Nathan Szwarc

FacebookPinterestDelen

Hallo, ik ben Nathan Szwarc en ik ben geboren en getogen in Knoxville, Tennessee. Mijn passie voor fotografie begon echt vanaf een basisfotografieles op de middelbare school die ik tijdens mijn laatste jaar volgde om uit de wetenschap te komen.

Ik had altijd genoten van reizen en vooral van buiten zijn, maar zag nooit echt een reden om mijn ervaringen te documenteren buiten enkele snelle iPhone-kiekjes totdat ik leerde waartoe een DSLR-camera in staat was.

Het toeval wilde dat ik na die fotografiecursus een 50-daagse roadtrip maakte door de westelijke helft van de Verenigde Staten om de nationale parken en het openbare land daarbuiten te verkennen.

Vlak voor vertrek heb ik voor een koopje de Nikon D800E van Amazon opgehaald en nooit meer achterom gekeken.

Sinds die reis ben ik voortdurend op zoek geweest en heb ik nagedacht over waar ik vervolgens zou kunnen fotograferen, welke nieuwe scène ik zou kunnen maken, of welke oude scène ik vanuit een ander perspectief zou kunnen vastleggen.

Voor het grootste deel houd ik het over het algemeen bij de outdoor lifestyle en landschapsfotografie. Reisfotografie is iets waar ik graag in zou willen stappen, vooral omdat ik meer ga reizen en nieuwe, opwindende culturen ga verkennen.

Het vastleggen van mensen die verschillende culturen over de hele wereld vormen en het kunnen delen van deze beelden met andere mensen via sociale media is een doel dat ik heb om mijn fotografie te blijven ontwikkelen.

Wat betreft wat fotografie voor mij heeft gedaan, kan ik niet zeggen hoe het leven het heeft veranderd. Ik hou oprecht van reizen; fotografie heeft me echter gedwongen om naar plaatsen te gaan waarvan ik nooit had gedacht dat ik er zou komen om foto’s te maken en heeft me echt gepusht om mijn comfortzone te doorbreken.

Het grootste wat fotografie voor mij heeft gedaan, is het ontmoeten van nieuwe mensen, of het nu andere fotografen, klanten of zelfs willekeurige mensen zijn die ik via Instagram heb ontmoet.

Het was opwindend om zoveel geweldige verbindingen te maken met andere mensen die de wereld willen verkennen en zichzelf willen onderwijzen door middel van reizen.

DJI Mavic Pro 4K
Het gebruik van een drone is misschien wel mijn favoriete vorm van fotografie op dit moment. Het gemak waarmee ik deze zeer compacte drone kan opgooien, nieuwe perspectieven kan krijgen en de creativiteit van mijn foto’s kan proberen op te rekken, is iets dat me opwindt.

Nikon D800E
Echt, ik denk dat dit een van de beste camera’s is die er zijn. Ik heb deze camera nu vier jaar en heb hem absoluut door alles heen gezet. Het produceert nog steeds kwaliteitsbeelden, maar het stoort me wel hoe omvangrijk het is.

Nikon 2193-IV AF-S fx
Ik zoom zelden voorbij de 35mm bij gebruik van deze lens. Ik geniet echter altijd van de optie en een breed scala aan lengtes. Voor de prijs vind ik dit persoonlijk een van de betere Nikon objectieven die er zijn.

Olympus Trip 100R 35mm
Dit is gewoon een leuke point-and-shoot filmcamera die ik bij de hand heb. Onlangs heb ik geprobeerd mijn filmportfolio te verbeteren en deze camera is klein en licht genoeg om in mijn zak te gooien. Het werkt niet op batterijen, dus het enige waar ik me zorgen over hoef te maken, is dat de film opraakt!

Mamiya 7 II
Ik kreeg deze camera eigenlijk net en kon niet enthousiaster zijn om hem te gaan gebruiken. Als een van de beste middenformaat filmcamera’s aller tijden hoop ik in de toekomst net zo veel als digitaal op deze camera te gaan fotograferen.

Ik hoop mijn fotografiebedrijf te blijven laten groeien en in de toekomst met meer klanten te werken. Ik heb momenteel wat tijd vrij genomen van school om dit te doen, maar ik ben van plan om terug te gaan en beide te beheren.

Ik zou er echt dolgraag een fulltime carrière van willen maken, en tot die tijd zal ik blijven reizen en foto’s maken! Prosit!

www.nathanszwarc.com | @nathaninthesouth

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer