Sony 135mm f/1.8 G Master Lens Test

FacebookPinterestDelen

Dit is een gastbeoordeling van de Sony 135mm f/1.8 GM door trouwfotograaf Megan Allen, uit Columbus, Ohio.

Het is hier, mensen. We vroegen – ach, ik praktisch Smeekte Sony om ons een sub-f/2 prime tele te geven, en hier is het… de Sony 135mm f/1.8.

Nadat ik de afgelopen anderhalf jaar had geleerd om te fotograferen met een 85mm als mijn long-end lens, zal ik toegeven dat ik een beetje sceptisch was over het proberen terug te springen in iets dat me zo ver weg van de actie zou plaatsen.

Sony 135mm f/1.8 GM

Sony 135mm GM f/1.8

Unieke 3D-achtige beeldkwaliteit met buitenaardse bokeh-rendering, in een weerbestendige behuizing van hoge kwaliteit.

Controleer de huidige prijs

Zou ik me niet verbonden voelen? Zou het echt ZO veel beter zijn dan de Sony 85mm f/1.4? Wat zou de maat zijn? En zou het uiteindelijk het prijskaartje waard zijn?

Lees verder om mijn gedachten over deze onderwerpen en meer te ontdekken in deze diepgaande en onbevooroordeelde Sony 135mm f/1.8 test!

Sony 135mm | Snelle statistieken

Zijafbeelding van Sony 135mm lens

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • Mooie Bokeh
 • Solide bouwkwaliteit
 • Weerbestendig
 • Belachelijk scherp
 • Kleuren zijn waanzinnig mooi
Tegens

 • Langere scherpstelafstand
 • Duurde wat langer om weer aan de lengte te wennen
Controleer de huidige prijs
 • Winkels voor ongeveer $ 1.900
 • Sony E-Mount /Full Frame Lens |
 • Stof- en vochtbestendige constructie
 • Diafragmabereik van f / 1.8 – f / 22
 • XA-element, super ED- en ED-elementen
 • Afgerond membraan met 11 bladen
 • Nano AR en fluor coatings
 • XD lineair motor AF-systeem
 • AF / MF-schakelaar; Interne focus
 • Fysieke diafragmaring; Schakelaar voor klikken uitschakelen

De Unboxing

Unboxing de Sony Sony 135mm was spannend. Eindelijk hebben we een tele Sony prime lens!

Ik was meer dan opgewonden om een native prime lens langer dan de 85mm te hebben. De 135 mm opent de doos en wordt geleverd met een gewatteerde tas, garantie-informatie en handleiding.

Er was hier niet veel fanfare, maar het gaat niet om de “dingen” die ze aan de doos konden toevoegen. Het gaat om de lens zelf, die ik niet kon wachten om in het wild te gaan en uit te proberen!

RATING: 8/10 (Het is niet slecht, alleen niet veel om over naar huis te schrijven)

Ergonomie

Lens opname van Sony 105mm en Sony 135mm

Een groottevergelijking van de Sony 135mm f/1.8 en de Sigma 105mm f/1.4 voor Sony

Ik ben misschien bevooroordeeld, maar na het gebruik van de Sigma 105mm f/1.4, voelt de Sony 135mm f/1.8 absoluut beheersbaar aan. (Bekijk ter vergelijking mijn review van de Sigma 105mm f/1.4.)

Het is ook niet veel groter dan de Sony 85mm f/1.4, en het gewicht is vergelijkbaar.

Hoewel de loop iets langer is, is het niet zo veel anders, en het is eigenlijk een beetje een prestatie, als je kijkt naar het verschil in lengte.

Sony heeft zeker bedacht hoe ze hun lenzen op een beheersbaar formaat kunnen houden – iets wat Sigma niet heeft!

Nu, als je hebt geïnvesteerd in het Sony-kamp voor een lichtgewicht setup, dit is niets voor jou. Het voelt qua gewicht vergelijkbaar met een DSLR-load-out, maar het is op geen enkele manier onbeheersbaar.

De afwerking van geborsteld zwart metaal is prachtig en de draaiende klikring voor diafragma is aanwezig, zoals op alle G Master-lenzen.

Als je nieuw bent bij G Master-lenzen, laat me dan een tip delen die veel te lang duurde voordat ik erachter kwam: je kunt de diafragmaring helemaal tot aan “A” klikken en dan manipuleren je standaardwielen het diafragma, niet de klikring.

Dat klinkt misschien simpel, maar ik bleef te lang gefrustreerd door een G Master-lens vanwege het onvermogen om het diafragma te veranderen met mijn standaardwielen te lang.

Vermijd mijn beginnersfout en neem die ring helemaal naar “A” om ze net als elke andere lens te laten werken. Hausse!

Daarnaast is er een AF/MF-tuimelschakelaar aan de linkerkant als je liever handmatig scherpstelt.

Het manoeuvreren van de scherpstelring is eenvoudig en de lens ligt comfortabel in mijn hand. Ik vind niet dat ik moeite heb om delen van de lens te bereiken, en het is een naadloze interactie tussen lens en camerabody.

De gewichtsverdeling tussen de lens en de body is een beetje scheef, maar dat is geen verrassing.

Dat gezegd hebbende, het is nog steeds een prachtige combo, eend een die niet overdreven belastend is. Het gewicht dat je voelt is van een stevig gebouwde lens, en dat vind ik prima.

RATING: 10/10

Bouwkwaliteit

Sony A9 met Sony 135mm op bank

Sony A9 naast de Sony 135mm f/1.8

Zoals met alle G Master-lenzen, je krijgt waar je voor betaalt. Sony laat geen middel onbeproefd met het geruststellende gewicht, maar overdrijft niet het uitstekende vakmanschap van de 135mm f/1.8.

Wanneer je deze lens in je hand houdt, weet je dat je iets van hoge kwaliteit. Het is nog steeds een maat die je kunt vasthouden en niet overweldigd kunt worden, en je blijft zeker achter met het gevoel dat je een uitstekend product vasthoudt.

De scherpstelring beweegt soepel, maar geeft net genoeg druk die je kunt voelen als je bewegingen maakt, maar hij is niet te los.

Het diafragmaklikwiel geeft u de mogelijkheid van een soepele draai of een klikbevestigingsdraai, zodat gebruikers hun ervaring met de lens kunnen aanpassen. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de klik, maar je kilometerstand kan variëren.

Daarnaast is de Sony 135mm f/1.8 beschikt over weersafdichting – iets dat ik hard nodig heb in mijn lenzen. Geniet van gemoedsrust wanneer u elementen tegenkomt met deze lens.

De weersafdichting is fantastisch. Dat wil niet zeggen dat je ermee in een moesson moet gaan – alsjeblieft niet. Maar weten dat je af en toe bestand bent tegen ongunstige weersomstandigheden is helemaal geen slechte zaak.

RATING: 10/10

Prestaties in het veld

Het gebruik van de Sony 135mm f/1.8 in het veld is voor mij interessant. Na het fotograferen van bruiloften met voornamelijk de Zeiss Batis 85mm f/1.8 als mijn lange lens voor het afgelopen jaar omdat Sony geen langere teleprimer heeft, ben ik gewend geraakt aan zoomen met mijn voeten.

Voordat u Sony gebruikt, is de Canon 135mm f/2 en Nikon 105mm f/1.4 zaten nietjes in mijn tas, en overschakelen naar de 85 was moeilijk.

Nu kan ik hetzelfde zeggen over het aanpassen van mijn opnamestijl om het 135 mm-bereik weer in mijn workflow op te nemen, nadat ik eraan gewend was geraakt dat de 85 mm mijn go-to “lange” lens was.

Dat wil niet zeggen dat ik niet van de Sony 135mm f/1.8 hou. Integendeel, het is gewoon een mentaliteitsverandering. Vaak voel ik me niet verbonden met mijn koppels als ik zo ver weg ben, daarom geef ik eerlijk gezegd de voorkeur aan het 105 mm-bereik als ik de keuze krijg.

De Sigma 105mm f/1.4 is echter gewoon zo massaal, het is bijna onhandig in de lijn van het werk dat ik uitvoer.

De Sony 135mm heeft de groottefactor op slot, waardoor een lens met bokeh dat is zo boterzacht, comprimeert het onderwerp van de achtergrond en geeft me de look die ik heb gemist van een langere prime.

Het is gewoon… Ik voel me ZO ver van mijn koppels als ik het gebruik! Het is absoluut een persoonlijke afweging en een aanpassing van de mindset.

Dat gezegd hebbende, ik geniet echt van het gebruik van de 135mm f/1.8. Zoals ik al zei, de compressie die deze lens biedt, evenals de prachtig 3D-gevoel van falloff het geeft, zijn echt opmerkelijke hoogtepunten tijdens het fotograferen ermee.

Fysiek is de gewicht en balans is fijn, en hoewel het geen “kleine” opstelling is, ben ik niet overweldigd door het gewicht.

Het is een plezierige ervaring om deze lens te gebruiken, en de resultaten zijn top, zoals verwacht van elke G Master-lens.

RATING: 8.5/10 (Simpelweg omdat ik me op deze afstand niet verbonden voel met mijn onderwerp)

Beeldkwaliteit

Ik zeg niets dat DP Review of een andere recensie niet heeft gezegd … maar man, deze lens is SHARP. Maar het gaat er niet eens om scherp te zijn, hoewel het dat wel is.

Zijn prachtige falloffzijn nauwkeurige tracking, en de compressie die afkomstig is van de Sony 135mm f/1.8 is Buitenaards. Het combineren van deze drie dingen creëert een lens die gewoon niet kan worden vergeleken met iets anders op de markt.

Wanneer je zo’n scherpe lens hebt, verlies je soms karakter of persoonlijkheid in de lens. Het wordt een klinisch aanvoelende lens, dat is wat ik voel bij het gebruik van een deel van de Sigma line-up.

Ze zijn mooi en scherp, maar ik “voel” niet wanneer ik ze gebruik. Wat Sony heeft gedaan heeft een lens gemaakt die niet alleen de technische scherpte heeft, maar ook de plezier en karakter die een geweldige lens kan bezitten. Winnen!

Het dichtst in de buurt lens in vergelijking zou waarschijnlijk de Canon 135mm f/2, maar zelfs dat is niet voldoende te vergelijken.

De Sony 135mm f/1.8 zit in een eigen competitie, en ik ben dankbaar dat ik het mag gebruiken. Het is een genot om er beelden mee te maken, en ik weet dat wanneer ik ermee creëer, de resultaten verbluffend zullen zijn voor zowel mij op technisch niveau, maar ook visueel voor mijn klant. En ik hou ervan als die twee dingen samenvallen!

RATING: 10/10

Sony 135mm f/1.8 GM – Voorbeeldafbeeldingen

Bekijk deze voorbeeldfoto’s gemaakt met de Sony 135mm f/1.8 GM.

Paar omhelzen op pad omzoomd met bomen met behulp van Sony A7R3 en Sony 135mm lens

Bruid geschoten met Sony A9 en Sony 135mm

Bruid en bruidegom zoenen shot met Sony 135mm lens

Close-up van een dame in deken geschoten met 135mm lens

Sony 135mm f/1.8 GM Test | Eindoordeel

De Sony 135mm f/1.8 kwam een tijd die ik had opgegeven om een langere prime lens in mijn tas te gebruiken. Toen ze deze lens aankondigden, had ik een gevoel van gemengde opluchting, opwinding en een beetje nieuwsgierigheid naar hoe ik die lengte opnieuw in mijn tas kon opnemen.

Ik had de Sigma 105mm f/1.4 opgehaald in de hoop weer een langere prime te hebben, maar realiseerde zich dat de grootte gewoon te onbetaalbaar met hoe ik schiet.

Toen ik de 135 zag, vroeg ik me af of dat misschien mijn optie zou kunnen zijn.

Na gebruik van de Sony 135mm f/1.8 op meerdere bruiloften en shoots kan ik gerust zeggen dat het die lange lensoptie voor mij is.

De technische wonderen doen de versnellingsnerd in mij juichen, en de prachtige beelden en resultaten doen de maker in mij springen van vreugde. Het is een fantastische lens en ik vind het geweldig om het in mijn line-up te hebben.

Dat gezegd hebbende, zal het mijn go-to lens zijn? Daar ben ik nog niet zeker van…

Ik heb geleerd en ben extreem comfortabel geworden met de 16-35 mm / 85 mm combo die ik op de reguliere hanteer, en de lengte van 135 mm zorgt ervoor dat ik me op punten niet verbonden voel met mijn paren.

Maar voor Brenizer Methods en binnen kerken waar beweging en nabijheid niet mogelijk zijn, zal deze lens absoluut mijn go-to optie.

Ik ben zo blij dat het Sony-team onze verzoeken voor een lange prime-lens heeft gehoord en ik kan niet wachten om in de toekomst meer foto’s met deze schoonheid te maken.

Sony 135mm f/1.8 GM

Sony 135mm GM f/1.8

Unieke 3D-achtige beeldkwaliteit met buitenaardse bokeh-rendering, in een weerbestendige behuizing van hoge kwaliteit.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen