Anna Pumer

Hallo! Ik ben Anna, een trouwfotograaf in Brighton, Verenigd Koninkrijk, gespecialiseerd in leuke, levendige, gelukkige huwelijksfotografie.

Ik woon in een piepklein kleurrijk flatje met mijn partner Todd (ook trouwfotograaf) en mijn twee katten.

Ik fotografeer al bruiloften sinds 2013. Ik was vroeger subredacteur voor verschillende tijdschriften in Londen en had geen camera, laat staan fotografievaardigheden. Toen boekte ik een tour van een maand rond The Rockies en kreeg ik mijn eerste DSLR voor de reis.

In plaats van landschapsfoto’s te maken van de mooiste bergen ter wereld, merkte ik dat ik mensen fotografeerde, omdat ik ze interessanter vond. Een van mijn reismaatjes vertelde me dat ik heel goed was in het vastleggen van momenten en dat ik een geweldige trouwfotograaf zou worden.

Ik ben het soort persoon dat als eerste in de voeten springt zonder een tweede gedachte, dus dat is precies wat ik deed!

Ik hou ervan om leuke trouwfoto’s te maken. Ik neem het leven niet al te serieus, en ik denk dat mijn werk (en de manier waarop ik werk) daardoor opvalt.

Ik haal de mickey uit mensen, lach hard, praat met iedereen en ga eigenlijk op in de wereld alsof ik gewoon een bruiloftsgast ben.

Ik trek ontspannen, kleurrijke koppels aan die plezier willen hebben en gek willen zijn.

Sinds begin 2019 heb ik al mijn bruiloften met Todd gefotografeerd, omdat het heel leuk blijkt te zijn om samen te fotograferen, en ons in staat stelt om veel creatiever en ontspannen te zijn – plus mensen lijken het leuk te vinden om een medekoppel hun foto’s te laten maken.

Als ik geen bruiloften fotografeer, heb ik een side hustle die websites voor fotografen bekritiseert. Het begon een paar jaar geleden als een gunst en is nu uitgegroeid tot een echt bedrijf, dat ik momenteel uitbreid naar alle creatieven.

Ik zal nog steeds bruiloften fotograferen totdat mijn knieën toegeven als ik probeer te hurken voor toespraken, maar dit is een leuke manier om de winter door te komen en mezelf bezig te houden. Ik hou er niet van om stil te zitten!

Ik ben totaal geen versnellingskop – voor mij draait het allemaal om de dingen die ik gebruik om creatief te zijn. Ik ben echter een enorme Fujifilm-voorstander, omdat ze klein en licht zijn en me in staat stellen om super creatief te zijn en rond te rennen als een overprikkeld kind op bruiloften.

Zoals veel trouwfotografen fotografeerde ik met een paar Nikon D750’s al jaren, maar zodra ik in 2016 een Fujifilm camera probeerde, was er geen twijfel dat het The One was.

Ik begon mijn Fujifilm reis met de X-Pro 2, die een fantastische camera was, maar had enkele problemen – meestal het ontbreken van een kantelbaar scherm en de onhandige lift-and-turn-draaiknoppen. Toen kwam de X-T2, wat een openbaring was, met een EVF met een hogere resolutie, een kantelbaar scherm en knoppen en draaiknoppen op de juiste plaatsen.

Dit jaar ben ik overgestapt op de X-T3 – het is in principe hetzelfde maar beter… en alles wat het leven gemakkelijker maakt, ben ik aan boord.

Ik houd het over het algemeen het grootste deel van de dag bij slechts één of twee lenzen, één op elke camera, wat betekent dat ik meer tijd besteed aan het kijken naar mensen (en het snuffelen van bruidstaart) dan aan het wisselen van lenzen.

Camera

Ik hou van mijn XT3omdat het is alsof ze mijn gedachten lezen. Todd en ik hebben onze camera’s vernoemd naar honden die we hebben verzorgd tijdens het housesitting door het hele land – de mijne zijn Lola (Shih Tzu-kruis) en Stan (oude Engelse herdershond), zijn Rafi en Dido (Kokoni-puppy’s) en ik heb de mijne bedekt met kattenstickers – waarom zou je dat niet doen?

Lenzen

Ik hou van mijn Fujifilm 18mm f/2 (27 equivalent) pannenkoeklens, omdat hij zo klein en licht en discreet is en betekent dat ik coole close-up documentairefoto’s kan maken zonder dat iemand het merkt.

Meestal fotografeer ik met een Fujifilm 35mm f/1.4 (50 equivalent) – het is de perfecte brandpuntsafstand voor de manier waarop ik fotografeer, ik kan van dichtbij komen en chatten terwijl ik het verhaal vertel.

Ik gebruik ook de Fujifilm 56mm f/1.2 (85 equivalent) voor portretten en sommige candids, wat gewoon mooi is en alles er fantastisch uit laat zien.

Ik heb een Samyang 12mm f/2 (16mm equivalent) lens voor de dansvloer, vooral als het vol zit en ik heel dichtbij kan komen.

Verlichting/Triggers

Qua verlichting gebruik ik 2 x Godox TT685F, die ingebouwde triggers en ontvangers hebben, zodat ik gemakkelijk off-camera flash kan doen. Ik gebruik bounce flash voor donkere kamers en backlit flash voor dansen. Ik ben dol op deze flitsers omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn, geen triggers nodig hebben en ze zijn super goedkoop!

Ik werk hard aan mijn uitrusting, plus ik laat dingen vallen en maak ze nat in de regen (zoals die keer dat ik een bruiloft op één camera op Corfu moest fotograferen nadat ik gevangen was geraakt in een moesson op de hen doen en het doden van een van mijn XT2’s).

Tassen/Riemen

Ik gebruik een Vinta camera rugzak: het is mooi, veilig (achteropening) en past perfect in mijn uitrusting, zonder wiebelruimte! Het ziet er ook niet uit als een cameratas, dus ik val minder op.

Ik gebruik ook een Think Tank riem (die bruiloftsgasten de Batman Belt noemen) met een Think Tank-buidel voor het vasthouden van lenzen, graanrepen, enz. Ik heb 2 x Spider Holster platen toegevoegd om mijn camera’s te bevestigen en veel dingen aan de riem te hangen – oordoppen, batterijen, geheugenkaarten en een lensdoekje.

Hardware en software

Ik gebruik Photo Mechanic om te ruimen, omdat het supereenvoudig is om door de duizenden foto’s te bladeren die ik maak, en Lightroom om te bewerken. Ik heb een preset die levendig, kleurrijk en pittig is, wat bij mijn foto’s past.

Ik ben ook dol op de Pomodoro-app om ervoor te zorgen dat ik dingen gedaan krijg (het keert je werktijd en je pauzetijd) en downloadde een kattenmemes-app op mijn telefoon voor het bewerken van pauzes …

MISC.

Snacks zijn super belangrijk (ik word hangry!) dus ik heb altijd nairns haverrepen of Boka-repen (toepasselijke naam!) – dit zijn de enige die ik heb gevonden zonder suiker (ik ben vier jaar geleden gestopt, hoewel bruidstaart altijd mijn kryptoniet zal zijn), en ze zijn super lekker en snel in mijn keel te gooien tussen voorbereiding en ceremonie!

Mijn grootste tip voor trouwfotografen is om oordoppen te dragen tijdens het dansende gedeelte van de dag. Het duurt slechts een paar minuten om blijvende schade aan te richten en kost een tientje om oordoppen te krijgen… Ik gebruik Alpine PartyPlug oordoppen (schuimrubberen zijn erger dan nutteloos), die de schadelijke tonen dempen en je toch in staat stellen om gesprekken te voeren.

Ook comfortabele schoenen. Ze zullen een trouwdag voor me maken of breken. Als mijn voeten pijn doen, voel ik me vermoeider en vlag ik heel vroeg. Ik draag Vans met squishy inlegzolen (in mijn merkkleuren – hot pink, orange, teal en blue!) of zwarte Nikes.

www.annapumerphotography.com | @annapumerphotography

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer