Carson Allmon

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Carson Allmon, een fotograaf uit St. Louis. Ik ben het grootste deel van mijn leven in de fotografie geweest, met een vader die fotograaf was.

Zo’n zes jaar geleden begon ik de kunst serieus te nemen. Ik studeerde fotografie in Seattle, WA, waar ik het lokale straatleven, muzikanten en kunstenaars fotografeerde. Ik fotografeerde digitaal, totdat mijn camera werd gestolen tijdens een reis naar het buitenland – een kortstondige klap die een kans bleek te zijn om mijn vak te verbeteren.

Gelukkig voor mij schonk de schoonvader van mijn broer, ook fotograaf, mij een paar Nikon FM’s. Deze camera’s werden (voor mij) bekend als mijn “therapiecamera’s”. Ze waren natuurlijk niet digitaal, maar iets om me te laten fotograferen. Het was van dit, dat ik verliefd werd op het opnemen van film.

Er is iets aan het niet hebben van de luxe van een 64GB-geheugenkaart en duizenden outtakes die die handvol filmbelichtingen veel waardevoller maken.

Ik merk dat hoe minder belichtingen ik krijg, hoe meer tijd ik neem met mijn foto’s en hoe meer aandacht ik besteed aan het vinden van het juiste onderwerp.

Het duurde een paar jaar vanaf dat moment voordat ik mijn meest gewaardeerde camera kreeg, de Hasselblad 500cm van mijn vader.. Het opnemen van 120 films, afgezien van het grote negatieve en de overvloed aan visuele informatie, geeft uw beelden een ander, levendiger, dieper gevoel dan de normale 35 mm.

Mijn tijd met het Hasselblad bracht een affiniteit voor middenformaat camera’s voort en mijn collectie breidde zich uiteindelijk uit tot een 645 (Bronica ETRSi) en meest recent 67 (Mamiya RZ67 Pro II).

Bij lenzen stuur ik richting priemgetallen. Het brede scala aan diafragma’s, scherpte en compacte ontwerp zijn moeilijk te verslaan.

Hoewel ze misschien niet zo flexibel zijn als variabele lenzen, in termen van het hebben van een groot aantal brandpuntsafstanden bij de hand, merk ik dat beperkt zijn tot een bepaalde brandpuntsafstand me dwingt om binnen mijn gegeven grenzen te componeren. Het helpt me ook om luiheid te bestrijden door van me te eisen dat ik mijn voeten beweeg om dichter bij een onderwerp te komen.

Ik vind het leuk om anders alledaagse onderwerpen interessant te maken. Voor mij is het een vorm van fotografisch sparren. Als een fotograaf iets oninteressants interessants kan maken, dan groeien zijn capaciteiten alleen maar van daaruit.

Uitrustingslijst:

NIKON
Nikon Z6
Nikon FM (x2)
Nikon N2000
Voigtlander 40mm f/2
Nikkor 50mm f/1.8
Nikkor 35mm f/2.8
Nikkor 24-70mm f/2.8
Nikkor 14-24mm f/2.8

ZENZA BRONICA
Bronica ETRSi
Zenzanon-PE 75mm f/2.8
ETR 120 filmruggen (x2)

HASSELBLAD
Hasselblad 500cm
Carl Zeiss T* Planar 80mm f/2.8
Carl Zeiss T* Sonnar 150mm f/4
A12 120 filmruggen (x2)

Mamiya
Mamiya RZ67 Pro II
Mamiya Sekor-Z 90mm f/3.5
Mamiya 120 film achterkanten (x2)

Fujifilm
Fujifilm X100f

SEKONIC
Sekonic L-758 DR

ZAK
Peak Design alledaagse rugzak

www.carsonallmon.com | @allmonjoy

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer