NiSi onthult zijn tweede lens ooit voor APS-C-camera’s voor $ 459

FacebookPinterestDelen

NiSi is een Chinees merk dat vooral bekend staat om het maken van lensfilters, maar meer recentelijk is het bedrijf overgestapt op het maken van lenzen met een aantal verrassend goede resultaten.

De allereerste optiek van het bedrijf was een 15mm f/4 model voor Sony E-mount, Canon RF-mount, Nikon Z-mount, Micro Four Thirds en Fujifilm X-mount camera’s.

Deze opmerkelijk merkcompatibele lens werd uitgebracht in januari 2021 en ontving een aantal behoorlijk solide recensies in zijn voordeel.

Nu, om zijn eerste succes op te volgen, brengt NiSi zijn tweede lenscreatie ooit uit in de vorm van de 9mm f / 2.8 voor APS-C-cameramodellen van dezelfde merken als die waarvoor de 15mm vanaf 2021 zou kunnen worden gebruikt.

Deze nieuwere NiSi-lens biedt een nog bredere kijkhoek en wordt als ideaal beschouwd voor architectuuropnamen, astrofotografie of zelfs close-upopnamen. NiSi belooft ook lage vervorming en scherpe, scherpe beeldkwaliteit.

De nieuwe lens heeft een 35 mm-equivalente brandpuntsafstand van 13,5 mm met een gezichtsveld van 113 graden bij gebruik met APS-C-camera’s en 18 mm bij een gezichtsveld van 100 graden bij gebruik met Micro Four Thirds-sensoren.

NiSi onthulde de nieuwe 9mm voor het eerst op de Weibo-pagina van het bedrijf (een Chinese sociale microblogging-website) en de website Sony Alpha Rumors pikte het verhaal kort daarna op. Volgens NiSi bevat de lens twee dubbelzijdige asferische elementen samen met vier extra lage dispersie-elementen onder een totaal van 14 elementen die erin zijn ingebouwd in 12 groepen.

Dit objectief is ontworpen met een diafragma van f/2.8 tot f/16 en een diafragma met 10 bladen. Met name de f/2.8 is volgens het bedrijf handig voor een geweldig bokeh-effect door een rechte diafragmaopbouw. Het kan ook bijzonder elegante sunstar-effecten produceren als het wordt gesloten.

Bovendien beweert NiSi ook dat de 9mm f/2.8 lens is geoptimaliseerd om een sterke scherpte en helderheid van centrum tot hoek te bieden bij een hoge resolutie.

Over het algemeen creëert de optiek volgens het bedrijf gemakkelijk te corrigeren lage vervorming, ondanks dat lenzen met zo’n brede kijkhoek vaak gevoelig zijn voor vervormende effecten.

Een ander kenmerk in de lens is NiSi’s eigen SA + antireflectie glasfilm voor superieure lichttransmissie met verminderde lensflare of strooilichtartefacten. Andere kwaliteiten zijn lage lichtafval en coma, waardoor de lens volgens NiSi ideaal is voor astrofotografie.

De minimale scherpstelafstand van dit objectief is slechts 7,8 inch, of 20 centimeter, en de fabrikant beweert dat dit hem een sterke microcontrastkwaliteit geeft.

NiSi heeft ook gezegd dat de 9mm f/2.8-lens weerbestendig is en een rubberen pakking in de bajonetvatting bevat om stof of vocht buiten te houden. Het merk heeft nog geen andere weerbestendige functies genoemd.

Tot slot moeten we vermelden dat de NiSi 9mm f/2.8 een volledig handmatige scherpstellens is omdat hij geen elektronische compatibiliteit heeft met de cameramodellen waarvoor hij is gebouwd.

NiSi verkoopt nu de 9mm f/2.8 APS-C lens voor $ 459 op zijn nieuwe lens retail website.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer