Michael Freas

Ik ben een in Florida Keys gevestigde fotograaf met een liefde voor het documenteren van het leven.

Mijn pad naar fotografie was onverwacht, maar ik kon dat over veel dingen in mijn leven zeggen.

Pas toen ik een baan kreeg bij een lokale publicatie in Key West, beschouwde ik mezelf als een ‘fotograaf’. Wat ik dacht dat een leuke en creatieve uitlaatklep zou zijn buiten de alledaagse keukenbanen die ik had genomen toen ik naar Key West verhuisde, zou in plaats daarvan de weg blijken te zijn naar een nieuwe en geweldige carrière.

Nu richt ik mijn aandacht op het documenteren van meer dan 50 bruiloften per jaar en het vastleggen van straatfotografie op locaties in het hele land en in het buitenland. Ik probeer de elementen samen te voegen, wat constante oefening en groei wordt.

Van bestemmingsbruiloften in het Caribisch gebied tot straatfotografieworkshops in Rome, beide vereisen betrouwbare uitrusting.

Authenticiteit in mijn beelden is wat me drijft, en ik daag mezelf bij elke shoot uit om te graven en de rauwe schoonheid in alles te vinden.

Ik denk altijd in termen van licht, schaduw, lagen en textuur. Het is belangrijk dat ik kan opgaan in, niet opvallen, waardoor ik op mijn beurt echte momenten kan vastleggen en ze niet kan onderbreken met een grote opstelling.

Voor uitrusting vind ik wat ik leuk vind en laat ik me niet afleiden door wat glanzend is. Ik begon mijn carrière met een Nikon D3200 en een Tamron 30mm, en hoewel ik sindsdien aan mijn kit heb toegevoegd, heb ik de neiging om vast te houden aan uitrusting omdat als het werkt, het werkt. (Hoewel ze niet op de foto staan omdat ik niet thuis ben, schrijf ik dit vanaf een bestemmingsbruiloft in Sorrento, Italië.)

Lichamen

Als er één ding is dat ik heb geleerd, is het de moeite waard om je geld aan uit te geven. Ik ben een Nikon DSLR shooter. Ik hou van dat gevoel en geluid.

Ik heb de Mirrorless-game nog niet geprobeerd, maar ik heb het gevoel dat het vroeg of laat kan gebeuren.

Nikon D850: Dit werkpaard beest van een lichaam biedt gekke scherpstelling bij weinig licht, focus gluren, kan een heleboel beelden schieten in zeer korte tijd, en is heavy-duty. Met zijn solide constructie is het bijna waterdicht (ik ontdekte het op de harde manier), wat een echte aanwinst kan zijn in Florida.

Dit lichaam is naar mijn mening de top van het spel en is het gewicht waard.

Lenzen

Mijn favorieten zijn de Nikon 85mm f/1.8 en Tamron 35mm f/1.8. Geweldige kleur, prachtige compressie op beide.

Als ik daartoe gedwongen zou worden, zou ik hier waarschijnlijk een heel evenement mee kunnen fotograferen en echt tevreden zijn met de resultaten. Zeker op de 35mm. Het is zeker een van mijn “favoriete kinderen”.

Nikon 16-35mm f/4 – Mijn go-to lens voor dansvloer dekking op bruiloften. Het stelt me in staat om die funky lagen van mensen te krijgen waar ik van hou, en het is licht en scherp.

Nikon 70-200mm f/2.8 – Geweldig voor grote bruiloften waar ik beperkt ben in de ruimte om te bewegen. Ook een favoriet voor headshots, of overal waar ik killercompressie nodig heb. Het is een zware lens en hij wordt zwaar na een lange dag. Het verlaat mijn tas niet meer zo veel, maar is er nog steeds wanneer ik het nodig heb.

Nikon 58mm f/1.4 – Een beetje een ongebruikelijke brandpuntsafstand, maar ik hou van de fall-off en bokeh die dit objectief biedt. Hoewel het niet zo vaak uit mijn tas komt als anderen, zijn de resultaten zoet als het dat wel doet. Het kreeg enkele van de mooiste kleurweergaven van een van mijn lenzen.

Ik gebruik het vooral voor verlovingsshoots en leuke detailfoto’s als de kamer enigszins donker is.

Tamron 24-70mm f/2.8 – Deze komt over het algemeen alleen uit mijn tas voor familieformalen, maar het is een solide lens die prachtige bokeh biedt en de kleurweergave is perfect. Compressie is geweldig voor drukke achtergronden.

Een vermelding waard voor reis- en straatfotografie

Fuji X-T30 (niet afgebeeld) – Ik ben net begonnen met het gebruik van deze, maar ik vind het leuk waar het naartoe gaat.

Licht, gemakkelijk te verbergen voor straatfotografie, en ik zal het binnenkort toevoegen aan mijn trouwopstelling. Ik voeg straatscènes toe aan mijn verhalen, en gasten kunnen pakken als ze niet weten dat je er bent, is onbetaalbaar.

Het zou ook een geweldige camera zijn voor familiereizen als je geen spullen wilt vervoeren. Ik gebruik het voor de Shotkit-foto.

Flash-systemen

Ik houd het simpel als het gaat om flitsers. Ik gebruik de systemen die beproefd zijn, omdat er niets is dat je meer van je spel zal gooien dan dat je flitsers falen.

Godox AD200 – Serie Studio lights – Bliksemsnelle recycletijd en gebruik van lithiumbatterijen, wat een redder in nood is. Echte draagbare studiolampen die je elk 200W seconden licht geven, en drie keer mor zijne krachtiger dan een speedlight.

Godox V860II – Minder krachtig dan hun AD200 grote broers, maar super draagbaar voor zaken als recepties, klaarmaken in een kleine ruimte, etc. Je moet altijd een speedlight meenemen voor degenen die in een mum van tijd zijn, en deze doet het werk. Li-ion oplaadbaar ook!

Godox Triggers – Godox verlichting + Godox triggers = het werkt.

Magmod – Rasters voor portretten van koppels om dat licht precies daar te richten waar ik het wil hebben, de Sphere voor die prachtige softbox-look. Eenvoudig, snel en effectief. Een waardevol systeem voor mij als ik onderweg ben.

Ik fotografeer veel op locatie. Het hebben van de draagbaarheid van de Speedlights is belangrijk. Combineer dat met de mogelijkheid om het licht om me heen te regelen met MagMod-rasters en kleurtinten te fixeren met gels, zorgt voor een krachtig verlichtingspakket voor onderweg.

RL Handcrafts Clydesdale Pro-DLX Dual Camera Strap – Het is geweldig om het gewicht van je nek en op je schouders te krijgen. Wanneer het helpt om je schouders naar achteren te trekken, nog beter. Ik heb dit harnas al bijna vier jaar en het gaat nog steeds goed. Kwaliteit leer, kwaliteit bouw!

Tassen – Ik gebruik alleen THINK TANK tassen, om één reden: ze werken!  Streetwalker Harde schijf, Mindshift 20l, de Airport Takeoff V2 Roller, en de Retrospectieve 30.

Cheetah Stands – Snel, gemakkelijk en minder draaien en draaien. De voetafdruk van hen wordt automatisch uitgebreid, waardoor er minder tijd nodig is voor aanpassingen. Oppakken, neerzetten.

Neem contact met mij op via onderstaande links.

www.michaelfreas.com | @michaelfreas

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer