Nieuwe Sony A7 IV firmware-update is handig, maar doe dit eerst

FacebookPinterestDelen

Sony heeft onlangs firmware-update ver. 1.10 uitgebracht voor zijn A7 IV full-frame camera met verschillende nuttige oplossingen en functies, maar je moet een paar details in gedachten houden.

Net als een OS-update voor uw laptop, moet een camerafirmware-update worden geïnstalleerd wanneer deze beschikbaar zijn, simpelweg omdat deze softwarepakketten de neiging hebben om storingen op te lossen, functies toe te voegen en te verbeteren hoe goed uw apparaat presteert. Sommige updates kunnen echter nieuwe problemen veroorzaken als ze onjuist zijn geïnstalleerd, en dit is wat versie 1.10 heeft gedaan.

Volgens sony’s eigen ondersteuningssite kan dit probleem worden vermeden door deze specifieke firmwareversie in een specifieke volgorde te installeren en de instructies zijn hier beschikbaar.

Kortom, voordat u de update installeert, moet u de huidige firmwareversie van uw eigen A7 IV controleren om te zien of deze nog steeds vastzit aan een versie lager dan 1.01. Als dit het geval is, moet u eerst update versie 1.05 installeren voordat u vervolgens versie 1.10 downloadt en installeert. De reden hiervoor? Versie 1.10 is incrementeel in plaats van cumulatief, wat betekent dat om te werken, het afhankelijk is van de aanwezigheid van Versie 1.05.

Cumulatieve updates aan de andere kant omvatten alle eerdere updatesegmenten in zichzelf en kunnen alleen worden geïnstalleerd. Het is een goed idee om dit onderscheid ook in gedachten te houden voor andere toekomstige firmware-updates.

Vermeldenswaard is dat Sony je deze updates nu laat installeren met SD-geheugenkaartoverdracht in plaats van OS-installatiesoftware via je pc.

Als je je afvraagt welke update Vr. 1.10 biedt, is hier een basisoverzicht:

  • Mogelijkheid om M- en S-formaten te kiezen voor RAW-opname met verliesvrije compressie, in plaats van alleen L-formaat
  • Behoud van sluitertijd en ISO-gevoeligheid voor flitsfotografie
  • Toevoeging van Touch Shutter functionaliteit
  • Verbeterde Eye AF-nauwkeurigheid
  • Mogelijkheid om het serienummer van uw camera op te nemen in filmmetagegevens
  • Verbeterde energiebesparingsopties met nieuwe instelling van 1 minuut in het monitormenu
  • Verbeterde WiFi
  • Patch naar zoeker helderheidsvertraging tegen omgevingshelderheid

Met andere woorden, Firmware-update Ver 1.10 is eigenlijk de moeite waard om te installeren als je wat meer functionaliteit en praktische verbeteringen aan je Sony A7 IV-apparaat wilt. Vergeet niet om eerst de Sony-ondersteuningslink hierboven te bekijken.

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer