Nieuwe Canon Full Frame Spiegelloze Camera Mogelijk onderweg

FacebookPinterestDelen

Eerst kondigde Canon aan dat het zou stoppen met de productie van de best verkochte DSLR-cameramodellen die het beroemd maakten onder fotografen van alle niveaus. Zo vanzelfsprekend is mirrorless nu de nieuwe game voor het merk geworden.

Dit is waar Canon in een snel tempo vooruitgaat en werkt aan een inhaalslag tegen gevestigde spelers zoals Sony en Fujifilm in deze nieuw dominante cameramarkt.

Dat gezegd hebbende, heeft Canon tot nu toe behoorlijk goed werk geleverd, vooral met full-frame modellen. De eerste en meest betaalbare is de EOS-RP, gevolgd door de EOS R5 en natuurlijk, voor serieuze fotografen, Canon’s EOS R3 pro full frame systeemcamera. Er zijn ook andere modellen met kleinere sensoren verspreid over deze releases, maar het basispunt is dat Canon snel gaat om de gaten te vullen.

Hiermee komen we bij Canon’s waarschijnlijke stap om oudere modellen te vervangen door nieuwe spiegelloze varianten. Dit zal de komende maanden en jaren waarschijnlijk herhaaldelijk gebeuren, maar weetjes over wat we binnenkort kunnen verwachten, circuleren al.

Zo heeft de site Canon Rumors al gesproken over een update/vervanging van Canon’s EOS R, maar dan onder een nieuwe naam en classificatie. Het gerucht gaat dat dit tussen eind en begin 2023 uitkomt. Ondanks zijn full-frame status gaat dit specifieke model naar verluidt naar de detailhandel voor een vrij betaalbare prijs van $ 899. Andere bronnen beweren echter een verkoopprijs dichter bij $ 2000, dus het is veiliger om niet te enthousiast te worden.

De geruchtencamera zal qua specificaties net onder de EOS R6 zitten en is zeker te laat voor een release. De 30,3 MP EOS R die hij moet vervangen, is sinds zijn komst eind oktober 2018 op de markt en was destijds Canon’s eerste full-frame spiegelloze met RF-vatting. Ondanks dat het vrij eenvoudige specificaties heeft, biedt het iets verouderde EOS R-model tot op de dag van vandaag geweldige prestaties.

Hoe dan ook, Canon heeft een aantal zeer solide ontwikkelingswerk gedaan met zijn verschuiving naar spiegelloos. Hun releases zijn consistent goed of zelfs uitstekend presterend, zelfs in vergelijking met hun bekendere Sony- en Fujifilm-rivalen. Er is nog veel meer om naar uit te kijken in de komende jaren.

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer