Maxim Van Den Güselnikov

Hallo, mijn vrienden en alle mensen die langskomen! Ik ben Max – een portretfotograaf uit Moskou, Rusland.

Mijn eerste stappen in de fotografie zette ik in 2010. Sindsdien is mijn fotografiepassie alleen maar gegroeid.

Ik kan mijn opnamestijl omschrijven als omgevingsportretten. In mijn fotoserie laat ik de verbinding zien tussen karakter en locatie; de emotionele toestand van het model en de algehele sfeer. Meestal kost het tijd om de ideeën tot leven te brengen, dus ik steek veel moeite in voorbereidingen en modelselectie, omdat alles erin moet passen. Ik hou ook echt van films en cinematografie, dus ik doe mijn best om filmische opnametechnieken en filmsfeer in mijn portretten te implementeren.

Ik fotografeer 99,9% met natuurlijk licht, omdat het voor mij de beste manier is om lichtatmosfeer over te brengen naar een beeld. Ik gebruik zelfs geen reflectoren, diffusers en andere toeters en bellen.

Naast fotograferen doe ik veel educatieve activiteiten – lezingen, masterclasses, workshops, één-op-één coachingsessies en enkele promotie-evenementen.

Ook reis ik veel – soms gewoon voor de lol, soms vanwege mijn masterclassschema – en ik ben echt blij dat fotografie me plaatsen heeft gebracht waar ik nog nooit van heb gedroomd om te bezoeken, zoals IJsland, Japan, de VS, Zwitserland en vele anderen.

Ik ben trotse ambassadeur van Tamron Lenses en ON1 Software – beide bedrijven doen geweldig werk en ik gebruik hun producten al jaren.

Omdat ik veel reis, heb ik een weerbestendige camera en lenzen nodig met alle andere noodzakelijke dingen bij me – dus hier is de inhoud van mijn rugzak:

Nikon D750 – mijn camera voor 3,5 jaar , ik hou er nog steeds van. D750 is een lichte en compacte behuizing met een geweldige ergonomie. De 24MP sensor heeft een geweldige kleurweergave en dynamisch bereik. Een ander groot ding voor mij is tilt-screen dat ik superhandig vind voor mijn opnamestijl. Het is ook weerbestendig, dus het is geen probleem om te fotograferen in barre weersomstandigheden.

Nikon 24mm f/1.8G AF-S – nieuwste toevoeging aan mijn lenzen line-up. Snelle groothoekprimer is echt een must voor een milieufotograaf als ik. Wanneer 35 mm te smal is of je een epische locatie moet laten zien, komt er een 24 mm of zelfs bredere lens in het spel.

Tamron SP 35mm f/1.8 Di VC USD – geweldige lens, een van mijn favorieten. Het is scherp, heeft een groot contrast, maar tegelijkertijd heeft het een zachte en romige bokeh die tegenwoordig meestal zeldzaam is. De weerbestendige afdichting en ingebouwde stabilisator zijn gewoon geweldige toevoegingen aan deze goed afgeronde lens.

Tamron SP 45mm f/1.8 Di VC USD – dit is mijn favoriete lens. Ik hou van de manier waarop deze brandpuntsafstand aanvoelt, ik hou van de tedere scherpte, de zijdezachte en romige bokeh en de bijna perfecte vervormingshoeveelheid die het fotograferen van omgevingsportretten puur plezier maakt. Ja, er zijn enkele 50mm-lenzen die scherper of sneller zijn, maar geen van hen heeft die beeldkwaliteit van bioscoopkwaliteit. Top!

Tamron SP 85mm f/1.8 Di VC USD – wow, deze lens is super scherp! Ongelooflijk vloeiende bokeh met bijna geen chromatische aberratie, lichtafval of vervorming. Ik hou van de ingebouwde stabilisator omdat het me helpt om scherpe beelden te krijgen, zelfs op 1/40s, wat fantastisch is.

Soms huur ik een Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD of Tamron SP 70-200mm f/2.8 G2 Di VC USD voor enkele specifieke shoots. Beide zijn geweldige lenzen, maar ik heb ze gewoon niet vaak genoeg nodig om te bezitten.

Paar Nikon EN-EL15 batterij. Ik geef de voorkeur aan originele omdat ze de neiging hebben om langer te werken.

Dell XPS 15 9560 – Mijn go-to laptop. Specificaties zijn i7 7700HQ, 16Gb RAM, 512Gb NVMe SSD, GTX 1050 4Gb. Ik heb de Full HD-versie verkozen boven 4K omdat ik niet van reflecterende schermen houd en 4K voor een 15,6-inch monitor is pure overkill. Compacte maar krachtige notebook die veel werk aankan – maakt niet uit of het PSD is met tientallen lagen, batchverwerking, panorama samenvoegen of zelfs videobewerking. Ik heb er een DBrand bamboe skin op om er cool uit te zien en te voorkomen dat aluminium hoezen krassen oplopen.

Wacom Intuos Pen & Touch S Draadloos –klein tablet met 4 programmeerbare knoppen en draadloze adapter.

Logitech MX Anywhere 2-muis – aangezien ik alleen tijdens retoucheersessies met tablet werk, heb ik liever de hele andere keer een muis bij me. Logi is gewoon de beste muis voor laptop die ik heb gevonden.

Samsung Galaxy S8 – Ik koos SGS8 vanwege het randloze ontwerp, het prachtige OLED-scherm en de geweldige camera.

Xiaomi Mi Power Bank 2 | – gewoon wat sap voor mijn telefoon gedurende de dag.

Manfrotto Actieve Rugzak I – super comfortabele rugzak die al sinds 2015 bij mij zit. Het heeft zoveel reizen gemaakt en me nooit in de steek gelaten. De tas heeft twee secties – voor uitrusting en andere spullen. Het uitrustingsgedeelte bevat organizerpads om aan uw eigen behoeften te voldoen, terwijl het bovenste gedeelte al uw persoonlijke spullen plus uw laptop kan opslaan.

www.maxguselnikov.com

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer