Zijn de dure nieuwe CFE Type A-kaarten van Sony solide voor serieuze opnamen?

FacebookPinterestDelen

Sony’s onlangs uitgebrachte prosumer FX30-bioscoopcamera is ontworpen om zijn gewichtige 4K-video-opnames te verwerken via SDXC- of CFexpress Type A-kaarten.

Toevallig (of niet), sony’s eigen ook onthulde Type A CFexpress edities zijn misschien wel de perfecte optie voor dit soort opnames.

De nieuwe kaarten van Sony zijn ontworpen om echt enorme hoeveelheden opslag en gegevensoverdracht binnen hun hapklare structuur te verwerken; hun maximale grootte komt uit op maar liefst 640 GB.

Dit is de grootste consumentenklare capaciteit van elke geheugenkaart van deze soort op de markt tot nu toe. Type A-kaarten zijn tegenwoordig over het algemeen minder gebruikelijk op de markt en hun maximale capaciteiten zijn meestal kleiner dan die van hun meer gebruikte Type B-neven.

Momenteel bieden andere Type A-kaartmakers zoals Lexar en ProGrade Digital iets meer dan 160 of 320 GB. Bij SD-kaarten zijn capaciteiten van bijna een terabyte vrij gebruikelijk en met CFexpress Type B-kaarten hebben veel modellen een terabyte overschreden.

Wat CFexpress (CFE) in zowel zijn Type A- als Type B-formaten biedt, is echter uniek vanwege zijn toekomstige potentieel.

Hoewel beide CFE-types nog steeds vastzitten op een overdrachtssnelheid van maximaal 2000 mb/s en hun opslagtechnologie nu pas belangrijkere niveaus bereikt, zijn de toekomstige mogelijkheden groot.

De huidige plannen omvatten maximale opslagcapaciteiten van tientallen of zelfs honderden terabytes en overdrachtssnelheden van 8 GB / s zijn al in de maak. Dit zijn allemaal uitstekende berichten voor fotografen en nog meer, videografen.

De nieuwe CFE Type A-kaarten, die voor het eerst werden gespot door de site Sony Alpha Rumors, worden vanaf december verzonden en beloven veel hoogwaardige opslag voor zelfs de meest productieve fotograaf of cinematograaf.

Hoewel ze prijzig zijn, beloven de kaarten ook veel kwaliteit. Hun overdrachtssnelheden komen uit op een zeer robuuste 1000mb / s. CFexpress-kaarten kunnen tot 2000mb / s aan, maar de Type A-varianten zijn veel kleiner en beter ontworpen voor allerlei soorten compactcamera’s.

Dit geeft ze een mooie balans tussen enorme opslag (vooral nu met deze releases), hoge overdrachtssnelheid en kleine SD-achtige grootte.

In feite zijn de geheugensleuven in camera’s zoals de FX30 van Sony dual-purpose en geschikt voor CFE Type A-kaarten of SD-kaarten, waardoor fotografen veel keuze hebben.

Veel camera’s van rivaliserende merken zoals Nikon en Canon bieden in plaats daarvan slechts twee verschillende slots, een voor SD-kaarten of CFE Type A-kaarten en een ander groter slot voor CFE Type B-kaarten. De configuratie van Sony is simpelweg compacter en praktischer voor bepaalde toepassingen.

Wat nog belangrijker is, CFE Type A-kaarten worden steeds populairder, dus u kunt interessante nieuwe ontwikkelingen verwachten op dit gebied van in-camera foto/ video-opslag. Andere merken die ze nu maken zijn de bovengenoemde ProGrade Digital en Lexar. Delkin is ook in actie gekomen.

Sony’s inzending is bijzonder zwaar, simpelweg omdat Sony zelf een van ’s werelds belangrijkste fabrikanten van consumenten- en professionele foto- en videocamera’s is.

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een van de nieuwe Sony CFexpress Type A 640GB-kaarten van jezelf, wees dan klaar om je budget met meer dan een beetje op te rekken. Ze kosten $ 1.249 tegen hun huidige preorderprijs.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer