Micael Breedll

FacebookPinterestDelen

Ik ben voornamelijk macrofotograaf en YouTuber. Ik doe pas sinds 2016 fotografie en ben een jaar later begonnen met mijn YouTube-kanaal over fotografie. Ik ben vooral bekend van mijn YouTube video’s over macro- en bloemenfotografie (gids).

Voor mij is gear de helft van het plezier met fotografie. De andere helft is het maken van prachtige foto’s.

Maar ik hou ervan om apparatuur te onderzoeken, nieuwe en oude lenzen en camera’s uit te proberen, en ik ben constant op zoek naar een betere lens, camera of andere componenten voor mijn systeem.

Ik bezit 10-15 camera’s en veel meer dan 20 lenzen. Ik draai mijn spullen door de hele tijd lenzen en camera’s te verkopen en te kopen.

Ik ben momenteel het meest geïnvesteerd in Sony’s E-mount systeem. Ik vind het leuk omdat ik lenzen van veel andere systemen kan gebruiken, zoals Canon EF, en ik vind het leuk dat er een brede en groeiende selectie betaalbare full frame lenzen voor Sony is.

Camera

Sony A7 III. Dit is mijn huidige hoofdcamera. Ik heb ervoor gekozen omdat het veel waar voor zijn geld biedt, het heeft een toonaangevende autofocus, een geweldig dynamisch bereik, full-frame 4K-video en het is behoorlijk compact. Ik hou van het uiterlijk en het dynamische bereik van full frame camera’s.

De Sony A7-serie camera’s hebben echter geen geweldige ergonomie, dus ik gebruik een Sony GP-X1EM gripverlenging om een comfortabele grip te maken.

Panasonic G85/G80. Dit is mijn belangrijkste videocamera. Het heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en schiet prachtige 4K met geweldige beeldstabilisatie.

Sony X3000. Ik gebruik deze camera om YouTube-video’s in het veld op te nemen. Ik denk nog steeds dat het zelfs de nieuwste GoPro-camera’s verslaat, omdat het een standaard statiefaansluiting, in-body beeldstabilisatie (optisch, niet digitaal) en een zeer goede microfoon heeft.

Lenzen

Laowa 60mm f/2.8 2x Macro. Dit is mijn belangrijkste macrolens. Ik ben er dol op omdat het van oneindig naar 2x vergroting gaat, extreem scherp, klein en lichtgewicht is.

Laowa 25mm f/2.8 2.5x-5x Macro. Dit is de macrolens die ik gebruik wanneer ik extreme vergroting nodig heb. Vlekkeloze optiek en zeer kleine en smalle lens.

Verlichting/Triggers

Godox TT685s. Ik heb twee van deze flitsen en de trigger die erbij hoort. Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze flitsers zijn krachtig en u kunt de hoek aanpassen om licht van oppervlakken te weerkaatsen.

Meike MK-300. Dit is een kleine en goedkope flitser gemaakt voor Canon, maar ik gebruik hem op mijn Sony camera’s met een adapter. Ik gebruik deze flitser als ik iets kleins en compacts wil. Erg goedkoop maar doet het werk perfect.

DÖRR diffuser op de camera. Ik ben dol op deze diffuser voor macrofotografie. Ik leg het gewoon over de lens en kan het gemakkelijk opvouwen tot iets dat in mijn zak past als het niet in gebruik is. Ik denk dat dezelfde diffuser onder verschillende namen te vinden is.

Tassen/Riemen

Ik ben dol op het peak design strap-systeem en ik gebruik het voor al mijn camera’s. Eerder gebruikte ik een Peak Design Slide, maar het rubber begon los te komen, en ook die is een beetje moeilijk aan te passen en gemaakt om op een bepaalde lengte te blijven.

Tegenwoordig gebruik ik dus een Peak Design Leash, die dunner is en een stuk makkelijker aan te passen. Ik vind het geweldig.

Ik heb ongeveer tien verschillende cameratassen van verschillende groottes en ik kies de tas die het kleinst mogelijk is om mijn load-out voor de dag te passen.

Statieven

Ik heb een paar statieven, maar ik gebruik ze bijna nooit. Ik doe mijn fotografie het liefst uit de vrije hand. Gorillapods zijn geweldig en ik heb drie verschillende formaten die ik voornamelijk gebruik met mijn Sony X3000 actiecamera, in het veld.

Hardware en software

Mijn belangrijkste werkstation is een 15″Macbook Pro uit 2018 met 1TB SSD-opslag. Ik geef de voorkeur aan kleinere laptops, maar ik heb het 15″-scherm echt nodig om Premiere Pro te gebruiken, terwijl ik onderweg ben, omdat die applicatie zo inefficiënt is, in schermgebruik.

Ik vind het leuk om slechts één computer te hebben die ik zowel thuis als onderweg gebruik, dus ik hoef geen bestanden heen en weer te synchroniseren, wat een puinhoop creëert.

Ik hou van deze machine omdat hij krachtig genoeg is om al mijn foto’s in Lightroom Classic CC en 4K-video’s in Premiere Pro te bewerken, zonder me in het zweet te werken.

Vergeet niet dat u prachtige macrofoto’s kunt maken met elke macrolens op de markt en elke camera. De foto van de witte bloem hierboven is bijvoorbeeld gemaakt met een camera die ik heb gekocht voor $ 50 en een lens voor $ 50.

Bekijk mijn YouTube-kanaal voor meer inspiratie over hoe je macrofotografie met een beperkt budget kunt doen.

www.mwroll.com | @mwroll

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om hem te helpenals professioneel fotograaf slaagt u.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer