Ovidio Gonzalez S

Ik ben een fotograaf die in een dagelijks leven leeft, die steeds weer stopt om te zien, die onvermoeibaar zoekt in het gewone.

Ik vind het leuk om reflectieve en speciale momenten te vinden bij het vertellen van mijn verhalen, ik probeer het diepste en meest intieme in mijn werk te bereiken.

Het op de meest sublieme manier vertellen van de realiteiten en sociale problemen van verschillende gemeenschappen is voor mij een overtuiging, het bereiken van empathie met de gemeenschappen waarmee ik werk is voor mij het belangrijkste.

De sleutel is om contact te maken met het verhaal, het personage en zijn omgeving, te weten en te begrijpen wie ik fotografeer voordat ik besluit wat en hoe.

Ik werk momenteel als bijdragende fotograaf voor het Bureau GettyImages, evenals als fotojournalist in een ministerie. Ik ben ook docent fotografie bij Platzi, ’s werelds grootste virtuele platform voor hoger onderwijs.

Mijn werk is gepubliceerd in media zoals The New York Times, El País in Spanje, Time magazine, Eye Shot Magazine, Fujilove magazine in Rusland en Vogue magazine in Italië, onder anderen. Mijn werk is tentoongesteld in verschillende steden zoals Bogotá, Medellin, Leticia en Palmira.

Ik ben de directeur van het Amazonas Documental-project, een ruimte voor fotografische creatie en reflectie ontwikkeld in een gemeenschap van Ticuna-inheemse mensen die in 2018 is geboren en eenmaal per jaar plaatsvindt.

Mijn fotografische apparatuur is vrij eigenaardig en is in de loop van de tijd geëvolueerd, het ging van heel groot en zwaar naar heel klein en praktisch. Ik stopte met het gebruik van omslachtige elementen zoals grote lenzen en flitsers om kleine camera’s, gekleurde LED-zaklampen en analoge instantcamera’s zoals Instax te gebruiken.

De afgelopen vijf jaar heb ik gewerkt met Fujifilm apparatuur, die een uitstekende kwaliteit biedt en zeer licht van gewicht is. Ik experimenteer graag, dus ik gebruik maar één lens, en ik verken met verschillende analoge steunen, scanners en verlichting met onconventionele zaklampen, allemaal om sferen te genereren en werelden te creëren in mijn projecten.

Fujifilm X-T3

Instax SQ6 – 1:1 vierkant formaat

Fujifilm XF 23mm f/1.4

Zoals ik al eerder zei, heb ik niet veel spullen bij me en afgezien van de camera’s en de lens experimenteer ik met verlichting met behulp van led-zaklampen die van kleur kunnen veranderen. Ik heb altijd een notitieboekje en potlood plus een Rode-microfoon als ik onderweg ben. De beste manier voor mij om me te verplaatsen met mijn spullen is met een Hugo Boss conventionele rugzak. Mijn Macbook Pro 13 is mijn werkplek.

Fotografie was mijn hobby toen ik een kind was. Ik heb het nooit als een beroep gezien, maar toevallig in mijn leven moest ik de camera vasthouden en foto’s maken om te overleven.

Ik denk dat de sleutel tot een goede fotograaf is om eerst een goed mens te zijn, en de tweede is om intens te houden van wat je doet, fotograferen met veel passie.

ovidiogonzalezs.pb.photography | @mishistoriascortas

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer