Meg Loeks

Ik woon in een afgelegen deel van michigan’s Upper Peninsula met mijn man en drie kleine jongens, zes en jonger. We hebben ook een Sint Bernard genaamd Juni en kat genaamd Twiggy. Ik heb een diploma in reclame en public relations, maar een paar jaar geleden besloot ik mijn zakelijke baan op te geven om mijn eigen bedrijf in fotografie te starten.

Gedurende ongeveer twee jaar nam ik klanten aan, voornamelijk gericht op newborn-, kinder- en familiefotografie (zie gids). Ongeveer twee jaar geleden werd ik ook mentor en instructeur via Click Photo School, een online fotografieschool. Toen mijn oudste zoon echter de diagnose acute lymfatische leukemie kreeg, besloot ik geen cliënten meer aan te nemen. Op dit moment ligt mijn focus uitsluitend op lesgeven en werken als ambassadeur bij Sigma en Profoto.

Mijn liefde voor fotografie begon oorspronkelijk met film. Ik hield van het proces, vooral het ontwikkelen van mijn eigen prints. De middelbare school waar ik op zat had een donkere kamer en ik bracht talloze uren door met het angstig ontwikkelen van mijn prenten. Ik fotografeerde in die tijd ook digitaal voor mijn jaarboek van de middelbare school. Ik nam een pauze van fotografie op de universiteit, maar pakte het weer op toen ik kinderen begon te krijgen.

Het was rond de tijd dat mijn eerstgeborene twee was dat ik besloot dat ik mijn fotografievaardigheden wilde verbeteren. Ik begon online cursussen te volgen via Click Photo School. Ik fotografeer meestal lifestyle-, beeldende kunst- en omgevingsportretten. Ik hou ervan om de verschillende genres met elkaar te verweven. Ik voel me aangetrokken tot weinig licht en kleur. Mijn grootste inspiratiebronnen zijn mijn kinderen en de natuur.

Mijn hoofdcamera body is een Canon 5D Mark IV. Mijn belangrijkste lenzen zijn de Canon 35mm f/1.4L versie II en Sigma Art 85mm f/1.4. Ik gebruik de 35 mm meestal binnenshuis omdat deze geweldig werkt in krappe ruimtes en weinig licht (beide situaties kom ik vaak tegen in mijn huis). Ik gebruik graag de 85mm buiten omdat het snel-belangrijk is bij het werken met peuters – en ongelooflijk scherp. Ik hou van de compressie.

Andere lenzen waar ik graag mee fotografeer zijn de Sigma Art 24mm f/1.4 (specifiek voor bovenstaande opnames en landschappen), en de Sigma Art 135mm f/1.8 voor omgevingsportretten. Ik gebruik af en toe mijn Lensbaby Velvet 56mm f/1.6 en Sigma Macro 105mm f/2.8, vooral als ik het gevoel heb dat ik in een creatieve sleur zit.

Ik ben een fotograaf van natuurlijk licht, maar ik heb de laatste tijd kunstlicht gebruikt. Mijn favoriete studiolamp op dit moment is de Profoto A1. De reden dat ik er dol op ben, is omdat het klein is, dus ik kan het gemakkelijk dragen. Ik ben in staat om het zachte natuurlijke licht waar ik naartoe word getrokken te recreëren door de verschillende hulpstukken zoals de koepeldiffusor en de bounce-kaart te gebruiken.

Versnelling:

Canon 5D Mark IV

Canon 6D

Sigma Art 24mm f/1.4

Canon 35mm f/1.4L Versie II

Sigma Art 85mm f/1.4

Sigma Art 135mm f/1.8

Sigma Macro 105mm f/2.8

Lensbaby Fluweel 56mm f/1.6

2 Profoto A1 Studio Verlichting

National Geographic Rugzak Camera Tas

Holdfast MoneyMaker Camerariem

www.megloeks.com

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer