Nadia Steen

Ik ben een Franse lifestylefotograaf die onlangs van Frankrijk naar Australië is verhuisd met mijn Australische man en onze drie kinderen. Mijn liefde voor de lens begon met een opleiding in de technische kant van de filmindustrie.

Wonen in het zuidwesten van Frankrijk, ingebed in de natuur waar het bos en het strand aan elkaar grenzen, gaf me de perfecte setting voor het fotograferen van mijn favoriete modellen (mijn kinderen).

Natuurlijk licht en de nadruk op het creëren van een tijdloos gevoel zijn de focus van mijn foto’s. Ik hou ervan om de sfeer vast te leggen met mijn zwart-witverwerking, op zoek naar nieuwe diepten in afwezigheid van kleur.

Mijn stijl wordt vaak omschreven als een die “omzeilt de grenzen tussen documentaire en beeldende kunst.”

Mijn kunst is een visuele expressie of een tijdstempel op de reis van mijn leven. Ik doe het om twee verschillende redenen: ten eerste wil ik een herinnering aan dit moment creëren en ten tweede wil ik dat mijn foto’s een droom voor de tolk aanwakkeren. Het gaat erom dat je momenten van normaliteit probeert vast te leggen in een gek leven.

Het is waar om te zeggen dat ik mijn donkere dagen heb, en vaak wordt dit gezien, als je me kent, in mijn werk. Met het verstrijken van de tijd, met deze prachtige planeet als achtergrond, hoop ik momenten te blijven vereeuwigen.

Mijn huidige project “Bloom Serie” gaat over mijn dochter – ze is 8 en een half jaar oud en ze zit tussen de stadia in: kind en pre-tiener.

Mijn laatste project ging over de kindertijd, vrijheid en bloemen op een Polynesisch eiland. Dit project zat in de 200 finalisten op Critical Mass op Photonola.

Mijn wens voor de toekomst is om herinneringen vast te kunnen leggen voor anderen, inspiratie te blijven vinden in mijn omgeving en de kost te kunnen verdienen met mijn fotografie.

Mijn uitrusting:

De Leica M met een 50mm f/1.4 Summilux Aspherical is mijn go-to voor reizen en voor mijn persoonlijke projecten. Ik vind het leuk omdat het handmatige scherpstelling is en ik geniet echt van de textuur en het gevoel van de foto’s. Het is heel dicht bij een filmcamera. Als ik het me kan veroorloven, heb ik al mijn uitrusting met Leica.

Voor persoonlijke projecten gebruik ik ook mijn Nikon 45mm f/2.8 tilt shift. Ik heb een adapter gekocht zodat ik deze nog steeds op mijn Sony kan gebruiken.

Voor de lol gebruik ik mijn Nikon F65 met een oude 50mm f/1.8 en mijn Instax mini 8.

Mijn volgende aankoop zal apparatuur zijn om foto’s te maken met de natte plaat collodion techniek die ik een paar maanden geleden in een workshop heb geleerd.

Voor zakelijke doeleinden heb ik een Sony a7R III en mijn go to lens op het is de Sony FE 35mm f/1.4. Het is scherp en snel, dus perfect voor familiefotografie (voorbeelden) met jongere kinderen. Ik heb ook behuizingen van SPL Water Housings gemaakt voor mijn Sony a7R III met een Sony FE 24mm f1/4. Het is perfect voor de zwembaden en de oceaan waar we zo van houden.

www.nadiastonephotography.com | @nadia_stone_photography

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer