Natalia Naa

Hallo! Ik ben Natalia, een boudoir- en portretfotograaf die in Melbourne, Australië woont.

Ik begon mijn fotografiereis met het maken van foto’s van mooie brunch- en cafégerechten. Om een lang verhaal kort te maken, ik raakte verveeld van het fotograferen van levenloze objecten en ik besloot het een beetje te veranderen door foto’s van mensen te maken, met behulp van mijn bescheiden Fujifilm X-M1.

Ik heb toen na een tijdje een upgrade uitgevoerd naar de Fujifilm X-T20 en ik kon gerust zeggen dat ik verslaafd was aan de grootte van de camera en de rijke tonen van de Fuji-kleurprofielen. Ik gebruik momenteel de Fujifilm X-T3 en de Fujifilm X-H1, ik hou van beide en ik heb ze zelfs Jericho en Atlas genoemd.

Ik hou ervan om intieme momenten van mensen te creëren – met anderen en met hun eigen zelf. Het maken van foto’s van verliefde stelletjes, van geweldige mensen, van feesten en van plechtige gebeurtenissen geeft me zoveel vreugde.

Pas tijdens een fotoshoot die ik met een vriend deed, had ik het “aha!” moment dat ik me wilde concentreren op intieme portretten en boudoir (zie poseergids).

Ik wil de schoonheid en deugden van vrouwen vastleggen – hun vrouwelijkheid, hun sterke punten, hun waardigheid en waartoe ze in staat zijn – in de meest krachtige en mooie kunstvorm.

Ik ben er ook van overtuigd dat ik als fotograaf de kracht en verantwoordelijkheid heb om iemands nalatenschap en verhaal voor de komende generaties te documenteren.

Camera

Hoofdbehuizing: Fujifilm X-T3 met JB houten grip

Tweede body: Fujifilm X-H1 met batterij grip

Lenzen

Fuji 56mm f/1.2: Mijn FAVORIETE lens, zonder twijfel. Het produceert foto’s die erg zacht en droomachtig zijn.

Fuji 16-55mm f/2.8: Deze lens verlaat nooit de camerabehuizing als het gaat om het fotograferen van evenementen en bruiloften. Dit is ook de enige cameralens die ik meeneem voor mijn internationale reizen of vakanties. Ik reis liever licht en deze lens dekt het grootste deel van het brandpuntsbereik waarmee ik meestal fotografeer als het gaat om straat / eten / landschap.

Fuji 23mm f/1.4: De alledaagse lens. Ik breng dit naar voren als ik op roadtrips, familiebijeenkomsten of andere levensgebeurtenissen ga. Een alleskunner voor het vastleggen van momenten in mijn persoonlijke leven.

Verlichting/Triggers

Godox V1-F: Vrijwel alles wat ik nodig heb bij het fotograferen van evenementen en bruiloften.

Godox X1T-F

Tassen/Riemen

Ik gebruik de Kamrette Lyra rugzak in tan (dit meisje houdt van alles wat mosterd en bruin is). Het is geweldig voor bruiloften en portretsessies. Ik beschouw mezelf als een minimalist als het gaat om het sjouwen met mijn spullen, dus de Kamrette-rugzak past perfect bij mijn behoeften.

Hardware en software

SanDisk SD-kaarten. Ze zijn geweldig en hebben me niet in de steek gelaten. Ooit.

Ik gebruik voornamelijk Adobe Lightroom CC om de foto’s te bewerken en af en toe Adobe Photoshop 2020 als er hier en daar bits en bobs zijn die verwijderd moeten worden.

MISC.

Snacks! Ik pak alles in, van energierepen, chocolaatjes, pretzels, noten, enz.

Paraplu: Je weet maar nooit met het temperamentvolle weer van Melbourne.

Prisma’s: Soms zweep ik een van deze slechteriken uit voor coole fotografie-effecten.

Waterfles: Moet de hele tijd gehydrateerd blijven.

www.natalianaa.com | @natalianaa

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer