Adams Trouwfotografie

FacebookPinterestDelen

Ik ben Adam Szczepanski, een trouwfotograaf en filmmaker gevestigd in West-Londen, Verenigd Koninkrijk. Slechts 25 minuten met de metro van Oxford Street en 10 minuten rijden van de M25.

Ik fotografeer bruiloften sinds 2007, met de eerste bruiloft foto’s precies op 07/07/2007 – geluksgetal! Ik zou mijn stijl omschrijven als een creatieve reportage met nog een paar formele portretten.

Wat betekent dat ik de dag volg zoals het gebeurt met de “vlieg op de muur” -benadering en op een gegeven moment, meestal ’s avonds, net voor de zonsondergang (magische uren licht) hebben we misschien een paar portretten sessie, die meer georganiseerd is, in vergelijking met de rest van de dag.

Camera’s en lenzen

Qua camera-apparatuur ben ik gaan fotograferen met een Nikon D200, die mooie huidtinten produceerde. Het was een geweldige camera maar werd al snel geüpgraded naar een Nikon D700, wat op dat moment ook een hele goede camera was, maar luid, heel hard!

Je kon het van de afstand horen: clack clack! Ik vond het niet zo leuk, dus besloot ik over het hek te springen en een Canon 5D MK1 te proberen en dit was spot-on. Deze camera hielp bij het produceren van een aantal magische beelden, geweldige kleuren, had een geweldig gevoel in de hand – ik vond het al vele jaren geweldig.

Toen kwam canon met de Canon 5D MK2, wat ik niet leuk vond omdat deze een vreemde magenta tint had in de out-of-the-can beelden. Maar de volgende generatie Canon 5D MK3 was degene waar ik verliefd op werd, en ik gebruik hem eigenlijk nog steeds.

Samen met Canon-objectieven produceert het geweldige kleuren, tonaliteit en voelt het geweldig in de hand. De levensduur van de batterij is zeer behoorlijk en het is ook goed voor video. Het heeft wat beperkingen, de AF is niet de snelste ter wereld en het dynamisch bereik is niet het beste, maar het is nog steeds mijn favoriete camera.

In de tussentijd heb ik de Fujifilm X-Pro2, de Nikon D750 en de Sony A7III geprobeerd, maar ik vond ze om verschillende redenen niet leuk.

En mocht Canon niet met een nieuwe verbeterde camera komen (Betere AF, betere Dynamic Range en 2 kaartsleuven), dan ga ik de Fujifilm X-T3, die tegenwoordig een hele mooie camera lijkt te zijn, overwegen.

Dus wat gebruik ik als ik de video opneem? Nou, ik gebruik nog steeds twee Canon 5D MK3’s, op statieven, en een Panasonic Lumix g80 in mijn hand. Wat een geweldige kleine camera!

Het produceert 4K-video van verbazingwekkende kwaliteit en met mijn oude handmatige focus Minolta MD Lens 50mm f/2.0 (wat zich vertaalt naar 100 mm op een full frame), heb ik het gevoel dat ik het verhaal kan vertellen met alleen deze ene lens.

Dus wat zit er in de tas:

Canon 5D MK3 (x2)
Canon 35mm f/1.4 – mijn meest gebruikte lens, perfect bereik voor reportage stijl fotografie.
Canon 85mm f/1.8 – portretlens om de actiefoto’s en portretten vanuit de verte te maken.
Canon 24mm f/1.4 – voornamelijk gebruikt op de dansvloer, waardoor ik dicht bij het paar kan zijn, midden in de actie.
Canon 50mm f/1.8 – beste allround lens en ik word steeds leuker.
Canon Speedlite 430EX III-RT (x2)
Yongnuo Speedlite Transmitter YN-E3-RT II (voor Canon) – simpelweg goedkoper dan het Canon-equivalent.

Plus een set-up voor video’s:

Panasonic Lumix G80 (prachtige kleuren en hoge kwaliteit 4K video).
Minolta MD lens 50mm F 2.0 met een adapter (hiermee kan ik achterblijven en de bruiloft van een afstand vastleggen.  Ook zorgt de geringe scherptediepte ervoor dat de beelden er filmischer uitzien).
Sony TX650 Voice Recorders (x4) – klein en handig.
Zoom H1 (x2) – wordt gebruikt als back-up en kan worden aangesloten op de DJ-console.

Tassen/Riemen

Lowepro Pro Messenger 200 AW
Reporter Strap

Statieven

Manfrotto BeFree Aluminium Reisstatief x2 – voor video.
Manfrotto Monopod 560B-1 – licht en handig.
Jie Yang vloeistofkop – verbazingwekkende, kleine, vloeiende kop. Geweldig voor video.

Hardware en software

Ik gebruik Lightroom al jaren, maar onlangs heb ik Capture One Pro geprobeerd en ben er helemaal weg van. Het is snel… echt snel! De kleurweergave is beter dan in Lightroom en de gebruikersinterface en sneltoetsen kunnen goed worden aangepast om workflow mogelijk te maken.

Voor videobewerking gebruik ik DaVinci Resolve Software. Zeer intuïtieve, gebruiksvriendelijke videobewerkingssoftware.

Er zijn zoveel camera’s en de bedrijven komen om de paar maanden met nieuwe. Dit kan een zeer prijzige oefening zijn als je besluit dat je altijd het nieuwste wilt hebben!

Ja, het is waar dat nieuwere camera’s meestal snellere AF, beter dynamisch bereik, enz … maar tegelijkertijd zal er een betere camera worden gelanceerd in een month of twee, en wat dan? Opnieuw upgraden?  🙂

www.adamsweddingphotography.com| @adams.wedding.photography

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer