is zeer aantrekkelijk.

Je kunt ook een All-Access Pass kopen voor iemand anders, wat een geweldig cadeau zou zijn voor een fotograaf die alles heeft.

Laatste woorden

MasterClass is misschien wel een luxe die niemand van ons heeft eigenlijk behoefte aan, maar een die echt interessant en vermakelijk is.

Voor ongeveer de prijs van Netflix heb je toegang tot een assortiment instructeurs van wereldklasse en kun je trucs van het vak leren die je nergens anders zou vinden.

Zelfs als je kunt maar één les zien die aansluit bij je huidige interesses, ik raad je aan om dieper in de rest van de catalogus te duiken.

Ongeacht de discipline, iedereen die een ambacht op dit niveau uitvoert, heeft wijsheid om te delen waar we allemaal van kunnen profiteren.

Shk-fs-table__image

AanbevolenInformatief, onderhoudend en handig.

Prijs controleren