Melissa Haugens

Mijn naam is Melissa Haugen en ik woon in Noord-Californië met mijn man en drie kinderen. Als ze je vertellen dat de tijd snel gaat met kinderen, maken ze geen grapje.

Ik hou van fotografie sinds ik mijn middelbare schooltijd in de donkere kamer doorbracht, maar ik dook er echt in als een manier om de vluchtige jeugdmomenten van mijn kinderen te documenteren. In de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot een parttime bedrijf, waar ik gespecialiseerd ben in familie-, kraam-, geboorte- en pasgeboren fotografie. Ik heb ook een aantal aankomende educatieve mogelijkheden met Click Photo School.

Mijn werk is een mix van omgevingsportretten, levensstijl en wat beeldende kunst. Ik heb de neiging om van rijke kleuren en gedurfd contrast in mijn afbeeldingen te houden. Ik voel me ook aangetrokken tot zeer gevarieerde perspectieven, wat betekent dat ik mezelf waarschijnlijk opnieuw moet introduceren en het daar echt moet leggen. Hallo, ik ben Melissa en ik ben een gear junkie.

Uitrusting is niet alles en het maakt de fotograaf niet. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog steeds beelden zou kunnen produceren die ik aangetrokken voel met een enkele body en één (misschien twee) favoriete lenzen, maar waarom zou ik er geen plezier aan beleven? Het hebben van een verscheidenheid aan lenzen stelt me in staat om mijn perspectieven uit te breiden en de gewone momenten in buitengewone momenten te nemen.

Op een typisch uitje met mijn kinderen neem ik mijn Nikon D850 mee en zal ofwel mijn Sigma Art 35mm f/1.4 DG HSM of Sigma Art 85mm f/1.4 DG HSM lens erop. Deze draag ik op mijn Spider Pro Holster zodat ik handen vrij kan zijn om met mijn kinderen te spelen. Als er een moment ontstaat om te fotograferen, hoef ik alleen maar naar beneden te reiken, het te ontgrendelen en de camera op te tillen om te fotograferen. Het is ongelooflijk eenvoudig.

Ik heb onlangs een upgrade uitgevoerd naar het Dual Camera System en zal vaak mijn Nikon D610 meenemen met de alternatieve brandpuntsafstand erop gemonteerd voor het fotograferen van veelzijdigheid en balans met de riem. Ik gebruik deze opstelling ook op clientsessies. Het is gemakkelijk te gebruiken, ik heb geen belasting op mijn rug en de camera’s raken de grond (of een andere) niet zoals je kunt vinden met sommige riemsystemen.

Ik heb genoten van groothoeklenzen vanwege hun flexibiliteit in krappe ruimtes en de verbazingwekkende uitgestrektheid die ik kan vastleggen in grote open ruimtes. De Sigma Art 24mm f/1.4 DG HSM is heerlijk in mijn huis, vooral het vastleggen van de alledaagse momenten in badkamers en slaapkamers waar het licht vaak laag is en de ruimte beperkt is. De minimale vervorming kan eenvoudig worden gecorrigeerd in de nabewerking zonder afbreuk te doen aan de beeldintegriteit.

De Sigma 15mm f/2.8 EX DG Diagonal Fisheye stelt me echt in staat om dicht bij de actie te komen voor een interessant first person documentaire type perspectief, of pullback voor een uitgebreid omgevingsportret.

Naarmate mijn kinderen ouder zijn geworden, beginnen we meer uitstapjes te maken en vinden we onszelf op meer van hun sportevenementen. Mijn Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD is een fantastische lens om mee te nemen op snelle dagtochten of excursies wanneer ik mijn setup licht moet houden en geen tijd heb om lenzen te wisselen, en mijn Tamron SP 70-200mm f/2.8 DI VC USD is mijn go-to lens als mijn kinderen over het veld rennen om een doelpunt te maken. Het is snel scherp te stellen en heeft een prachtige compressie wanneer het wordt geopend.

Ik heb nog een paar spullen die bedoeld zijn om mijn creatieve ziel te voeden. Ik heb een Nikkor 50mm f/1.8 (dat is gedeconstrueerd) en een Helios 44-2 58mm f/2 die ik gebruik voor freelensing. Ik ben ook weer begonnen met filmen en doe dat met mijn Nikon F100..

Ik ben onlangs de lucht in gegaan met mijn DJI Mavic Pro. Het vogelperspectief is ongelooflijk en geeft echt een grillig gevoel in beelden. Ik gebruik de Polar Pro Cinema Series Filters om contrast en kleurpop toe te voegen aan de rechte uit camerabeelden.

En tot slot dook ik het water in met mijn SPL A-Serie Waterbehuizing voor mijn Nikon D610. Ik hou van de controle die ik heb om mijn DSLR in het water te kunnen nemen. Ik gebruik zowel de standaard poort als de over/under dome in het zwembad. Dit geeft me veelzijdigheid om te kiezen welke prime lens het meest geschikt is voor de klus die dag.

Mijn Burton F-Stop 28L Camera Rugzak (neet afgebeeld) is mijn favoriete cameratas tot nu toe. Als ik het nodig had, is het in staat om AL mijn camerabody’s en lenzen vast te houden. Ik draag liever een rugzak voor het gemak van draagbaarheid met kinderen. Het bevat ook wat ze nodig hebben als we reizen, zoals kleding, waterflessen en snacks, terwijl ze nog steeds ruimte hebben voor dingen die ik nodig heb, zoals mijn Vanguard VEO 265AB Tripod, MacBook Proen Wacom Intuos Pro Tablet.

www.melissahaugen.com

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer