Matthias Snel

Ik ben een trouwfotograaf aan weerszijden van de wereld. Mijn familie en ik jagen de zon na en brengen zomers door in Vancouver, Canada en Kaapstad, Zuid-Afrika.

Om heel eerlijk te zijn, ben ik niet zo’n tandwielkast, maar er zijn twee dingen die belangrijk voor me zijn als het gaat om mijn camerakit. Vanwege het uitgebreide reizen dat ik doe, heb ik al mijn spullen nodig om gemakkelijk in een handbagage te passen. Het andere belangrijke voor mij is het hebben van apparatuur waarop ik kan vertrouwen om het werk te doen. Als ik naar een shoot of bruiloft ga, moet ik er volledig op kunnen vertrouwen dat mijn uitrusting me niet in de steek zal laten. Dit is wat er in mijn LowePro Roller X100 AW zit:

Nikon D750 body’s – Nikon was het eerste merk camera dat ik ooit heb gebruikt en ik heb me sindsdien niet meer van hen afgekeerd. Ik zou de grootte / het gewicht kunnen verminderen door spiegelloos te gaan, maar het gaat terug naar het vertrouwen dat ik heb in mijn apparatuur. Nikon heeft mij nooit een reden gegeven om over te stappen. Er is niets te zeggen over dit lichaam dat nog niet is gezegd, maar mijn favoriete functie is de krankzinnige mogelijkheden bij weinig licht.

Nikon 85mm f/1.8 – Weegt weinig en doet het werk. Samen met mijn 35mm verlaat dit zelden mijn D750. Ik geef de voorkeur aan deze lens voor het fotograferen van candids.

Nikon 50mm f/1.8 – Heb het meer in mijn tas als back-up. Extreem licht, goedkoop en nogmaals, doet het werk. Ik gebruik het meestal voor details.

Sigma 35mm f/1.4 – Mijn werkpaard. Ik ben helemaal weg van dit objectief en ben zeer comfortabel fotograferen op f / 1.4. De meeste foto’s die ik maak zijn met deze lens.

Pioneer Fotoalbums Geheugenkaarthouder – Dun, duurzaam en doorzichtig. Ik heb er twee – een in mijn tas en een in mijn zak. Ik ben een beetje paranoïde over het verliezen van kaarten, dus als ik een bruiloft fotografeer, stop ik voltooide kaarten in elk, zodat ze nooit allebei op dezelfde plaats zijn.

Yongnuo YN-560IV – Ik gebruik deze meestal als een derde lichtbron voor creatief effect. Om die reden heb ik ze niet nodig om een heleboel functies te hebben. Het is ook goedkoop, wat altijd een bonus is.

Nikon SB-700 – Mijn primaire flitser. Heeft een solide bouwkwaliteit, maar weegt niet erg veel.

GorillaPod (niet afgebeeld) – Bespaart me van het moeten slepen van lichtstandaards. Ze passen mooi in mijn tas en laten me bijna overal hangen of staan.

Yongnuo YN-622NII – Goedkoop en was in het begin een enorme fan. Ze zullen waarschijnlijk de volgende versnelling zijn om te gaan, omdat ze onlangs hebben bewezen een beetje onbetrouwbaar te zijn.

Sokken – Ik fotografeer nooit een bruiloft zonder een tweede set in mijn tas. Halverwege een lange dag een fris paar aantrekken is geweldig! Mijn favoriete merken zijn Happy Feet en Houding.

Geheugenkaarten – Ik fotografeer altijd met 32GB-kaarten (hoe sneller hoe beter) maar heb geen merkvoorkeur. Meestal eindig je met het kopen van wat er te koop is op Amazon.

mathiasfastphotography.com

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer