MindShift Photocross 13 Recensie

FacebookPinterestDelen

Weet je nog de laatste keer dat je een cameratas tegenkwam die bijna alle vakjes aanvinkte? Iets dat er stijlvol genoeg uitziet voor de straat, maar ook je kostbare spullen kan redden van allerlei weersomstandigheden wanneer je in het wild bent.

Een tas die betaalbaar en praktisch is, waarmee je een 13-inch laptop kunt bewaren voor nabewerking onderweg, en die eigenlijk plaats biedt aan een reisstatief aan de zijkant van het 11L-frame.

Mindshift Photocross 13

MindShift Gear PhotoCross 13

Stevige, stijlvolle en onopvallende cameratas met een indrukwekkend aantal functies voor zijn formaat.

Controleer de huidige prijs

Hoogstwaarschijnlijk zou het zoiets zijn als een MindShift Gear Photocross 13, een populaire camera sling bag van Think Tank Photo.

Toen Think Tank me een Photocross 13-tas stuurde om te proberen, vroeg ik me af of er een reden was om een enorme 40L-rugzak in de straten van Hanoi te dragen – ik kon er geen vinden.

Het was tijd om iets kleiners te proberen.

Inhoudsopgave

MindShift Photocross 13 Technische Gegevens

Pros

  • Stevig en weerbestendig
  • Groot aantal functies voor zijn grootte
  • Compact op te vouwen – ideaal om als tweede tas in een hoek van uw bagage mee te nemen
  • Stijlvol en toch avontuurbewust ontwerp en materialen
Tegens

  • De mesh zakken aan de binnenkant zien er rommelig uit
  • Regenhoes wordt geleverd in een klein zakje in plaats van bevestigd aan de tas (wat betekent dat ik het waarschijnlijk zal verliezen)
  • De opvallende bewoordingen zoals ‘Photocross’ aan de buitenkant maken reclame voor de waardevolle inhoud van de tas

Interieur afmetingen:
9,4″ B x 14,2″ H x 5,5″ D
(24 x 36 x 14 cm)

Buitenafmetingen:
12,6″ B x 17,7″ H x 7,1″ D
(32 x 45 x 18 cm)

Laptop compartiment:
9,1″ x 13″ x 1″
(23 x 33 x 2,5 cm)

Maximaal gewicht (met alle accessoires):
1,1 kg (2,4 lbs)

Controleer de huidige prijs

Bouw &uiterlijk

Mindshift Gear PhotoCross 13 close-up

De MindShift Photocross 13 is ademend en weerbestendig.

Iets interessants dat ik opmerkte bij het lezen van de officiële MindShift Photocross 13-specificaties, was dat deze tas is ontworpen met avontuurfotografen in gedachten.

Dit betekent dat de tas gemaakt om echte straffen te weerstaan onder de meeste weersomstandigheden.

Wanneer je in een fase van je fotografieleven zit waarin je je begint af te vragen wat je mag dragen, dan is deze tas een goed startpunt. Heb je echt een enorme rugzak nodig voor een buitenavontuur?

Deze tas heeft een buitenstof die is behandeld met een waterafstotende coating en andere zware materialen, waaronder weerbestendige ritsen.

Nu, alleen omdat je een perfect weerbestendige tas hebt, betekent niet dat je het slecht kunt behandelen. Maar ik deed precies dat tijdens de late winterbuien in Sydney en ik ben blij met de resultaten: de buitenkant van de tas werd nalatig nat, maar de binnenkant bleef perfect droog.

De achterkant van de Photocross 13 is gemaakt van air-mesh die Ademend en houdt zogenaamd je rug koel tijdens lange uren. Ik heb het niet naar buiten gebracht tijdens de warmere maanden – laat me wachten tot de zomer om te zien hoe goed het werkt.

Wanneer hij leeg is, verdicht de Photocross 13 aanzienlijk – wat een goede zaak is, want je kunt de tas gewoon in je bagage houden alsof het een andere broek is en een grotere rugzak als handbagage gebruiken.

Over het algemeen is het een doordacht en goed gebouwd product.

Ik heb de neiging om van stijlvolle producten te houden en ik zou niet iets dragen dat er lelijk uitziet, alleen maar omdat het me gratis is gegeven. Het is gewoon mijn persoonlijke voorkeur en ik heb genoeg slecht uitziende cameratassen gezien.

Maar ik zou de MindShift Photocross 13 zeker op straat dragen. Het ziet er stijlvol uit met zwart-witte tinten en oranje gekleurde ritsranden, en het dient ook het beoogde doel.

De riem van de tas loopt over je schouder, zodat je er snel bij kunt en zelfs de lens kunt verwisselen zonder de tas af te doen.

Ik zou wel kunnen proberen het woord ‘Photocross’ aan de zijkant van de tas te verbergen, omdat Ik wil geen ongewenste interesse wekken in de inhoud van de tas.

Uiterlijke kenmerken

in de mindshift photocross 13

De MindShift Photocross 13 heeft kleine buitenvakken voor het opbergen van accessoires.

De MindShift Photocross 13 heeft weerbestendige ritsen en materialen, zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen – of het nu de stad of het wild is.

Als je vastzit in een stortbui, pak dan gewoon de regenhoes die in het pakket is meegeleverd voor extra bescherming. Ik vond vooral het onderste waterdichte paneel leuk, omdat ik de neiging heb om mijn tassen willekeurig neer te leggen als ik haast heb – een keer bijna op een koeienmest op het platteland van India.

Zelfs als ik dat met deze tas zou doen, kan ik hem gemakkelijk schoonmaken zonder residu.

Het buitenvak heeft twee speciale kleinere zakken die een paar vierkante filters of wat meer ronde filters kunnen bevatten, afhankelijk van de schroefdraadgrootte.

Zodra de tas is geladen, kunt u nog een heleboel accessoires opbergen. Nou, ik heb drie kleine Fujifilm-lenzen bewaard na het laden van het hoofdvak – dat is een beetje extreem, maar goed te doen.

De tas heeft stijlvolle en responsieve externe ritsen.

De ritsen van de Photocross 13 zijn stijlvol en zeer responsief en ik kon de tas eigenlijk vergrendelen met behulp van twee ritsen. Dit zal de dieven een beetje laten worstelen totdat ik me omdraai en zeg Hallo!

Er zijn twee draaggrepen aan de zijkant en de bovenkant die voor mij soms handig waren – ze kunnen blijven.

De gebruikte materialen in de zak zijn slijtvast. Maar aangezien het een vrij nieuwe tas is, ben ik niet van plan om dit uit te testen.

Interieur kenmerken

De MindShift Photocross 13 heeft een groot binnencompartiment dat is onderverdeeld in drie hoofdonderdelen.

Het hoofdcompartiment van de MindShift Photocross 13 heeft drie grotere compartimenten – genoeg voor 2 fujifilm spiegelloze camera’s met middelgrote lenzen bevestigd.

Hierdoor blijft er voldoende ruimte over om een andere langere telelens of een andere middelgrote lens te behouden; of als je niet echt respect geeft aan je uitrusting, misschien twee middelgrote lenzen die op elkaar zijn gestapeld. Zo’n monster… schiet me neer.

Als u een DSLR-gebruiker bent, kunt u ongeveer 3-4 lenzen behouden, waaronder een telelens en een camerabody.

Er zitten ongeveer vier pads in de tas die kunnen worden gebruikt om verder aan te passen.

Mindshift Gear PhotoCross 13 recensie

Het interieur van de Photocross 13 biedt plaats aan verschillende configuraties.

De MindShift Photocross 13 heeft nog een goed gewatteerd computergedeelte dat een 13-inch laptop of tablet veilig kan bevatten. Voor een tas van dit formaat en doel hou ik van die laptopcomponent – onderweg bewerken met zoiets als iPad Pro is een echte tijdsbesparing.

In de bovenste klep loopt een gaascompartiment over de lengte van de tas dat in twee delen is verdeeld door wat stiksels die een beetje meh! zijn, maar nog steeds praktisch om geheugenkaarten, batterijen, enz. Te scheiden.

Toch vond ik het uiterlijk ervan niet helemaal leuk en ik vrees dat het beschadigd zal raken bij frequent gebruik. Dat gezegd hebbende, er is niets mis met een beetje voorzichtiger zijn en het gebruik van andere materialen zou het doel hebben gefaald.

En op een positieve noot, het gaas verhoogt eigenlijk de capaciteit en ik kan op de een of andere manier ongeveer vijf of zes batterijen in één zak houden.

Opslagcapaciteit

De MindShift Photocross 13 heeft een opslagcapaciteit waarmee je alles wat je het meest gebruikt mee kunt nemen.

Als je iemand bent die bijna alle spullen die je hebt bij je heeft en er slechts 50% van gebruikt, ga dan gewoon de MindShift Photocross 13 kopen zonder te veel te analyseren.

Eenmaal gekocht, ga zitten en denk na over welke uitrusting je echt gebruikt, want nu heb je een kleinere tas en moet je deze gebruiken.

Dit is iets vergelijkbaars met zelf voorschrijven. Ik deed het met mijn spullen en ik vertrok op reis met twee spiegelloze camerabody’s en drie lenzen. Ik had nog genoeg ruimte om nog twee lenzen en de laptop met alle andere accessoires te bewaren.

Al mijn andere spullen, die ik waarschijnlijk 5% -10% van de tijd gebruik tijdens mijn reizen, blijven thuis of in de locker van het hotel. Tot nu toe zijn ze niet meer dan een extra last geweest.

Interessant is dat de Mindshift Photocross 13 ook riemen heeft om een statief te bevestigen, maar ik heb deze niet persoonlijk geprobeerd omdat ik geen kleinere statieven van reizigersformaat gebruik – nog niet in ieder geval.

Er is ook een zak voor een waterfles, wat voor mij heel erg belangrijk is. Ik ben al enthousiast over het aantal functies dat een tas van dit formaat kan bieden.

Een andere praktische functie is de zak voor je waterfles.

Gebruiksgemak/Comfort

De MindShift Photocross 13 weegt 1,1 kg / 2,4 lbs wanneer leeg, maar toen ik het vasthield, voelde ik geen ongemak. Gezien het over de romp gaat, voelde ik dat het gewicht subjectief minder was.

De riem is gemakkelijk te hanteren, vooral bij het draaien van de tas naar voren – wat zeer frequent zal zijn gezien de beoogde manier van gebruik van de tas.

De schouderband is vrij breed waardoor de tas behoorlijk comfortabel zit, zelfs als je hem uren draagt.

Ik was in staat om de camera snel te krijgen wanneer dat nodig was en ook om de tas te gebruiken als ondersteuning om lenzen te vervangen in plaats van de tas uit te doen.

Over het algemeen is het een zeer comfortabele tas waar ik niet moe van werd. En als fotograaf die notoir de hele dag fotografeert met alleen kleine maaltijdpauzes, wilde ik iets dat me niet snel zou vermoeien in de actie.

Gebruiksgemak Mindshift PhotoCross 13

Het kostte me 7 seconden om de camera eruit te halen en te fotograferen.

Waar voor je geld

Met ongeveer US $ 130 is deze tas, denk ik, goed geprijsd voor het aantal functies dat het biedt.

Het is een stijlvolle en praktische tas met gemakkelijke toegang tot alle uitrusting wanneer dat nodig is – wat vooral handig is tijdens straatfotografieshoots.

De constructie van de MindShift Photocross 13 is goed gedaan en gezien het element van vermomming (dat wil zeggen, het is niet erg voor de hand liggend als een cameratas), denk ik dat ik het door de drukke straten zal dragen terwijl de ‘voor de hand liggende’ leren cameratassen thuis blijven.

Controleer de huidige prijs

MindShift Photocross 13 Beoordeling | Conclusie

mindshift rugzak

Voor een camera sling bag is de Photocross 13 stijlvol, slijtvast en praktisch.

Gezien alle functies van de MindShift Photocross 13, de gemakkelijke draagbaarheid en natuurlijk vanwege de stijl en het weerbestendige ontwerp, denk ik dat ik hem zeker mee zal nemen voor de volgende tour.

Ik zou hebberig zijn om meer te verwachten dan wat deze tas al biedt. Het is niet zonder gebreken, maar wat is het dan weer?

Mindshift Photocross 13

MindShift Gear PhotoCross 13

Stevige, stijlvolle en onopvallende cameratas met een indrukwekkend aantal functies voor zijn formaat.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen