Moet u Amazon Prime gebruiken voor uw foto-opslag?

FacebookPinterestDelen

Met een overvloed aan opties voor fotobeheer om uit te kiezen, heb je je waarschijnlijk afgevraagd of je Amazon Prime moet gebruiken voor je foto-opslag.

Als u een Prime-gebruiker bent, profiteert u al van verzend- en streamingvoordelen, dus waarom probeert u het beeldopslagsysteem van Amazon Photos niet?

Elk foto-opslagprogramma heeft zijn voor- en nadelen, maar Amazon Photos heeft tal van aantrekkelijke functies om te overwegen.

Dit artikel behandelt alles wat met Amazon Photos te maken heeft – te beginnen met hoe aan de slag te gaan voor beginners, helemaal tot veelgestelde vragen.

Dus laten we erin duiken.

Inhoudsopgave

Wat is Amazon Photo Storage?

Amazon Photo Storage is een cloudgebaseerde service die is ontworpen om uw foto’s en video’s in volledige resolutie te behouden.

Amazon Photos maakt het gemakkelijk om foto’s en video’s te bekijken, bewerken, uploaden of downloaden en albums te maken om ze te organiseren zodat ze snel kunnen worden gevonden. En je hebt de mogelijkheid om ze te openen via je desktop of je telefoon via de app voor extra gemak.

Prime-gebruikers kunnen profiteren van de voordelen van gratis, onbeperkte foto-opslag via Amazon Photos, hoewel Prime wel een jaarlijkse vergoeding heeft, dus het is niet per se volledig gratis.

En maak je geen zorgen over het breken van de bank als je meer opslagruimte nodig hebt – maandelijkse abonnementen met een flinke 100 GB opslagruimte beginnen zo laag als $ 1,99 om aan je behoeften en budget te voldoen. Met dit Amazon Photos-abonnement kunt u ongeveer 14 uur 1080p HD-video opslaan.

Het volgende Amazon Prime Storage-abonnement biedt 1 TB opslagruimte voor slechts $ 6,99 per maand, waarmee je 140 uur aan video’s kunt opslaan die 1080p HD zijn. Amazon beschouwt dit plan als degene die de meeste waar voor je geld levert.

Het derde Amazon Photos-abonnement is geschikt voor mensen met uitgebreide videocollecties en biedt maar liefst 280 uur opslagruimte voor 1080p HD-video’s voor slechts $ 11,99 per maand.

En dit is nog maar het begin van de lijst! Er zijn een handvol robuustere plannen van Amazon Photos beschikbaar voor jaarlijkse kosten, waarbij het grootste plan 30 TB opslag biedt, wat meer dan 4.000 uur 1080p HD-video dekt.

Dit allesomvattende plan is bijna $ 1.800 per jaar, dus houd rekening met uw budget en opslagbehoeften.

Lees hier meer over de plannen >>

Hoe gebruik je Amazon Prime om je foto’s op te slaan?

Het opslaan en beschermen van uw foto’s en video’s die dierbare herinneringen documenteren, is een prioriteit voor bijna iedereen. Gelukkig wordt er automatisch een back-up van uw afbeeldingen gemaakt wanneer u Amazon Photos gebruikt voor gemoedsrust.

Zoals eerder opgemerkt, is Amazon Photos cloudgebaseerd, dus u kunt eenvoudig de iOS- of Android-app downloaden om aan de slag te gaan.

U logt in en tikt vervolgens op de knop Meer en vervolgens de Foto’s en video’s uploaden en selecteer uw afbeeldingen naar Uploaden. Je kunt ook afbeeldingen toevoegen aan Amazon Photos onder de Automatisch opslaan sectie direct onder de Opslag voordat u op Klaar onderaan.

De desktop-app werkt op dezelfde manier als de mobiele versie van de Amazon Photos-app : open gewoon de Amazon Photos-app voor desktops, selecteer het deelvenster Back-up, kies uw map en klik vervolgens op Een map toevoegen om een back-up te maken. U kunt vervolgens uw back-upinstellingen aanpassen op basis van frequentie of bestanden voordat u op Opslaan klikt.

Een derde manier om toegang te krijgen tot Amazon Photos voor opslag is via uw webbrowser, die ik hieronder zal demonstreren. Ga gewoon naar de website van Amazon, log rechtsboven in (als je dat nog niet bent) en je wordt naar de fotopagina gebracht voor eenvoudige uploads en beeldback-up.

Klik gewoon op Toevoegen rechtsboven naar Uploaden een foto of map, waarmee u kunt bladeren door de bureaubladfoto’s die u wilt selecteren om te uploaden.

Je ziet de upload die linksonder wordt geladen en de optie om Delen foto’s of Toevoegen aan album of de optie om Foto bewerken door op de afbeelding zelf te klikken.

Zoals u kunt zien, is het uploaden en back-uppen van uw foto’s via Amazon Photos eenvoudig voor nieuwe en ervaren gebruikers.

En met intuïtieve bewerkingsopties en een eenvoudige manier om foto’s te delen, Amazon’s onbeperkte insluiting van full-res afbeeldingen is slechts de kers op een toch al zoete taart.

Amazon Prime Photo Storage Review – Moet u het gebruiken?

Hoewel Amazon Prime Photo Storage geweldig is voor gebruikers die gemakkelijk naar de app willen springen om foto’s te uploaden en op te slaan, zijn er enkele dingen om te overwegen voordat u overschakelt of Amazon Photos probeert.

Aan de andere kant krijg je gratis onbeperkte opslag van foto’s in volledige resolutie met Amazon Photos, anders dan de jaarlijkse vergoeding van iets minder dan $ 120.

En hoewel dat misschien overdreven lijkt voor het opslaan van foto’s en video’s, krijgt u het voordeel van andere onverslaanbare Prime-functies, zoals gratis verzending van twee dagen en zelfs verzending op dezelfde dag voor artikelen die op voorraad zijn in de buurt.

Amazon Photos is ook redelijk intuïtief en gemakkelijk te gebruiken en te synchroniseren, vooral voor bestaande Amazon Prime-leden.

Een mogelijk nadeel is dat het aanbod van foto-opslag in volledige resolutie van Amazon Photos niet van toepassing is op meer dan 5 GB aan video’s en mogelijk de kosten niet waard is als je nog geen lid bent van de Prime-club.

Andere gebruikers merkten ook op dat de generieke beveiligingsclausule in het privacybeleid van Amazon Photo niet zo geruststellend is. Een snelle zin of twee geeft gebruikers niet echt gemoedsrust over hoe Amazon Photos precies stappen onderneemt om hun foto’s af te schermen.

Amazon Photos brengt echter ongetwijfeld veel op tafel met intuïtieve bruikbaarheid, onbeperkte foto-opslag met hoge resolutie en een overvloed aan plannen om uit te kiezen voor mensen met grotere opslagvereisten.

Hoe Amazon Prime-foto’s te krijgen

Zoals eerder opgemerkt, kan toegang tot Amazon Prime Photos eenvoudig worden bereikt via uw webbrowser, uw desktop of via de mobiele app.

Zodra u bent ingelogd, is het vinden en bewerken van uw geüploade foto’s in Amazon Photos een fluitje van een cent, dankzij het intuïtieve menu.

Klik hier om Amazon Photos >>

Veelgestelde vragen over Amazon Prime Photo Storage

Krijgen Amazon Prime-leden onbeperkte foto-opslag?

Ja, Amazon Photos is onbeperkt voor Prime-leden. Ze kunnen genieten van onbeperkte beeldopslag in volledige resolutie en tot 5 GB video. U kunt de dekking eenvoudig uitbreiden met maandelijkse Amazon Photos-abonnementen.

Is het veilig om foto’s op Amazon Prime op te slaan?

Ja, voor het grootste deel. Omdat Amazon Prime cloudgebaseerd is, zijn uw afbeeldingen op Amazon veilig, zelfs als u ze verliest of beschadigt. U kunt uw privacyinstellingen ook op elk gewenst moment aanpassen om foto’s te verbergen of om bepaalde mensen gewoon toegang te geven via de optie Family Vault.

Wat gebeurt er met mijn foto’s als ik Amazon Prime verlaat?

Als u besluit uw Amazon Prime-inschrijving achter u te laten, laat u ook de optie voor onbeperkte foto-opslag achter u. Uw totale opslag wordt aangepast naar 5 GB, wat beschikbaar is voor alle niet-Prime-gebruikers.

Kan ik foto’s verwijderen na het uploaden naar Amazon Photos?

Ja. Als je een foto wilt verwijderen die je al naar Amazon Photos hebt geüpload, klik je gewoon op de afbeelding en zie je bovenaan een werkbalk met een prullenbakpictogram. Klik op het prullenbakpictogram en je ziet een pop-up die bevestigt dat je foto is verwijderd uit Amazon Photos en Amazon Drive en na een maand permanent wordt verwijderd.

Is Google Foto’s beter dan Amazon?

Dit hangt af van je behoeften, budget en of je al een Amazon Prime- of Google-account hebt. Google Foto’s biedt goedkopere maandelijkse abonnementen en 15 GB opslag voor mensen met een Google-account, maar Amazon biedt gratis onbeperkte opslag van afbeeldingen met hoge resolutie als je een Prime-lid bent.

Kan ik mijn Amazon-foto’s op mijn tv bekijken?

Ja. Als je een smart-tv hebt, kun je foto’s bekijken via de Prime Photos-app.

Kan iedereen mijn Amazon-foto’s zien?

Dit is afhankelijk van uw accountinstellingen. U kunt een foto snel verbergen door op een afbeelding te klikken en op de drie stippen bovenaan te klikken – u ziet dan een optie om Verbergen uw foto. Je kunt je Amazon Photos-instellingen ook op elk gewenst moment eenvoudig wijzigen door op je naam in de rechterbovenhoek van de pagina Foto’s te klikken en vervolgens op Instellingen te klikken

Hoe organiseer ik mijn foto’s op Amazon?

Je kunt foto’s ordenen op album, personen, herinneringen, locaties en meer op Amazon Photos. Nadat je een foto hebt geüpload, kun je deze naar een album verplaatsen en een naam geven. Als u op Volk, worden foto’s beperkt tot afbeeldingen met die persoon, terwijl u op Plaatsen zal de opties slinken tot specifiek opgeslagen locaties.

Kun je Google Foto’s uploaden naar Amazon Photos?

Ja, maar helaas is er geen optie met één klik om dit te doen. Je moet ze downloaden en verzenden van Google om ze over te zetten naar youw Amazon-foto’s.

Is Amazon Drive hetzelfde als Amazon Photos?

Nee. Amazon Photos is gebouwd voor foto- en video-opslag, terwijl Amazon Drive meer soorten bestanden kan verwerken, waaronder PDF’s, PNG’s, ZIPs en meer.

Laatste woorden

Het lijdt geen twijfel dat Amazon Photos een geweldige optie is voor mensen met een bestaand Prime-account. Amazon Photos is gemakkelijk te gebruiken voor beginners en experts en vereist minimale inspanning voor het uploaden, bekijken, bewerken en delen van afbeeldingen.

Als je nog geen Amazon Prime-lid bent, kunnen andere goedkopere opties dan Amazon Photos die meer videoruimte bieden, de moeite waard zijn om te verkennen. Het valt echter niet te ontkennen dat je kunt genieten van verschillende voordelen met Amazon.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer