Kathrin Swoboda

Hallo, ik ben Kathrin Swoboda. Ik fotografeer graag alle dieren in het wild, maar vogels zijn mijn favoriete onderwerpen.

Ik ben ongeveer 8 jaar geleden begonnen met fotografie, in mijn achtertuin in Virginia, waar ik kolibries, bluebirds, spechten en een grote verscheidenheid aan vogels kan fotograferen.

Sinds het winnen van de Audubon Grand Prize 2019 ben ik een fotografiebedrijf begonnen. Ik verkoop mijn werk op mijn website en op lokale tentoonstellingen.

Ik heb altijd Nikon gebruikt en ik ben een enorme fan van mijn betrouwbare Nikon D500. Deze camera schiet met 10 beelden per seconde met een fantastische buffer, waardoor ik de actie altijd kan volgen.

Ook ben ik dol op de Nikon D850, die snel scherpstelt en een hoge resolutie volformaat sensor heeft. De D850 blinkt uit in vluchtfotografie. Ik gebruik het als ik vanuit een blind werk.

Ik geef de voorkeur aan Sony 120GB G Series XQD geheugenkaarten omdat ze snel en betrouwbaar zijn.

Mijn favoriete lens is de Nikon 500mm f/5.6. Het weegt slechts 3 pond en is scherp en snel. Ik gebruik ook de Nikon 200-500mm f/5.6, een zeer veelzijdige zoomlens – en ook scherp.

Ik ga voor mijn Nikon 300mm f/4 lens als ik close-focusing capaciteit nodig heb. De 300mm lens wordt meestal gekoppeld aan mijn Nikon TC-14E II teleconverter.

Tot slot is mijn Nikon 70-200mm f/4 lens scherp, licht en perfect voor het maken van omgevingsopnames en grotere dieren.

Mijn lichtgewicht camera statief is de Gitzo GT3541L met de Wimberley WH-200S Sidemount, die uitstekende stabiliteit en controle mogelijk maakt om vogels te fotograferen.

Hoewel mijn lenzen licht zijn en gemakkelijk in de hand kunnen worden gehouden, probeer ik meestal mijn statief mee te nemen.

Ik merk dat wanneer ik anticipeer op een gedrag, ik veel meer kans heb om klaar te zijn voor de actie. De vogels schrikken minder als ik mijn lens niet hoef op te tillen. Ik kan ook de telefoon opnemen of mijn koffie drinken terwijl ik met één hand fotografeer.

Soms gebruik ik vulflitser met de Nikon SB-700, die gemakkelijk te gebruiken en betrouwbaar is. Ik gebruik een Wimberley Combo 6 Sidekick flitsbeugel die aan de statiefvoet van mijn lens wordt bevestigd en het Nikon SC-28 opgerolde afstandsbedieningssnoer om de flitser met mijn camera te activeren.

Ik gebruik een Think Tank Airport International V2.0, een stevige rollertas die past op mijn 2 camera’s, 3 lenzen en meer. Het rolt gemakkelijk en past in de overhead van het vliegtuig.

Ik verwerk op een 15,4-inch Macbook Pro met Touchbar via Adobe Lightroom Classic en Photoshop op een BenQ SW2700PT 27inch monitor. Ik gebruik Topaz DeNoise AI en Skylum Intensifie Pro presets.

Ik reis met Seagate 4TB Backup Plus en ik gebruik thuis een OWC Thunderbay 4 16TB Four-Bay Thunderbolt RAID Array om al mijn foto’s op te slaan. Ik maak een back-up met Backblaze-cloudopslag.

Wildlife fotografie is lonend en leuk. Mijn aanpak is om te scouten en te plannen om klaar te zijn voor de opname. Mijn fotografiedoel is om dierlijk gedrag vast te leggen dat anders misschien met het blote oog zou worden gemist.

www.KathrinSwobodaPhotography.com | @novanature

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer