Louise wolbers

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Louise Wolbers. Ik kom uit het zonnige Gold Coast, Australië. Ik reis drie maanden van het jaar naar nieuwe exotische plaatsen op mijn bucketlist of naar mijn favoriete plekken in de wereld zoals Venetië, Italië. Als ik niet op reis ben, stort ik me op de wereld van de macrofotografie.

Ik geniet van het opzetten van waterdruppels, insecten en kikkers in mijn thuisstudio (zie gids). Er is altijd zoveel meer te leren en te ervaren in de wereld van fotografie, dus ik probeer mezelf vaak uit te dagen met nieuwe projecten.

De inhoud van mijn cameratas varieert afhankelijk van mijn bestemming, maar ik probeer me te beperken tot drie lenzen en twee body’s.

Tijdens het vliegen check ik nooit mijn cameratas in en heb ik tot nu toe geluk gehad met de gewichtsbeperkingen van de luchtvaartmaatschappij voor handbagage. Ik heb een kleine zachte tas waar ik kabels, een ministatief, adapters, een flitser en mijn powerpack in bewaar. Dit gaat in mijn ruimbagage.

Ik ben gestopt met het nemen van mijn laptop als ik op reis ben en gebruik nu een Apple iPad Pro waarmee de wifi van mijn Canon-camera op afstand verbinding kan maken voor het bekijken van foto’s.

Ik hou er niet van om te bewerken en te posten tijdens het reizen, omdat ik liever mijn Wacom Cintiq Pro Thuis. Ik neem een My Passport Wireless SSD om een back-up van mijn foto’s te maken tijdens de reis. Je kunt nooit te veel back-ups hebben!

CAMERA UITRUSTING

Canon EOS 5D Mark IV: Dit is mijn go-to camerabody. Het is duurzaam, weerbestendig en een comfortabel formaat voor handheld fotografie.

Canon EOS 5DS R: Ik gebruik deze camerabody alleen bij goed licht met een statief. Bij weinig licht met een hoge ISO zijn de beelden behoorlijk luidruchtig. In het juiste licht zijn die 50mp echter prachtig.

Canon EOS 1DX Mark II: Dit is mijn body van mijn wildlife camera. Het is groter om te hanteren, maar de dubbele wijzerplaten kunnen horizontaal of verticaal worden gebruikt. Ik heb het meestal ingesteld op een Really Right Stuff safari kit en gimbal met de telelens.

Ik vind het erg leuk hoe de Canon-body’s allemaal de wijzerplaten en bedieningselementen op dezelfde locatie hebben. Dit maakt de overgang tussen lichamen tijdens een shoot heel gemakkelijk. Er is geen tweede gok op de instellingen, dus ik kan mijn vingers gewoon het fotograferen laten doen.

LENZEN

Canon EF 100mm f/2.8
Canon EF 11-24mm f/4
Canon EF 24mm f/1.4
Canon EF 24-70mm f/2.8
Canon EF 14mm f/2.8
Canon EF 16-35mm f/2.8
Canon EF 50mm f/1.2
Canon EF 70-200mm f/2.8
Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6
Canon EF 200-400mm f/4

Ik neem mijn Canon 24-70mm f/2.8, Canon 70-200mm f/2.8 en Canon 200-400mm f/4 plus mijn 1.4mm extender als ik op reis ben voor dieren in het wild. Dit omvat alles van een zonsondergang tot vogels.

Ik gebruik de extra extender op de Canon 200-400mm f/4 op 560mm (met de lens extender ingeschakeld) om die hele close-up opnames te maken.

Ik ga elk jaar naar Venetië voor het carnaval. Dit zijn voornamelijk portretten en er is weinig licht in de ochtenden en in de paleizen. Ik neem mijn 24mm f/1.4 voor het weinig licht, Canon 24-70mm f/2.8 en Canon 70-200mm f/2.8 voor close-ups.

Ik neem ook graag mijn Canon 11-24mm f/4L groothoek om de modellen laag naar beneden te fotograferen en omhoog te kijken.

Mijn twee favoriete objectieven zijn de Canon 11-24mm f/4L en de Canon 200-400mm f/4. Deze lenzen zijn zo scherp en slim. De ingebouwde 1.4x extender in de telelens is briljant.

Als een dier nadert, kan ik gemakkelijk de schakelaar omdraaien en in- of uitzoomen. Op een vaste lens is dit niet mogelijk. De Canon 11-24mm f/4L is zo veelzijdig. Ik heb een wenteltrap obsessie en deze lens is de beste. Het heeft geweldig glas, maar het is zwaar!

VERLICHTING

Speedlite 600EX II-RT x2
Elinchrom D-Lite RX 4 x2
Canon MR-14EX II Macro Ring Lite
Canon MT-24EX Macro Twin Lite

Het is erg druk in Venetië tijdens het carnaval en ik ben constant in beweging, dus ik moet strategisch nadenken over verlichting. Ik gebruik een Garyfong op mijn speedlite tijdens het fotograferen om het licht onschadelijk te maken. Ik gebruik ook een kleine LED en een kleine handheld reflector voor binnenopnames.

HOOFDCAMERATAS

LowePro BP450 Rugzak: Deze rugzak bevat zoveel spullen. Het is ongelooflijk. Ik kan mijn telelens voorzien van twee camerabody’s en nog een paar lenzen.

Het bovenste etui is perfect voor items die je gemakkelijk moet krijgen, zoals geheugenkaarten, kabelafstandsbediening, filters en mijn ministatief. Het grote voorste gedeelte met rits bevat mijn lichte regenjas, zwarte fluwelen achtergrond en een kleine reflector (zie beste).

ACCESSOIRES & DIVERSEN

GITZO GT3542 Statief

ECHT JUISTE DINGEN (RRS):  Balhoofd, L-platen, Safari Kit, Gimbal, mini statief. RRS-uitrusting is extreem stevig en goed doordacht.

ROSE ANVIL DRIFTER: Lederen Dual camera harnas. Ik gebruik dit voor straatfotografie, vooral in Venetië. In de ochtend neem ik twee camera’s mee die gemonteerd zijn op Canon 24-70mm f/2.8 en Canon 70-200mm f/2.8.

Met het harnas kan ik gemakkelijk schakelen tussen lenzen zonder een rugzak en onnodige spullen mee te nemen.

Ik ben zo voorzichtig met mijn foto’s en uitrusting. Ik plak een gekleurde sticker op alle spullen om het als het mijne te identificeren. Fotograferen met vrienden of in een workshop ik leen vaak spullen uit of misplaats een lensdop. Ik weet welke items van mij zijn met mijn blauwe sticker.

Ik fotografeer altijd op twee geheugenkaarten. Ik heb te veel horrorverhalen gehoord over een defecte kaart of een verloren kaart. Een back-up maken van een tweede kaart geeft me een gevoel van veiligheid over mijn werk.

www.louisewolbers.com | @LouiseWolbers

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer