Pacsafe Camsafe X9 Sling Bag Beoordeling

FacebookPinterestDelen

Als reisfotograaf is een van de grootste problemen waarmee ik word geconfronteerd, het beschermen van mijn cameratas tegen verlies, schade en diefstal.

Hoewel, omdat ik meestal door Japan reis – een van de veiligste landen ter wereld – hoef ik me niet al te veel zorgen te maken.

Hoe dan ook, het is de prioriteit van een fotograaf om terug te keren met zijn volledige uitrusting intact. En om dat te bereiken, heb je een cameratas nodig die speciaal is gebouwd voor veiligheid zonder het comfort te negeren.

De Pacsafe Camsafe X9 Sling is zo’n product.

DSCF4260
PacSafe CamSafe X9 draagdoek

Comfortabele, gemakkelijk toegankelijke draagdoek, perfect voor kleine kits en spiegelloze systemen.

Controleer de huidige prijs

Of je nu de wereld rondreist of op pad bent in je lokale motorkap, de Camsafe X9 heeft een aantal robuuste beveiligingsmaatregelen om te voorkomen dat zelfs de meest gedurfde zakkenroller bij je kit komt.

Bovendien is deze tas een perfecte maat en ontwerp voor op reis. Het kan boven of onder de stoel voor je worden opgeborgen – ongeacht of je in een vliegtuig of op een Shinkansen zit.

Laten we deze camera sling bag eens nader bekijken om te zien hoe geschikt het is voor reizen.

Inhoudsopgave

Pacsafe Camsafe X9 Camera Sling Bag Technische Gegevens

Pros

 • Overbelasting van de veiligheid
 • Comfortabel
 • Perfecte maat voor reizen – vliegtuigen, treinen en auto’s
 • Veilige camera-opslag
Tegens

 • Onhandige armaturen
 • Het vernietigt zichzelf niet in het zeldzame geval dat iemand het steelt
 • Afmetingen: 40,1 cm x 25 cm x 15 cm (15,8 “x 9,8” x 5,9 “)
 • Gewicht: 088kg (1.76lbs)
 • Volume: 8L (2.11gal)
 • Materiaal: Exomesh SlashGaurd Nylon
 • Waterbestendige regenhoes: Ja
Controleer de huidige prijs

Bouw &uiterlijk

De X9 Sling is een mooie tas die niet te klein en niet te groot is.

De X9 Sling is een mooie tas die niet te klein en niet te groot is.

De Pacsafe Camsafe X9 heeft de uitstraling van een alledaagse draagtas en kondigt zich op geen enkele manier aan als een cameratas. Dit is een grote overwinning voor Pacsafe, in mijn boek, omdat ik een hekel heb aan cameratassen die bedekt zijn met branding.

Zoals bij veel Pacsafe-reisproducten, zijn de materialen geweven met een fijn gaas of zit er een aparte gaaskooi in de tas. Sommige tassen worden geleverd met staalkabels en hangsloten, omdat ze geloven dat je je tas kunt vergrendelen tot een solide armatuur en er niet mee kan worden gestolen of geknoeid.

De Camsafe X9 is gemaakt van hun Exomesh SlashGaurd nylon dat een fijn gaasweefsel heeft om de tas slash-proof te maken.

Verder zijn de hoofdbanden ook slash-proof dankzij versteviging, terwijl de ritsen lekvrij zijn.

Het is een moeilijk optreden om niet naar de stad te gaan op deze tas en echt te proberen hem op te knippen en erin te breken om zijn moed te testen – maar ik weerstond de drang.

De draagdoek kan in alle weersomstandigheden worden gedragen dankzij de meegeleverde regenhoes. (Om eerlijk te zijn, ben ik er een groot voorstander van dat regenhoezen met moderne materialen tot het verleden zouden moeten behoren – maar het is beter dan niets.)

Over het algemeen is de X9 een goed uitziende tas die onopvallend is – niet te groot en niet te klein en comfortabel op een volwassen rug zit.

Uiterlijke kenmerken

De Pacsafe Camsafe X9 Sling is minimaal en schreeuwt niet "camera tas" aan elke dief in de stad!

De Pacsafe Camsafe X9 Sling is minimaal en schreeuwt niet elke keer “cameratas”ief in de stad!

De Camsafe X9 is aan de buitenkant zeer minimaal om ervoor te zorgen dat je goodies aan de binnenkant uit het zicht worden opgesloten.

Aan de ene kant is er een flinke waterfleshouder die is gemaakt van een flexibel gaas. Dit zou ook op een klein reisstatief kunnen passen, zoals een Manfrotto Pixi.

De voorkant van de tas is slechts een enkel paneel met een rits die aan één kant en over de bovenkant loopt. Dit geeft toegang tot een accessoirevak.

De andere kant van de Camsafe X9 is het zakelijke einde voor fotografen. Het beschikt over een grote klep met ritssluiting die toegang geeft tot de binnenkant van het hoofdvak en de gewatteerde cameraverdelers.

Ik hou van dit soort toegang in een cameratas, omdat je de tas op je schouder kunt houden en hem naar je voorkant kunt slingeren om je spullen te pakken.

De bovenkant van de tas is voorzien van een licht gewatteerd handvat en een nylon lus om de tas aan een haak te hangen.

De basis van de tas heeft een dikkere stijl van materiaal voor extra bescherming wanneer je de tas neerlegt. Er is ook een verborgen zak voor de regenhoes.

Omdat het een draagdoek is, heeft de Camsafe X9 een enkele, goed gewatteerde en verstelbare riem

Omdat het een draagdoek is, heeft de Camsafe X9 een enkele, goed gewatteerde en verstelbare riem.

Ten slotte heeft de achterkant van de Pacsafe Camsafe X9 Sling een enkele gewatteerde riem die ook is beschermd met het Exomesh-materiaal. Het is in lengte verstelbaar om het los of goed tegen je rug te laten hangen.

Het taspaneel is goed gewatteerd en heeft een enkele rits die over de lengte van de tas loopt – dit is perfect voor maximaal een 11 “tablet of documenten.

Er is ook een verstelbare riem die van de hoofdriem naar de zijkant van de tas loopt om hem op zijn plaats te houden – geweldig als je onderweg bent of op een fiets zit.

Het hoofdcameravak rits op de Camsafe X9 Sling heeft maar liefst vijf stappen om het te ontgrendelen.

Het hoofdcameravak rits op de Camsafe X9 Sling heeft maar liefst vijf stappen om het te ontgrendelen.

Laten we het nu hebben over enkele van de Camsafe X9-veiligheidsfuncties, te beginnen met de ritsen.

Zoals gezegd zijn de ritsen lekvrij, dus er is geen manier waarop iemand gemakkelijk toegang kan krijgen tot een van de binnenkant via de drie grote ritsen.

Er zijn twee cameratoegangsritsen met een uniek ontwerp waarmee ze aan elkaar kunnen worden vergrendeld (stap 1). Aan de bovenzijde van de tas is er een punt waar u de samengevoegde ritsen over een anker kunt lusen (stap 2).

Vervolgens kunt u een geharde plastic hoes over dit anker schuiven , waardoor effectief wordt voorkomen dat de rits wordt geopend (stap 3). Vervolgens drukt u op een inschuifknop die voorkomt dat de geharde plastic huls terugschuift van het anker (stap 4).

Ten slotte, als je zo geneigd bent, is er een gat in het anker waar je een klein hangslot kunt bevestigen om te voorkomen dat een van de bovenstaande dingen ongedaan wordt gemaakt – je bent zo ver gekomen, dus waarom niet! (Stap 5).

Daar heb je het, er zijn niet minder dan vijf stappen om het cameravak te vergrendelen of te openen waardoor het super veilig is. Natuurlijk hoef je niet al deze moeite te doen en kun je ervoor kiezen om de tas gewoon dicht te ritsen.

Houd er rekening mee dat als het lastig voor je is, het extra onhandig zal zijn voor een dief die niet bekend is met het systeem.

De andere twee externe ritsen sluiten naast kleine metalen sluitingen die verborgen zijn in de stof van de tas. Dankzij het gebruik van elastiek trekken deze zich terug uit het zicht.

Als een andere beveiligingsfunctie heeft de Camsafe X9 Sling een pinslot aan de basis van de hoofdriem. Met dit slot kunt u de hoofdriem loskoppelen, rond een onbeweeglijk object lusen en vervolgens weer aansluiten.

Het slot heeft ook een stevige metalen lus waar je een klein hangslot aan kunt bevestigen – ze rommelen toch niet met beveiliging?

Interieur kenmerken

Het accessoirevak aan de voorkant van de Camsafe X9 is perfect voor het opbergen van kleine items zoals geheugenkaarten en batterijen.

Het accessoirevak aan de voorkant van de Camsafe X9 is perfect voor het opbergen van kleine items zoals geheugenkaarten en batterijen.

Het grote voorvak op de Pacsafe Camsafe X9 Sling is een slanke zak met een heleboel geweldige functies.

Aan de binnenkant van de klep bevindt zich een penlus, een groot gaasvak en een sleutelhangerlus.

Er zijn twee extra zakken, beide met klittenbandsluitingen. Eén is binnenin verdeeld om twee SD-kaarten te bevatten; er zit ook een slipzak direct achter. Het andere vak is een RFID-veilig vak voor het bewaren van uw creditcards.

Ik vond dit voorvak perfect voor het dragen van mijn reserve SD-kaarten, reservebatterij, huissleutels en mijn portemonnee.

De Camsafe X9 heeft verstandige functies zoals verdeelde zakken en een sleutelhangerhaak.

De Camsafe X9 heeft verstandige functies zoals verdeelde zakken en een sleutelhangerhaak.

De belangrijkste buik van de Camsafe X9 is het opbergvak van de camera dat toegankelijk is via het zijvak. Dit hele gebied is opgevuld met klittenband positief materiaal.

Inbegrepen bij de draagdoek zijn vier gewatteerde camera-inzetstukken met klittenbandeinden, zodat u uw spullen kunt organiseren.

Ik vind het geweldig dat wanneer je het brede zijvak opent, je toegang hebt tot je camera, maar ook een andere lens als je hem correct instelt. Veel van dit soort cameratoegangsvakken zorgen er alleen voor dat een camera snel kan worden gepakt.

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om de camera-inzetstukken volledig te verwijderen om de volledige capaciteit van de tas te openen met wat u wilt dragen.

Ten slotte geeft het lange vak met ritssluiting aan de achterkant van de X9 toegang tot een goed gewatteerd tabletvak – dit kan ook worden gebruikt om een paspoort en documenten op te bergen.

Opslagcapaciteit

De Camsafe X9 is perfect voor mijn straat- en reiskit.

De Camsafe X9 is perfect voor mijn straat- en reiskit.

Ik vond dat de Pacsafe Camsafe X9 een geweldige maat was voor het dragen van mijn straatkit.

Het zou ook een geweldige reiskittas zijn – hoewel ze voor mij vrijwel hetzelfde zijn.

Natuurlijk kunt u de interne cameraverdelers verwijderen en deze gewoon laden met uw dagelijkse draagspullen, waaronder een tablet, boeken, een hoodie en een lunchpakket.

Maar laten we voor het doel van deze recensie eens kijken naar wat ik ervoor heb gekozen om erin te dragen:

 • Fujifilm X-E3
 • Fujifilm XF 23mm f/2
 • Fujifilm XF 50mm f/2
 • Cura Schoonmaak kit
 • 2 x reservebatterijen
 • Waterfles
 • Portemonnee
 • iPhone

Gebruiksgemak/Comfort

De Pacsafe Camsafe X9 Sling is voorzien van een slash-proof riem en een pin lock zodat u de tas aan een onbeweeglijk object kunt binden.

De Pacsafe Camsafe X9 Sling is voorzien van een slash-proof riem en een pin lock zodat u de tas aan een onbeweeglijk object kunt binden.

De Pacsafe Camsafe X9 Sling is zeer comfortabel om te dragen voor zowel korte als lange duur. Zelfs met een behoorlijke hoeveelheid camera-uitrusting aan boord is het comfortabel en helemaal geen last.

De rugsteun is goed gewatteerd, net als de hoofdschouderband – plus volledig verstelbaar zijn is van grote waarde.

Zoals ik eerder al zei, vind ik het geweldig dat ik deze tas aan de riem kan slingeren om toegang te krijgen tot alle zakken – vooral die met mijn camera.

Bovendien kun je deze tas op je voorkant dragen als je op bijzonder moeilijke locaties bent.

Het handvat van de Camsafe X9 Sling is goed opgevuld voor degenen die graag hun tas pakken en rennen.

Alle ritsen glijden soepel, maar ik vond het zip-beveiligingssysteem nogal onhandig. Dit is niet per se een slechte zaak, omdat het bedoeld is om diefstal te voorkomen – na herhaald gebruik weet ik zeker dat je een professional zou worden in snelle toegang. Het pinslot was vrijwel hetzelfde.

Ik weet niet zeker hoe waarschijnlijk het zou zijn dat ik mijn tas via het pinlock-systeem aan een onbeweeglijk object zou bevestigen, maar als je in de knel zou zijn, zou het beter zijn dan niets.

Persoonlijk laat ik op reis mijn cameratas niet uit het zicht… ooit!

Waar voor je geld

De Pacsafe Camsafe X9 Sling is een essentieel hulpmiddel voor mensen die ruw (of anderszins) reizen met hun camera-uitrusting. Als je op weg bent naar schaduwrijk gebied, heb je een tas als deze is van onschatbare waarde.

Over waarde gesproken, voor ongeveer US $ 120 (kijk hier voor de nieuwste prijs), is de X9 Sling geweldig. Dit is een kleine prijs om te betalen voor een hoogwaardige cameratas en is een kleine prijs om te betalen voor een verzekering om uw spullen veilig te houden.

Als je denkt aan de hoeveelheid geld die je elk jaar uitgeeft aan camera-uitrusting, voeg daar dan de reiskosten aan toe, de prijs van deze tas is onbeduidend!

Controleer de huidige prijs

Pacsafe Camsafe X9 Sling Review | Conclusie

Dankzij het brede toegangsvak op de Pacsafe Camsafe X9 Sling heb je toegang tot veel meer dan je camera.

Dankzij het brede toegangsvak op de Pacsafe Camsafe X9 Sling heb je toegang tot veel meer dan je camera.

Als u van plan bent om naar het buitenland te reizen en enkele van de meest cultureel rijke locaties te bezoeken, moet u altijd rekening houden met uw veiligheid – en die van uw bezittingen.

Gelukkig ontwerpt en produceert Pacsafe een groot aantal reisartikelen die geschikt zijn voor het doel. De Pacsafe Camsafe X9 Sling is een uitstekende aanvulling op hun line-up en biedt reisfotografen een manier om hun uitrusting veilig op te bergen en te dragen.

Als je in Jakarta op een trein wacht, maar er is geen kluisje te vinden, dan ben jed vergrendel uw X9 Sling altijd aan een vast object. De zak moet alle pogingen overleven om erin in te breken, open te snijden of zelfs te stelen.

Ik zeg “zou moeten” omdat ik persoonlijk nooit zou aanraden dat iemand zijn camera-uitrusting onbeheerd achterlaat in een treinstation in Jakarta – of waar dan ook.

U kunt er zeker van zijn dat de Pacsafe Camsafe X9 Sling een van de meest onverwoestbare en veilige cameratassen Ik ben het wel eens tegengekomen. Bovendien voldoet hij aan alle praktische aspecten van een geweldige cameratas voor dagelijks gebruik.

DSCF4260
PacSafe CamSafe X9 draagdoek

Comfortabele, gemakkelijk toegankelijke draagdoek, perfect voor kleine kits en spiegelloze systemen.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen