Abstracte luchtkunst

Beter bekend als Abstract Aerial Art, zijn we twee broers en beste vrienden uit het Verenigd Koninkrijk, JP en Mike Andrews.

Gespecialiseerd in het fotograferen van bizarre luchtfoto’s van de planeet Aarde, concentreert de focus van ons werk zich op surrealistische, top-down perspectieven van over het hoofd geziene objecten, structuren en landschappen.

Vastgelegd met behulp van onze unieke stijl van drone-fotografie, willen we laten zien dat er nog steeds een hele wereld is die wacht om ontdekt te worden.

Elk shot is van een echte plaats op onze planeet. Afgezien van lichte kleur- en contrastverbeteringen, worden ze niet op een andere manier gemanipuleerd.

Het ethos achter elke foto is simpelweg: “het gaat er niet om uit te zoeken wat het is, maar om te laten zien hoe raar en wonderbaarlijk de wereld er van bovenaf uit kan zien.”

Aangezien het grootste deel van onze tijd wordt besteed aan het reizen over de hele wereld naar een breed scala aan, vaak moeilijk te bereiken, locaties, is bruikbaarheid onze primaire focus als het gaat om uitrusting. De minimale hoeveelheid apparatuur die we voor ons werk gebruiken, is een getrouwe weergave van deze verklaring.

Sinds we hier drie jaar geleden mee begonnen, hebben we geleerd om een balans te vinden tussen spullen die ons de best mogelijke kwaliteit bieden, in een pakket dat transporteerbaar en bruikbaar is op de meest praktische manier.

In een ideale wereld zouden we graag high-end camera’s hebben die zijn bevestigd aan high-end gimbals en drones. In de echte wereld (kosten en legaliteiten terzijde!), Is het voor ons echter gewoon niet haalbaar om de wereld rond te reizen met dat soort apparatuur op sleeptouw.

Hieronder staat wat we nodig hebben om de klus te klaren volgens de hoge standaard die we van onszelf verwachten, niets meer, niets minder.

Drones

DJI Phantom 4 Pro De drone die verantwoordelijk is voor het grootste deel van ons werk en naar onze mening de beste drone die je kunt kopen voor een balans tussen kwaliteit en bruikbaarheid.

De hoeveelheid die het heeft gevlogen, de plaatsen waar het is gereisd en de omstandigheden waarmee het te maken heeft gehad; we hebben veel gevraagd van de Phantom 4 Pro! Het heeft altijd opgeleverd. Een echt bewijs van hoe goed dit ding echt is.

DJI Mavic 2 Pro We brachten dit in eerste instantie als back-up drone naar de Phantom 4 Pro, maar we merken dat we het de laatste tijd steeds meer gebruiken.

We zijn tot de conclusie gekomen dat de bijna niet te onderscheiden daling van de beeldkwaliteit in vergelijking met de Phantom 4 Pro een offer is dat het waard is om te betalen, voor de praktische voordelen die de Mavic 2 Pro biedt. Het is zeer waarschijnlijk dat het onze primaire drone zal worden.

(Op zoek naar iets betaalbaarders? Zie: beste drones onder de gids van $ 200)

Filters

PolarPro – Cinema Series – ND 4/8/16, ND 4PL/8PL/16PL Er is altijd een van deze filters bevestigd aan onze drone. We nemen nooit een foto zonder. De beste in de branche en de enige dronefilters die we zouden aanbevelen.

Het bioscoopseriepakket biedt je acht verschillende opties voor bijna elke belichtings- en conditiesituatie waarin je je zou bevinden. Een must have voor iedereen die serieus is over het fotograferen van kwaliteitsinhoud met een drone.

Hardware en software

Apple MacBook Pro (Retina, 15-inch, medio 2015) Hij heeft alles overleefd, van 40+ graden en 100% vochtigheid in de Australische outback tot de ijskoude IJslandse winter en blijft doorgaan, nooit een voet verkeerd zetten! Wat wil je nog meer van een apparaat. Het arme ding is waarschijnlijk al lang toe aan een upgrade en heeft zijn pensioen volledig verdiend!

Adobe Lightroom Onze go-to software voor bewerking. We laten de locaties graag aan het woord, dus lichte kleur- en contrastverbeteringen is alles wat we met onze foto’s doen. Adobe Lightroom is hier perfect voor.

Apple iPad Pro 2 Voornamelijk gebruikt in combinatie met Google Earth voor onderzoeksdoeleinden. We hebben altijd gevonden dat het hebben van het grotere scherm dat een iPad biedt, in vergelijking met dat van een telefoonscherm, veel gemakkelijker en sneller is om dit onderzoek te doen.

Google Earth-app De tool die verantwoordelijk is voor de locaties die we fotograferen! Google Earth is onze primaire onderzoekstool en we besteden een groot deel van onze tijd aan deze app op zoek naar dingen die we willen fotograferen. We zouden niet kunnen vinden wat we zonder kunnen.

LaCie Rugged Mini harde schijf van 4 TB snel, betrouwbaar en overleeft de zware omstandigheden die we doorstaan. Toegevoegde bonus, gemakkelijk te herkennen als je het ergens hebt neergezet! Snel advies: doe altijd een dubbele of zelfs driedubbele back-up. Het maakt niet uit hoe betrouwbaar een harde schijf is, u wilt uw werk niet verliezen (sprekend uit ervaring!).

www.abstractaerialart.com | @abstractaerialart

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer