Zenfolio beweert dat zijn nieuwe software automatisch uw beste foto’s in “minuten” kan selecteren

FacebookPinterestDelen

Volgens webontwerpplatform Zenfolio kan hun nieuwe AI-aangedreven software fotografen helpen uren van hun bewerkingstijd af te scheren door machine learning te gebruiken om automatisch hun beste fotocomposities uit te kiezen.

De tool voor het verwijderen en bewerken van foto’s maakt naar verluidt gebruik van geavanceerde kunstmatige intelligentie-algoritmen om snel de beste afbeeldingen uit uw hele ingediende verzameling te sorteren en te kiezen. Het softwareplatform, PhotoRefine.ai genaamd, is bedoeld om fotografen te helpen hun workflow drastisch te verminderen met een enkel eenvoudig proces.

In wezen werkt PhotoRefine blijkbaar door foto’s te beoordelen op basis van specifieke criteria zoals expressie, prominentie, focus en belichting. De AI-details onder de oppervlakte zijn ongetwijfeld complexer dan dat, maar die essentiële zaken kunnen mogelijk positieve resultaten opleveren voor veel soorten afbeeldingen.

Zenfolio beweert ook dat zijn software de privacy beschermt door de foto-analyse lokaal af te handelen, rechtstreeks in de eigen computer van een gebruiker via zijn interne verwerkingskracht. Er hoeven dus geen foto’s te worden geüpload naar een cloud waar ze mogelijk kunnen worden blootgesteld aan hacks of lekken.

Zenfolio CEO John Laughlin heeft gezegd dat,

“Zenfolio loopt opnieuw voorop door exclusieve, geavanceerde AI-technologie te introduceren bij professionele fotografen. De lancering van PhotoRefine.ai is de volgende stap om fotografen te helpen efficiënter te werken en hun bedrijf te laten groeien door de kracht van opkomende technologieën. Zenfolio werkt hard om fotografen in staat te stellen meer tijd achter de lens door te brengen en minder tijd achter het bureau.”

Bestaande betalende gebruikers van Zenfolio’s “Pro Suit” webbouwplannen hebben toegang tot PhotoRefine.ai zonder extra te betalen. Lagere “Portfolio Plus” en “Portfolio” -gebruikers van het Zenfolio-platform moeten meer dan $ 7 per maand extra vorken die op jaarbasis wordt gefactureerd. Tot nu toe lijkt Zenfolio PhotoRefine niet aan te bieden als een zelfstandige optie voor niet-leden van het platform.

Zenfolio zelf heeft al veel bekendheid in de fotografiewereld getrokken door een van de meer populaire systemen voor het bouwen van websites te worden voor fotografen die hun werk willen promoten. Met deze gebruikersbasis en track record zou de nieuwe fotosorteersoftware weinig moeite moeten hebben om gebruikers te vinden, ervan uitgaande dat het net zo goed werkt als natuurlijk wordt geclaimd.

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer