Lauren Sutton

FacebookPinterestDelen

Hallo, ik ben Lauren Sutton, een in Canberra gevestigde freelance fotograaf. Ik reis met mijn man Jack Sutton en samen documenteren we onze avonturen.

Ik begon foto’s te maken als hobby om onze reizen door Tasmanië te documenteren terwijl we daar woonden. Ik gebruik fotografie meestal als een middel om verhalen te vertellen door middel van afbeeldingen, mijn avonturen en kleine details in de natuur vast te leggen en het dagelijks leven te documenteren.

Ik heb ook interesse in grafisch ontwerp en illustratie en hou van het maken van mixed media kunstwerken met mijn foto’s als basis voor de illustraties in combinatie met illustraties op mijn iPad Pro.

In 2018 hebben mijn man en ik onze banen opgezegd om iets meer dan 6 maanden door het VK en Europa te reizen in een VW T25 uit 1986 genaamd Matilda. Ik vond zoveel inspiratie tijdens het reizen, wat hielp om mijn fotografiestijl verder te ontwikkelen.

Na een reis verhuisden we eind 2018 terug naar onze woonplaats Canberra. Ik begon een serie genaamd het Canberra Creatives Project als een manier om contact te maken met andere lokale creatieven en om een verhaal over hun leven te vertellen, waardoor ze enig inzicht kregen in hoe ze begonnen, hun processen, inspiratie en toekomstplannen.

Dit gaf me ook de kans om mijn fotografie verder te pushen en ervaring op te doen met het werken met verschillende mensen in verschillende omgevingen.

Ik kijk er naar uit om te zien in welke richting fotografie me vervolgens zal brengen!

Ontdek hieronder welke uitrusting ik gebruik;

Fototoestel:

Ik kocht mijn eerste DSLR in 2015, dat was een Nikon D3300 en was perfect voor mij om op te leren. Een paar jaar geleden ontdekte ik dat ik die camera was ontgroeid, dus heb ik een upgrade uitgevoerd naar mijn huidige camera, een Sony a7II. Ik hou van deze camera om zoveel redenen, maar vooral omdat het zo gemakkelijk te gebruiken en perfect voor op reis is.

Ik heb altijd 2 reservebatterijen bij me, vooral als ik op reis ben, omdat je nooit weet wanneer je toegang hebt tot stroom om ze op te laden.

Ik heb ook een Fujifilm Instax Mini 90 die ik meestal vergeet te gebruiken, maar ik hou ervan om er minstens één foto op te maken van een reis om als een afgedrukt geheugen te bewaren.

Lenzen:

Ik heb 3 Sony lenzen. Mijn favoriet is de Sony 55mm f/1.8 die ik 90% van de tijd gebruik. Ik hou van de scherptediepte en de manier waarop het licht vangt, en het is perfect voor de meeste situaties. Ik heb onlangs een Sony 70-200mm f/4 toegevoegd naar mijn kit, die ik graag gebruik om dichter bij dieren in het wild te komen. Ik heb ook een Sony 16-35mm f/4 wat geweldig is voor het krijgen van een brede hoek van een landschap of stadsgezicht.

Drone:

We hebben pas onlangs een DJI Mavic 2 Pro drone gekocht, dus ik kijk ernaar uit om mijn mogelijkheden hiermee uit te breiden. Ik hou van het perspectief dat je van bovenaf kunt krijgen, of zelfs maar een paar meter van de grond.

Driepoot:

Ik gebruik zelden een statief, maar het Manfrotto Compact Action Tripod is geweldig als ik het nodig heb voor zelfportretten of voor architectuur- of nachtfotografie.

Rugzak:

Ik heb pas onlangs de Kamrette camerarugzak gekocht en ik ben zo blij dat ik nu alles op één plek kan bewaren. Vroeger had ik alles in een paar verschillende kleine draagtassen, wat een nachtmerrie was tijdens het reizen en ik zou op de bodem van een tas moeten rondsnuffelen om iets te vinden. Ik vind het geweldig dat deze rugzak er ook niet uitziet als een standaard cameratas!

Ander:

Voor het bewerken van foto’s gebruik ik Lightroom op mijn 13″ MacBook Pro. Ik heb ook een Apple iPad Pro met een Apple Pencil voor illustraties en het maken van mixed media kunstwerken met mijn foto’s. Het is ook geweldig voor het bekijken van films tijdens het reizen!

Ik heb ook een flitser, waar ik meer mee moet oefenen, en ik heb altijd een notitieblok en pen bij me voor het geval dat!

www.laurenlsutton.com | @laurenlsutton

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer