Beurk Magazine

FacebookPinterestDelen

We wonen al zo’n tien jaar in Parijs. We ontmoetten elkaar in 2010 op de schoolbanken. Beurkmagazine werd geboren in 2012, in dit stadium was het slechts embryonaal tot 2017.

Op dat moment werkten we samen in het reclameteam, we waren al aan het sleutelen aan de camera’s om onze eigen foto’s te maken in plaats van naar Getty te gaan om onze creaties te maken. Van grappen tot grappen, uiteindelijk maakten we een foto met een kleurrijke achtergrond.

Onze eerste foto is ‘Last Meal’, het was het moment waarop Instagram zijn stempel drukte en (in 2012) iedereen foto’s maakte van zijn eten in restaurants.

De volgende vijf jaar kwamen we af en toe bij elkaar om een paar foto’s te maken, maar als amateurs. Het was in 2017 dat dingen veranderden en we besloten om het serieus te nemen. We hebben 80% van de foto’s opnieuw gemaakt.

We zijn nu onverslaanbaar op de schema’s van viswinkels, slagerijen en andere supermarkten in het 18e arrondissement van Parijs.

Beurk geeft een stem aan allerlei soorten voedsel, we hebben ons vooral gericht op het industriële dat zeer aanwezig is in ons dagelijks leven, om boodschappen met een andere toon over te brengen. We spelen op humor, op het absurde, maar ook op de ambient hypocrisie die ons omringt. Terugkijkend op ons werk, brengen we alles graag terug tot één zin:

“Voed je geest, het is belangrijk, anders ben je je hele leven een groente.”

Versnelling

Sony α7R III & Sony 85mm f/1.4 GM, omdat we het hebben gewonnen, en het is erg indrukwekkend.

We fotograferen met natuurlijk licht of in de studio, afhankelijk van wat we willen. Op dit moment is onze techniek eenvoudig en beheerst, we houden van eenvoud met een sterke boodschap.

Aan de kant van de boodschap kan iedereen interpreteren wat hij of zij wil, de titels kunnen je wijzen op wat we wilden zeggen, maar de ervaring van iedereen is tenslotte anders en de interpretaties kunnen tegelijkertijd heel verschillend zijn.

We luisteren graag naar bezoekers op tentoonstellingen en horen wat ze denken, en als het hen aanspreekt, drinken we hun woorden met plezier.

En wat ideeën betreft, om ze te vinden, is het eenvoudig, je hoeft alleen maar naar de bar te gaan en de sterkste te nemen.

www.beurkmagazine.com | @beurkmagazine

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer