Michele Zonen

Ik ben een gepassioneerde landschapsfotograaf voor beeldende kunst in de zuidelijke Appalachen. Creatieve expressie en avontuurlijk leven zijn enorm belangrijk voor mij, en ik probeer beide zoveel mogelijk in mijn leven op te nemen.

Buiten zijn in de natuur is waar ik me het meest op mijn gemak en het meest geïnspireerd voel en dus hunker ik ernaar en besteed ik veel tijd aan het plannen van waar ik naartoe zal gaan.

Ik exposeer mijn werk in galeries en musea en instellingen, en ik verkoop mijn werk ook aan grote publicaties en particuliere verzamelaars.

De toestand die ik meer zoek dan welke andere dan ook is mist. Ik ben dol op het mysterie dat het geeft, en de manier waarop het een scène vereenvoudigt, resoneert echt met mij.

Hier in de Appalachen zijn de dingen visueel behoorlijk hectisch, dus een beetje mist (of veel ervan) helpt dingen te isoleren. Ik voel me aangetrokken tot eenvoudige, uitgeklede scènes met beperkte kleur en een dromerig gevoel.

Een van de dingen die me onderscheidt is mijn serie The Feminine Landscape waar ik nu al een paar jaar mee bezig ben. Het is eigenlijk een serie zelfportretten, geschoten als ik landschapswerk doe. Ik trek een jurk aan en stap in de scène die ik fotografeer, en gebruik een zelfontspanner (of een maatje als ik er een heb) om de sluiter te activeren.

Ik hou ervan om zoveel redenen. Het documenteert mijn persoonlijke ervaring van het zijn op een plek. Het zet me aan het denken over wat de ervaring voor mij betekent, wat een cruciaal iets is om over na te denken in termen van creatief en expressief fotograferen van een landschap. En het helpt me het verhaal van een plek te vertellen, door schaal te introduceren en mijn publiek te helpen zich daar voor te stellen.

Qua uitrusting zul je merken dat de mijne behoorlijk eclectisch is. Ik ben een Canon shooter, met een vrij typische landschap setup. Maar ik draag een aantal vreemde en onverwachte items, zoals een jurk, een glazen plaat, een prisma en Lensbaby-lenzen.

Ik hou ervan om echt creatief te worden, en deze tools helpen me dingen door elkaar te halen. Meestal gooi ik er een of twee creatieve items in de tas, maar omdat ik veel wandel (vaak bergop hier in de bergen), moet ik zorgvuldig kiezen wat ik op elke reis meeneem.

Canon 5D Mark III – Ik hou van dit lichaam voor duurzaamheid. Ik fotografeer in alle omstandigheden, en dit ding is als een tank.

Canon 70-200mm f/2.8L II – dit is een beest van een lens, maar oh-zo-geweldig. Ik kocht het oorspronkelijk voor portretwerk, maar ik gebruik het zo vaak voor landschappen omdat ik altijd op zoek ben om een scène te vereenvoudigen en dit helpt me dat te doen. Ik kon wat gewicht besparen door over te schakelen naar de f/4 versie, maar ik hou hier te veel van om er vanaf te komen.

Canon 24-70mm f/2.8L – Ik fotografeer deze oudere generatie lens alleen omdat er 77mm-filters nodig zijn, net als de rest van mijn setup. Ik kan het gewoon niet verkroppen om alle nieuwe filters of vattingen voor de nieuwere generatie lenzen te kopen, en ik wil het ook niet dragen.

Canon 17-40mm f/4L – niet mijn favoriete lens, maar het maakt me breder wanneer ik het nodig heb. Als ik kon, zou ik mijn groothoekzoom upgraden, maar ik kan het niet rechtvaardigen.

Canon EF 2x III extender | – voor extra bereik soms, maar slechts zelden omdat ik vind dat het beelden dramatisch verzacht.

Mijn statief is een Induro Stealth CLT203 met een Really Right Stuff BH-40 balhoofd met hendelontgrendeling. Ik ben dol op deze opstelling en gebruik hem met de L-beugel van Really Right Stuff om hem snel en gemakkelijk van verticaal naar horizontaal te laten gaan. Alles aan deze tool is solide en het is een cruciaal apparaat.

Ik heb altijd mijn Khatoola Microspikes bij me en beschouw ze als een van de beste accessoires die ik ooit heb gekocht voor mijn fotografie! Geweldige grip op ijs en op rots, deze vergroten echt mijn opties om in lastige, potentieel gevaarlijke posities te komen voor mijn werk. Ik zie ze graag als plakkerige voeten 🙂

Dat is mijn standaard setup, maar ik gebruik ook een Canon 40mm f/2.8 pancake lens, een Canon 85mm f/1.2L II, een Zeiss Distagon T* 15mm f/2.8 ZE, Lensbaby Fluweel 56mm f/1.6, Lensbaby Edge 80mm f/2.8, en Lensbaby Sweet 35mm f/2.5 en Lensbaby Macro buizen om dichtbij en creatief tegelijk te komen.

Filters die ik bij me heb zijn onder andere de Lee Filter Kit met zachte en harde grad suites om het licht te bedienen, Lee Big Stopper en Lee Little Stopper voor werk met lange belichtingstijd, meerdere kopieën van goedkope circulaire polarisatoren.

Diverse andere items zijn schoonmaakinstrumenten, een zelfontspanner voor mijn zelfportretwerk, een koplamp voor donkere wandelingen en een luchthoorn omdat ik dodelijk afraid van beren. Ik heb nachtmerries over hen, eigenlijk, en als ik op weg ben naar berensteden zoals Great Smoky Mountains National Park, zal ik ook berenspray dragen, gewoon voor de zekerheid!

Mijn tas is de bom, ik hou er zielsveel van! F-Halte Loka – deze specifieke versie is stopgezet, maar ze bieden de Loka in een ultralichte versie, evenals vele alternatieven.

Tot slot draag ik meestal een jurk of rok voor opportunistische Feminine Landscape shots. Je weet nooit wanneer je misschien een vloerlange jurk nodig hebt om een scène 😉

www.michelesons.com | @michelesonsphotography

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer