Peter Couls

Hallo allemaal, mijn naam is Peter Coulson, ik ben gevestigd in Melbourne, Australië. Toen ik 17 was, begon ik met het fotograferen van rockbands in de tijd van de film. Ik wilde muzikant worden, maar mijn ouders stonden me niet toe, dus schreven ze me in op een fotografieschool. Ik werd na 1 maand eruit gegooid voor het in twijfel trekken van de ‘regels’ van fotografie, dus ik heb geen formele training gehad, allemaal autodidact.

Commercieel, lang verhaal kort, ik nam foto’s om reclame te maken voor mijn oude vliegvisbedrijf en een vistijdschrift waarin ik adverteerde, hield van mijn fotografie en boekte me uiteindelijk om in consignatie voor hen te fotograferen.

Dit ging ongeveer 4-5 jaar door totdat ik mijn eerste shoot in de studio deed. Ik werd verliefd op controle over de belichting en mijn onderwerpen. Ik heb alles op het spel gezet door de overstap te maken van lifestylefotografie naar modefotografie (zie gids).

Als ik mijn stijl zou moeten beschrijven, zou ik zeggen dat ik een “Light-and-Eye” fotograaf ben. Ik kijk veel naar licht, zodra ik mijn scène met de verlichting heb opgezet, provoceer ik de ogen of let ik op de ogen. De hele foto hangt af van het oog van de persoon die ik fotografeer, het is belangrijker dan het licht, de achtergrond, make-up of styling.

Ik leef en adem fotografie, 1/3 commercieel, 1/3 opleiden en 1/3 fotograferen waar ik van hou. Mijn assistent en ik brengen ongeveer 6 maanden van het jaar door met reizen voor commerciële klanten en ook het geven van fotografische workshops.

Veel reizen betekent niet dat we licht reizen; Ik neem nog steeds een flink deel van mijn spullen mee. Ik heb misschien een aantal van de duurste uitrusting op de markt, maar ik ben ervan overtuigd dat de uitrusting alleen voor ons fotografen is om ons goed te voelen, het is niet nodig om een geweldige foto te maken.

Dat gezegd hebbende, hier is wat er in mijn tas zit en hoe ik het graag gebruik:

Camera

Hasselblad H6D-50c: Het lichaam waarmee ik het meest fotografeer, omdat ik het het leukst vind. Ik gebruik het omdat het snel genoeg is voor mij om mode te fotograferen zonder te wachten. Ik vind gewoon dat het voor mijn studioworkflow het snelst is en goed vastbindt – en me een goed gevoel geeft.

Hasselblad H6D-100c: Ik fotografeer hier niet zo veel mee, maar ik gebruik het graag als ik portretten en landschappen maak omdat ik die een stuk langzamer fotografeer. Ik hou van het grotere formaat van de sensor, niet van de megapixels.

Hasselblad X1D

Sony A7RIII: Ik ben helemaal weg van deze camera. Ik fotografeer hiermee wanneer ik op locatie ben in vuile, stoffige, natte omgevingen of wanneer ik een Zeiss-lens wil gebruiken.

Lenzen

Hasselblad 24mm f/4.8 (niet op foto): Ik ben wel dol op dit objectief maar ik draag het niet vaak mee vanwege het gewicht.

Hasselblad 35mm f/3.5

Hasselblad 50mm f/3.5

Hasselblad 80mm f/2.8

Hasselblad 100mm f/2.2

Hasselblad HC 150mm f/3.2

Hasselblad 300mm f/4.5

HTS 1.5 TILT EN SHIFT-adapter

Hasselblad HM 16.32 Film terug (x2)

Polaroid terug voor mijn Hasselblad

Zeiss Otus 28mm f/1.4

Zeiss Distagon 35mm f/1.4 & Zeiss Distagon 50mm f/1.5: Deze zijn geweldig als je licht wilt reizen. Ik gebruik ze om een ouderwets filmgevoel te hebben en het weg te halen van digitaal

Zeiss Otus 55mm f/1.4

Zeiss Otus 85mm f/1.4

Zeiss Otus 100mm f/1.4: Mijn huidige favoriete lens, hij heeft mijn Sony nauwelijks verlaten sinds ik hem heb. Ik vind vaak de beste belichting op de lelijkste locaties, en fotograferen op 1.4 geeft me de mogelijkheid om de achtergrond te bokeh, zodat je nooit zou weten dat het in een lelijk steegje is geschoten. Het maakt de huid ook mooi zacht, zodat ik niet veel tijd hoef te besteden aan postproductie.

Zeiss Sonnar 135mm f/1.8: Ik gebruik deze en mijn Hasselblad 150mm lens op dezelfde manier; als ik voor het eerst met een model werk, kunnen de lenzen me verder van hen afbrengen, wat hen meer ontspant omdat ze de camera niet zo veel kunnen voelen.

Verlichting

Profoto B10: Super klein en op batterijen, dit licht is zo geweldig voor op reis. Ik kan het gebruiken met een paraplu en sok om overal een octabox te maken, of ik kan het gebruiken met een constant licht.

Profoto A1

Rotolight Neo 2 |: Ik gebruik dit bij het fotograferen van mode op locatie ’s nachts. Een meerderheid van mijn commerciële klanten laat me in kleur fotograferen, dus het is superhandig om de kleurtemperatuur op de Rotolight in te stellen om de temperatuur van de locatie in evenwicht te brengen, en het geeft een prachtig natuurlijk ogend licht dat niet kunstmatig verlicht aanvoelt.

Zakken

De Leather Union Street Ona Bag

De leren Bowery Ona Bag

ThinkTank Streetwalker Rollende Rugzak V2.0

Ander

Echt goed spul statief

Southern Comfort: Goedkope kontfles helpt bij mijn creativiteit.

www.inspire.peter-coulson.com.au |  @petercoulson

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer