Mette Lampcov

FacebookPinterestDelen

Hallo, mijn naam is Mette Lampcov. Ik ben een Deense fotograaf gevestigd in Los Angeles, Californië.

Ik werk voornamelijk aan verhalen over hoe de klimaatcrisis en milieukwesties gemeenschappen en mensen in Californië en het landschap daaromheen beïnvloeden.

Dit werk brengt me in veel extreme situaties, zoals het behandelen van de nasleep van branden, op een boot zitten met wetenschappers die onderzoek doen in rivieren of delta’s of in de hoge Sierras kijken naar stervende bomen … Het is of erg warm, nat, koud, rokerig of stoffig.

Klimaatverandering is moeilijk te fotograferen en het is altijd een uitdaging. Soms denk ik: waarom heb ik niet gekozen voor iets makkelijkers? Maar ik voel me erg gepassioneerd om aan de verhalen te werken: het is ik en de klimaatcrisis en de voortdurende strijd om deze belangrijke verhalen te vertellen.

Ik werk meestal tussen mijn Canon 5D Mark IV en mijn Fujifilm X-2T – het heeft allemaal te maken met wat voor soort situatie ik me bevind.

70% van de tijd zit mijn 24-70mm f/2.8 lens op de 5D en de 16mm f/1.4 lens op de Fujifilm.

Als ik niet te veel wil opvallen of in een nieuwe situatie mensen ontmoet, heb ik de neiging om alleen de Fujifilm mee te nemen om klein en eenvoudig te gaan; als het meer een ruwe situatie is waarbij ik weet dat mijn apparatuur zal worden rondgeknald, neem ik mijn Canon mee. In wezen heb ik beide bij me, inclusief de lenzen meestal.

Ik heb ook de Fujifilm GFX50S en het is mijn speciale ongelooflijk mooie definitie middenformaat camera met een 45mm lens. Het is mijn baby vooral voor portretten.

Ik heb een kladblok, maar ik gebruik Evernote meestal op mijn iPhone 7s voor notities, onderzoek en opnames.

Een hoed, sjaal, zonnebrandcrème, lippenbalsem, reservebatterijen, geheugenkaarten en water zijn altijd bij me, allemaal gedragen in een zeer aantrekkelijke fanny pack, en natuurlijk een zonnebril en mijn Adidas Terrex Swift waterdichte wandelschoenen, en wanneer nodig een stofmasker om mezelf te beschermen.

Camera’s & Lenzen

Canon 5D Mark IV
– 50mm f/1.2
– 35mm f/1.4
– 24-70mm f/2.8
– 70-200mm f/4
– 6 x batterijen
– 4 x opladers

Fujifilm X-2T
– 16mm f/1.4
– 23mm f/1.4
– 16-55mm f/2.8
– 6 x Fujifilm batterijen
– 2 x opladers

Fujifilm GFX50s
– 45mm f/2.8
– 2 x batterijen
– 1 oplader

Hardware en software

Een Apple MacBook Pro laptop voor op reis
iPhone 7s voor notities en opnames
Ik gebruik Lightroom en Photo Mechanic voor het bewerken, tonifiëren en bijschriften.
G-drive harde schijven – en gebruik het EV-systeem.
SanDisk en Lexar geheugenkaarten, ik hou van 64GB geheugenkaarten en een Lexar kaartlezer.

Zakken

Ik heb een SKB hardcase met wielen om mee te reizen met mijn apparatuur, een ThinkTank draagtas en een Eagle Creek fanny pack. Ik reis meestal met de auto naar opdrachten, zodat ik apparatuur in de auto kan achterlaten als ik het niet nodig heb.

Ik deel mijn locatie via mijn iPhone met een groep mensen die mijn plannen kennen en ik maak van tevoren plannen met hen wanneer ik ze terug zal sms’en. Mijn veiligheid is belangrijk omdat ik vaak naar geïsoleerde plaatsen ga of naar nieuwe gebieden om mensen te ontmoeten. Het maakt niet uit in welk land je werkt, veiligheidsplannen maakt, vragen stelt en je goed laat informeren.

Kijken naar deze lange lijst met apparatuur maakt me aan het lachen – nog niet zo lang geleden was ik ingepakt en klaar om te gaan om me te realiseren dat toen ik vijf uur weg was, ik alles had achtergelaten, behalve mijn twee camera’s met lenzen die ik altijd op de voorstoel van mijn auto gooi. Gelukkig stop ik altijd een reservebatterij en geheugenkaart in de draagtas van de camera.

Het was een goede les om kieskeuriger te zijn over wanneer je een foto moet maken en geen batterij- en geheugenruimte te verspillen. Dat doe je maar één keer… Tot je het weer doet.

www.mettelampcov.com | @mettelampcov

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer